Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Thursday, August 20, 2009

update jer....


Sesaja nak kongsi some masterpiece from balqises nih....
Sejak - sejak cuti sekolah ni..diorg ni punya laaa bosan sakan duk umah......lama lak tuh cutinye....from 15th July till 3rd Oct.....haaa....punya laaaa lama...mmg kompem2 depa bosan ...nak2 plak kat sini bukannya ada aktiviti apa sangat nak buat.....dah plak kitaorg ni kalau kuar2 jalan pun only hari Jumaat jer..... sian kan kitaorg.....7 hari seminggu tuh...bayangkan..tgk dunia luar cuma hari Jumaat jer...selebihnya duk lam umah jerr.......how pathetic is that! iskkk....iskkk....
Makanya disebabkan kebosanan melampau laa kot sibalqises ni pandai2 buat aktiviti sendiri....mujuq laa depa berdua...so leh laa main2 sesama.....
Antara aktiviti diorg ni haa.....main cikgu cikgi....kitaprg beli buku kosong sorang satu...haa ko lukih laaa...tulih laaa apa nak tulih/lukih pun.....suka nau tau menulis/melukih...sampai kdg2 xcukup kertas dibuatnya.....eeeiii..mmg bersepah laaa 'harta merdak' depa dua org nih.....
Ni by Faihana.....dia yg lukih..dia juga yg buh "NICE" tuh.....naik lif tekan sendiri budak nih!
Both pic atas bawah ni by Humairah....and tengok laa dia tulih nama dia...right to left...disebabkan budak 2 org ni lefthanded...depa kdg2 confused nak mula dr mana...pehtu kat sekolah depa amik Arabic language as a 2nd languange ....tulih pun mmg from right to left....maka lagi confused laa anak - anakku nih.....tapi yg best tuh.....both of them can write all the alphabet from A - Z tu sebijik sebijon dr kanan ke kiri tuh .....dlm versi TERBALIK yer.. u know how terbalik it is...not just right to left...but really "TERBALIK".....and ofcoz depa leh tulih dengan cantiknya from left to write like we normal people do.......kdg2 nak tergelak pun ada.....kalau depa tulih terbalik tuh..saya buh kat depan cermin ...baru betui baca......hahahhahaa

And this pic...Faihana yg buat..then dia kaler..pehtu tulih nama saya & dia....adoiyaiii.....apekah huduh bebenor mommynye nih!!!!iskkk...iskkk......sian i tau!
Oh and lastly..ofcoz gak ada minah tecik nih menempek.....ni gaya terbaru dia suka tiduq.....iskk....paha mcm drumstick nih.....dagu pun dah xnampak nih...dlm usia baru nak cecah 3 bulan berat dia dah 6kg lebih.....huhuhuhh!Fenat ooo dukung!

6 comments:

Azrita Ameza said...

Farah, tgk peha Raisha... geram...peha macam anak I jugak, tapi bila Farah cakap umur baru nk cecah 3 bulan berat dia dah 6 kg lebih... mak ai...semangat tu... Anak sy masa 3 bulan hari tu baru 6.2 kg.. itu pun sy dh lenguh tangan mendukung....
Syukur.. berkat susu ibu ni... keep up the good work... you go girl!

Baby Lyana said...

hmmm cam Lyana si Raisha ni..Lyana masa 3 bulan, 6kg lebih gak..now? huhu.. x yah ckp..nak pengsan dukung..

kamalnzura said...

montelnya Raisha...

aini said...

farah...rajinla faihana & humairah tu...aa...aini pun nak tergelak tengok humairah tulis terbalim tu...dia confused la tu coz arabic kan tulis from right to left...heheheh.....;)

lastly...si montel raisha tu...lagi la geram tengok dia....:)
alhamdulillah.....semangat dia ya....;)

TiNiE said...

OMG!!! raisha..tembamnya dia farah...jagala, balik sini dpt kat aku harus aku gomoi kasi gheyau..hahaha

ietafakyra said...

syok tgk hasil seni balqises nih... damia la ni dok suka lukih binatang, tp ntah mcm2 dia imagine...jadinya bulat or lonjong jugak!! esok2 pi school pandai la kot no...sakan sikecik tu tido...6kg!!perghh...syok peluk tp seksa gak dukung kan?? dah anak...tahan jer la kak! hihihihi