Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Sunday, January 31, 2010

apekahhhhhhhh!????????

Argh...aku pun nak meroyan gak adie ooooooooiiii!!
Ni ape kessss ntah....salah lappie ke salah internet connection ka apa pun tak tau....
Safari ni cuma leh bukak blog jaa....yahoo kaa...FB kaa...sumer tarak boley.....mengong...so kita update kat sini ja lah!!!!arghh...tekanan gue dibuatnya...
DADDY...JOM kita PI SerafiMALLLL!!!!!!!!!

Monday, January 25, 2010

F! driver......

Hi ppl....
Owh..saya tidak in SILENT MODE lagi....kerna...hari ni saya betul2 in "SILENTMODE" bilamana hp saya teroff and terus padammmmmmm..and terussss xleh onnnnnn dahhhhhhhhhhh! ( Tulah ....padan ngan muka sendiri....mintak nak sangat silentmode...sekali kena betul!!!! ) Abis mak pak saya sumer risau..naper laa call anak dia sorg yg nun tercampak di bumi Jeddah nih asik pak operator arab yg jawab......sian diorg!!! Mujuq laa kan ada sedara mara gak kat sini..so diorg called makteh tanya....and now...saya terpaksa laa pinjam hp Zera dulu pakai...emergency case!
note to en.dedi: bila kita nak riki2 hp baru nih??
Anyway..itu citer lain....ni nak citer pasal aktiviti semalam....
Semalam en.dedi nih ngan kengkawan diorg pakat nak main go-kart kat Serafi Mall.....haa...mujuq tau kat MALL...so apalagassss...kami pun terus laa ngikut sekali......balqises dua org tuh excited ikut daddy diorg....while saya pusing2 laa lam mall tuh....singgah satu kedai nih...jumpa sepasang boots yg sangat laa cantik menarik ko mmmmg the booommm laaa wahai boots oiii.....harga dr Sr180 jadi Sr50 jer....bila belek n try boots tuh..wahlamakkk...mmg size saya daaa.....tapi bila tanya hubby..dia kata.."xyah laa..ni bukan 100% kulit pun....kang pakai kejap...kang rosak...mommy tuh dah lasak....kita beli yg lain laaa ehhh...tu ari ada kita tgk kat Andalus Mall yg lawa2 tuh..." ( sebab tu ari ada tgk kat PROMOD ..boots dia lawa2... tapi mcm dia nak beli kat aku!! Cisss... )
Saya ni yg menurut kata laki sendiri...maka xjadi laa amik.....huhuh....baik wooo mommy kan daddy kan!!!!
Errrkkkk.........melalut sudahh......nampak nau xpuaih hati xdapat boots kan...tajuk lain citernye lain.....
ok2....berbalik ke F1 tuh laa....while daddy and his frens enjoying their 'racing' , saya and raisha had a great time makan2 n minum2 tiramisu cake & pure choc ice blended...yummehhhhh!!!!!


Gambaq punya laaa 'kokak'......dah laa keter2 depa laju.....pehtu saya plak xguna flash coz cermin depan tuh...maka hasilnya......hambeeekkk laa ko labu!!!!

video

Ada laa saya amik video masa diorg tgh me'racing' tuh.....daddy, if u're watching this....u r no 23....so tgk bebetul yer daddy!
And US......enjoying our time together....tapi bila dah selesai 'race' tuh....daddy & kakak2 balqises came join us.....melantak abis cake n ayaq sedap mommy!huhuhuh

Akhir kata.....
Malam tadi tiduq xlena sebab terkenangkan boots murah tuh.......cisss.....mau aku pi jugak naik taxi pi beli nih!!!!!!

Sunday, January 24, 2010

silentmode!!!

the blog owner is in SILENT MODE!







Sekian...

Thursday, January 21, 2010

when they go round n round n round......

