Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Sunday, December 25, 2011

hari -1


Today dah masuk 24 jam since daddy left us ......sedey toksah citer laa.....walopon saya dah buat preparation awai lagi dar segi mental & fizikal..tapi saya tetap kalah bila tgh anak2 yg tersedu sedan tingatkan daddynya..esp Raisha...... 
Semalam daddy dah berlepas ke Arab Saudi , stay kat Dammam maybe 3/4 days..then baru ke Jeddah.....hopefully semua urusan daddy dipermudahkan Allah swt........
As for kami di sini....mlm pertama without daddy ....mata saya mmg tak terpejam....rasanye lena2 ayam jer....sabar menanti msg from daddy.... ;(
Mujuq jugak kami melepak di rumah makteh...so anak2 agak happy sebab dah main2 ngan Kak Zera , Abg Zery & Ziqry.....petang tadi mama abah pulak sampai from loq staq...lepaih makan2 kami balik umah puchong.....so kat umah ni la baru drama start....Raisha mula cari2 daddy...faihana & humairah berebut nak pegang kain pelikat daddy yg ditinggaikan khas oleh daddy utk anak2 dia & dua tiga tshirt yg dah pakai & ada bau2 daddy utk anak2 dia ( dan mommy jugakk!!! )
Sebabkan tgk anak2 yg meleleh ayaq mata ....raisha siap tersedu sedan...mcm mana xmeleleh ayaq mata seorang ibu nih....humairah siap kata dia xpuiah peluk daddy.....faihana dah tak sabaq2 nak skype ngan daddy...asyik tulih kat wall daddy di FB jaa.....raisha plak dah la tahan ngantuk...tambah plak rinuuuu ( rindu ) kat daddy....melalak sakan meleleh ayaq mata...asik nak daddy.....last2 dia tertiduq sambil peluk kain pelikat tuh... Ya Allah ....Engkau berikan lah kami kekuatan untuk menempun hari mendatang....semoga segala pengorbanan ini memberi seribu rahmat buat kami sekeluarga.....
Amin Ya Rabbalalamin.......

credit to puan fieza: ko saja je kan amik shot aku tgh nangis.....

4 comments:

iEtaFAkyR@ said...

sumpah sedih. terkenang saat hubby nk p umrah dulu. 3weeks ja pun mcm nk banjir umah ni, kata la kalo ieta kena "berpisah" mcm sis...tk tau la nak bayangkn. b strong ok! *cakap senang ja :(*

aramis2177 said...

ieta: mmg sedey sgt2...tapi kena kuat & tabah demi anak2.....kalau kak farah emo lebey2...depa lg laa...hopefully kami cepat laa boley pi sana...InsyaAllah..amin!

Lady Lavender said...

menghayati entry ni plus tengok gambar tu terasa dpt memahami kesedihan u...saya dulu pernah jugak berpisah sementara selama 9 bln ketika masih dlm pantang anak ke 2...sebab tu seolah dpt memahami perasaan u sekarang. Be strong utk anak2..

Diamilikku said...

sone nangis baca entry nih..tak dapat bayangkan kalau jadi kat sone..sumpah sone nangis hari2...sone tak kuat mcm kak farh...hwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa