Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Sunday, August 23, 2009

alhamdulillah...

Alhamdulillah dah masuk hari ke-3 dah kita berpuasa ....pejam celik pejam celik tau2 dah nak raya kan.....hai laa cepat sungguh laa masa berlalu.....
As for kami kat sini thn nih puasa..alhamdulillah semuanya OK....tho skrg musim panas lagi....tapi waktu puasanye xde laa lama nau macam ko adie oii kat CPH tuh...sini subuh masuk pukul 4.41am....so selalunya saya sahur sesiap lam kul 12++ tghmalam gitu ...dah serupa supper sebenarnya....makan laa roti cicah sup ker , sandwiches ker...apa2 saja yg seangkatan dengannya , tapi antara yg wajib ada ialah susu panas dengan madu....saya & hubby mmg jarang aa makan nasi tgh2 pagi buat untuk sahur.....lepas supper tuh...tido jap...untuk saya biasa aaa tido2 ayam je lah coz raisha malam2 ada laa 2 kali bangun nak minum....then dlm pukul 4 lebih tu bangun lagi sekali...just untuk makan all the vitamins n supplements .....time ni saya langgah ( minum ) ayaq & susu dlm kuantiti yg agak banyak gak laa , selagi x azan Subuh selagi tu nak langgah ayaq, hehehhee.... lagipun untuk nak buat bekalan susu Raisha sepanjang siang hari .......so far 2 hari ni alhamdulillah susu saya cukup untuk dia....hopefully saya leh posa penuh n susu pun tak berkurangan..AMIN! Tho hubby ada kata if rasa susu kurang , xpa laa....bukak laa posa...sian Raisha....tapi rasanya mcm xsanggup tak posa bilamana kita tidak sakit/period ....tau2 takposa.....aish....tapi kalau dah susu xcukup...tak boley nak buat apa laa...Ya Allah Ya Tuhanku.....harap2nya bekalan susu sentiasa cukup untuk Raisha nih.....AMIN!
Untuk balqises plak.....depa dua orang ni leh tahan half day jaaa...jadik laaa kan...tho hari ni Faihana mintak nak posa lagi sampai petang....tapi saya macam kesian laa sgt tgk dia...dah laa kurus kering ( even dia mkn byk tp bdn duk lagu tu gak ! )....yg Humairah plak mmg kaki mengunyah.....so dia cam xsenang duduk if xleh nak ngunyah2....jadik laa anak2...dpt half day pun kira ok!Saya dulu masa kecik2 pun ntah umuq brp br posa penuh....tak paa....blajaq sket2....InsyaAllah lama2 leh laa tahan.....
So apa lagi nak bebel ehh di pukul 1 pagi ni.....saya tgh tunggu time Raisha minum nih..tu yg lom tutup mata nih...dah alang2 berjaga baik terus kan je sesiap...
Ok laaa....later2 laaa ehh.....chiow!!!

Saturday, August 22, 2009

Selamat Datang Ramadan Kareem....

Ahlan Wasahlan......
Saya ingin mengambil kesempatan ini mengucapkan selamat berpuasa kepada seluruh umah Islam di mana jua anda berada.....semoga ibadah kita diterima Allah s.w.t hendakNya...AMIN!
Yg bestnya kat sini, starting from Maghrib sampai lerrr ke waktu nak abis soq ( sahur ) memang lerr sangat meriah ....orang - orang Arab kan mmg suka keluaq waktu malam...and tiduq di siang hari...so sekarang ni waktu tiduq kami kadang2 terganggu gak laa dengan bunyi depa nih sembang2 kat luaq nih ( dah laa umah kami ni unit yg paling bawah and ngadap jalan ) abis seisi umah lak tu berjaga depa nih...dr mak pak ke anak2 kecik...heran sungguh.....tapi kalau siang haaa....sunyi sepi jaaaa....hahahhaa...masing2 duk berhibernat lam umah!kehkehkeh......
oh yer, bila bulan posa antara yg paling saya suka ialah....hubby balik awai..waktu ghheja depa dr pukul 7 pagi till 1 tengahri saja...best kan....kalau OT pun sampai 4pm ......oh sangat bahagia sapa2 yg gheja kat sini.....pastu bdk2 sekolah pun cuti bila time posa.....huhuhu....bahagia sungguh kan!
Sebut pasal posa ni my balqises duk sibuk nak posa gak....maybe they will try to 'posa' half day dulu kot....or setakat mana yg depa larat.....xpa2...skit2 lama2 jadi bukit......yg pasti...depa nak posa bukan sebab ada upah menanti ka apa....sebab saya & hubby mmg xpenah menjanjikan apa2 yg menanti pun untuk depa...depa yg willingly nak posa....tengok laa esok mcm mana!

Friday, August 21, 2009

kasihan dia....


alallaa...sian anakku yg sorang nih......masa kitaorg nak kuar hari Jumaat lepaih...while waiting for mommy to bersiap - siap....tengok2 awat si Faihana ni duk diam jaa......
ghupa2nya tertiduq sudah anakku sorg nih...patut laa xdengaq sora dia......
Minah ni mmg sebijik ikut daddy dia...mana2 tempat pun dia leh landing...xmacam Humairah & mommy....susah nak letak kepala kalau xproper tempat...nak gak masuk bilik br leh lelap.....sok2 Si Raisha ni xtau laa ikut sapa.....mcm keturun mak dia jaa nampak gaya!

Haa ko...ternganga mulut2.....even dapat lelap 20/30 minit pun jadik laa....tapi baguih laa dia lelap sat....coz bila dia xlelap mcm nih...satgi kalau kuaq..haa mula laa nak ngaruk2 buat perangai.....

Thursday, August 20, 2009

update jer....


Sesaja nak kongsi some masterpiece from balqises nih....
Sejak - sejak cuti sekolah ni..diorg ni punya laaa bosan sakan duk umah......lama lak tuh cutinye....from 15th July till 3rd Oct.....haaa....punya laaaa lama...mmg kompem2 depa bosan ...nak2 plak kat sini bukannya ada aktiviti apa sangat nak buat.....dah plak kitaorg ni kalau kuar2 jalan pun only hari Jumaat jer..... sian kan kitaorg.....7 hari seminggu tuh...bayangkan..tgk dunia luar cuma hari Jumaat jer...selebihnya duk lam umah jerr.......how pathetic is that! iskkk....iskkk....
Makanya disebabkan kebosanan melampau laa kot sibalqises ni pandai2 buat aktiviti sendiri....mujuq laa depa berdua...so leh laa main2 sesama.....
Antara aktiviti diorg ni haa.....main cikgu cikgi....kitaprg beli buku kosong sorang satu...haa ko lukih laaa...tulih laaa apa nak tulih/lukih pun.....suka nau tau menulis/melukih...sampai kdg2 xcukup kertas dibuatnya.....eeeiii..mmg bersepah laaa 'harta merdak' depa dua org nih.....
Ni by Faihana.....dia yg lukih..dia juga yg buh "NICE" tuh.....naik lif tekan sendiri budak nih!
Both pic atas bawah ni by Humairah....and tengok laa dia tulih nama dia...right to left...disebabkan budak 2 org ni lefthanded...depa kdg2 confused nak mula dr mana...pehtu kat sekolah depa amik Arabic language as a 2nd languange ....tulih pun mmg from right to left....maka lagi confused laa anak - anakku nih.....tapi yg best tuh.....both of them can write all the alphabet from A - Z tu sebijik sebijon dr kanan ke kiri tuh .....dlm versi TERBALIK yer.. u know how terbalik it is...not just right to left...but really "TERBALIK".....and ofcoz depa leh tulih dengan cantiknya from left to write like we normal people do.......kdg2 nak tergelak pun ada.....kalau depa tulih terbalik tuh..saya buh kat depan cermin ...baru betui baca......hahahhahaa

And this pic...Faihana yg buat..then dia kaler..pehtu tulih nama saya & dia....adoiyaiii.....apekah huduh bebenor mommynye nih!!!!iskkk...iskkk......sian i tau!
Oh and lastly..ofcoz gak ada minah tecik nih menempek.....ni gaya terbaru dia suka tiduq.....iskk....paha mcm drumstick nih.....dagu pun dah xnampak nih...dlm usia baru nak cecah 3 bulan berat dia dah 6kg lebih.....huhuhuhh!Fenat ooo dukung!

Tuesday, August 18, 2009

the balqises...

ari ni kita layan je video2 balqises 3 org nih!!!!
riuh rendah umah yg sekangkang kera nih!


version happy.......
video

Monday, August 10, 2009

dan lagi.......

Haaa..ni dah last nih......eheh..selalu saya satu kan jer entry kan.....dah ada banyak lak gambaq tu yg asing2 kan je lah...hehehhe......
Ok2...back to the story ehhh.....
Lepas dr Roshan Mall tuh....kitaorg terus gerak ke arah rumah.......nak balik kekononnya...tapi bdk2 nih ajak pi makan donut lak...lama lak xpekena Krispy Kreme.....so singgah ler kami kat branch yg kat ngan umah nih........



Sempat lg posing memosing kejap before heading home.......view kt sini mmg cantik....lps balqises berposing ada lak anak2 arab turun keter posing gak kat the same spot balqises posing tadi....agaknya diorg br tau kat situ leh bergambaq kot...hhahaahahaha......
Well....tu jelah aktiviti kitaorg Jumaat lepas.....dah abissssssss!
adiossssss

sambung lagi...


Here we are again.....
Mari kita sambung lagi.......all the pics ni kat Roshan Mall tu lah....
haaa yg saya pulun duk posing depan ni sebab kat lam tu dia xkasi kita amik pic..sebab diorg ada amik pic n jual sekali...so kalau kita seniri amik pic...rugi laa biz dia kan...so kekonon saya pun posing laa depan nih......
Canteeeekkk wooo lam tuh....rasa cam kita pun nak pi main sama....ada byk bilik.....ada bilik for gals....for boys pun ada....ada bilik just for make up2....bilik for princess n barbie.....bilik cooking ( siap apron segala ) bilik for melasak ( all the jumping2 lam tuh ) .....so sakan laaa balqises nih....cuma bilik boys tuh depa expore.....hahahhaa...xminat nak masuk laaa tuh!

Masa kitaorg memula hantaq balqises ..time tuh xde budak2 lain pun lagi...so lagi sakan laa diorg.....semua lam tuh diorg yg punyaa!!!HAHAHHAHAHA.......memula kitaprg tinggaikan diorg 1 jam...for 2 kids - one hour dia charged sr50...ok laa kut kan ...sebab kira dua orang sekali...lepas tinggaikan diorg nih kitaorg pun gi lerr jenjalan lam Roshan Mall tuh...xtau nak pi mana.....sebab tujuan pi situ memang semata - mata nak bagi diorg merasa main lam tuh pun.....
Bila cukup 1 hour kebosanan ( Roshan Mall ni x haffening sgt..kalau tak....uishhh...memang best laaa ) kami pun pi laa amik depa....tapi bila dh sampai sana...depa kata xpuaih lagi.......since masih awai lagi nak balik pun....so kami tambah laa 1 hour lagi....dia bagi discount...kiranya 2 hours with 1 pic taken ngan baju princess segala...dia charged sr90 .......so main laa anak - anak oiii sampai puaih......mak pak dia lak yag kebosanan.....ronda dr hujung sana sampai hujung sini......ended up kitaorg beli baju keje & slack daddy jer.....
lepas sudah 2 jam.....amik diorg kitaorg pun balik....tapi xterus balik umah......kemana kami pi plak lepas tuh...nanti i sambung lagi...byk lagi benda kat umah ni nak kena buat nih!adehh laaaa fenin makkkkkkk!!!

Sunday, August 9, 2009

Taaaaadaaaaaaaaaa ( cont from last enrty )

Last Friday lepas asar.....kitaorg bawa balqises ni pegi Roshan Mall...
Untuk memenuhi impian diorg.......so dengan excitednya sesiap laa sumer org.......termasuk laaa budak kecik nih haaa......


Sekarang ni kalau nak kuar memana.....kena sesiap 1 jam awai dr waktu nak kuar...kalau tak..terhegeh2 laa jawabnye......esp tang nak sesiapkan si Raisha nih......buat dia tertidoq..jawabnye susah lerrr nak tukar diaper n baju segala.....

Lama xtangkap gambaq kakak - kakak balqises ni before kuaq umah.....haaaa...xyah suruh posing diorg pepandai sendiri jer....iskkk...iskkk...ikut sapa ntah!
Ehhheehhh...baru perasan daaa tajuk xkena ngan entry...hentam laa labu....ni baru kat umah....nanti kita cont bila dah sampai kat Roshan Mall...apa yg sebenarnya impian si dua org Balqises nih.......

P/s to Aunty Aini:
Diorg dua skrg dah cuti sekolah....sini tgh summer holidays....from 15hb julai - 3hb oktober nanti...lama wooooo!!!

my princesses

My princesses.....tengah bermake up2......
Will cont the story in next entry....masa saya sangat terhad!!!!

TADAAAAAAAAAAAAAAAA......
oopsss....okeh2......got to go....it's feeding time and it's 1.40 am in the morning!!! *YAWN*
later babeh...

Wednesday, August 5, 2009

smile!!!!

Cilukkkkkkk CAKKKKKKK!!!!!

Nothing much to write.....
Just some pics of my darlings.........


Haih....menghitung setiap detik yg berlalu....adalah terlalu lambat kurasakan.....ecececcecee....berjiwang lak kan!okeh laa u all....nak masak utk dinner!!!!

Monday, August 3, 2009

meh layan nih.....

Salam ...
Just wanna share this hilarious clip video.......sakan sungguh! Faihana suka nau ulang - ulang video nih tiru2 diorg joget!

video

Diorg kata MJ sakit jantung sebab tgk clip video nih!huhuhuhuh....

Saturday, August 1, 2009

another befday song for HIM

Mana lagi best nyanyi lagu birthday? Version imran ajmain ker version nih...?
Ofcoz laa version nih kannn.........hehhehheee....layannnnnnn!

video

Selamat Ulangtahun Sayang!


YAY!!!!
Hari ni 010809 ialah hari keramat buat hubby tersayang!!!

Selamat Ulang Tahun Sayang!!!!!
Mommy , Humairah , Faihana & little Raisha doakan semoga daddy panjang umur, murah rezeki selalu , dilindungi Allah s.w.t sentiasa.....and bertambah happy hingga akhir hayat!
U r the best DAD & HUBBY in the world!!!!!!
Oleh kerana birthdaynya jatuh pada hari Sabtu...working day kat sini...so kami celebrate hari Jumaat jer...tu pun xde celebrate apa sangat pun.....gi Chuck E Cheese ....sambil2 layan Balqises memain....makan2 pizza n menikmati sunset ......ended up...Balqises yg happy lebih sebab dapat main!heehehhee

On the way balik singgah Cheesecake Factory tapau kek for daddy...... ( angka pada kotak bukan umur sebenar! tho i know he wish that was his age! :p)
The Cake was super D duper sedap!!!!!!
Oh yer, before balik tuh sempat suruh dia singgah zara sat kat Tahlia St.....Humairah & i turun lari2 kalut2 ( coZ raisha & faihana dh tido lam keter ) and grab sumthing for him..suppose to be suprise tapi anak sorg ni sungguh super excited mcm befday dia maka pressie itu tidak jadi lerr surpise pun....anyhow.....daddy kena gak pakai pressie itu tho warnanye peberet kaler mommy!hahhahhahaa.........

Mommy xpandai nyanyi....so kami lantik je Imran Ajmain ni nyanyi,...lagi sedap & syahdu!!!!!




(Alahai....naper ghasa nak menitik ayaq mata lak aii dgr lagu nih! but his voice mmg sgt mendayu2 kan!)
Love u so much darling!!!! ( bukan utk imran ajmain tau )
Muaahhssss......