Muka cuak both balqises .....tapi lam ni xclear sgt.....sian anak2 aku....lepaih naik nih ingat dah serik..ghupanya TIDAKKKKK...iskkk..iskkk..iskk....


video

Wednesday, January 20, 2010

balqises in pyjamas

Salam alll......
Apa bikin ni ari???
Actually kitaorg ni baru settled kemaih2 barang..sebab kitaorg dah pindah semula ke Qatar Alnada...rumah lama kitaorg...rumah yg masa memula sampai dulu.....so now meriah laa sket hidup coz now bila duk sini sumer kakak2 yg duk sini dekat jer...pagi gi bekpes umah kak pady (sebelah umah jer pun ) , tghari lunch umah kak noor...minum petang umah kak aida....malam nak dinner umah makteh pun boley!!!!! Hahahaha...gilo apo!! tu dah dasar pemalassss nak mampuih tuh!!!
So berbalik ke hal pindah & kemas barang tu....so semalam..sambil saya n hubby kemas2 tuh...minah dua orang ni pun duk nyibuk sama..tapi depa nyibuk lebih ke arah menyepahkan lagi....dah laaa bikin gamat umah jaaa....dengan suara2 yg ala2 guruh depa nih....Raisha dh tiduq mujuq xjaga jaa.....
Nak tau apa depa dua org bikin????
Depa duk berkepit dua orang mcm kena lekat ngan gam....sekali tgk dh ala2 Bananas in Pyjamas tuh...adoi laaa....kita duk kalut kemaih..depa duk kalut jalan sana jalan sini.....berkepit2 mcm kembaq lak tuh....bila tanya..jawab dua2....nak tergelak pun ada...elok laa tuh..sorang B1..sorang B2...bukan BANANAS...tapi BALQISES.....sesuaiii laa anak2 oiii!!!!



video
Layan laa video yg pening kapla nih.......BALQISES in pyjamas..( but that's not their real pyjamas laa )



Owh...sesambil saya tgh duk belek folder lama2...tengah cari2 gambaq bdk2 nih nak sort n hantaq cuci...jumpa plak gambaq lama2 masa depa kecik.....see how close they are....just cant imagine if depa terpisah.......huhuhuuh...mommy lak yg syahdu !!!!!!!So let's layan their pics from they were smaller to the latest today........




How time flies........ :(

Saturday, January 16, 2010

YAY......


Let's start with....
YAYYYYYYYYY!!!!!
Noticed in my last entry i kept saying that Raisha preferred to 'kunci mulut' than trying to talk....
But since yesterday... we hardly heard she kept on mumbling....
"mamamamamama......baaaaaaaa..baaaa...baaa.....mamamamammaa"
No idea what she was saying but i take is as "MOMMY"
ekekkekkekeee...YEAYYYYYYYY!
Tapi tak to la plak if 'mamammamaa' dia tuh ..dia nak makan/susu.....hehehhee.....
Several weeks ago ada laa 3/4 kali dia sebut...."ediiiiiiiii....ediiiii..." each time nampak daddynye......sampai time mommy nk suap ubat pun dia menjerit..."edddiiiiiiiiiii" sambil sebek2....mcm kena dera ngan mommy jer......
Owh...xper laa boley sebut daddy dulu......ni sure dia dengaq kakak2 & mommy duk panggil daddy.....!!!
anyhow...we are so proud of u lil raisha!!!!!

Friday, January 15, 2010

Raisha @ 8mths



Hi u all.....
Salam Jumaat.....
Oh, kitaorg tgh weekend skrg nih...esok dh start new week....kejap betul masa berlalu skrg kan..tau2 jer dah abis sebulan...tau2 jer dah abis setahun.....Si Raisha nih pun tau2 jer dah nk masuk 8 bulan.....sok2 tau2 je dah setahun mak enon nih.....owh.....cam semalam jer bersalin kat dia.....
apa yg dia dh boley buat @8mths nih:
- merangkak sangat laju...tau2 ja dah jatuh tilam - lebam sebiji kat kepala..
- mulut dia sangat laa malas nak berbunyi...tangan kaki lagi laju bergerak - jenis "dlm diam2 aku buat sepah satu umah " minah nih....
-kalau kita lipat kain.....antara kain yg belum dilipat & dah dilipat...dia akan serbu kain yg dah dilipat...and punggah sumer balik....grrrrrrr....geram mommy tau!
- dah boley meniti....kalau bg berdiri...leh la berdiri dgn sendirinya lam 20-30 secs... (haha...mcm lama jaa! )
- sangat suka laa dengaq lagu theme HI-5 tuh...kompom dia melompat sakan......

ni masa dia tgh kusyuk layan HI-5

-kalau kakak2 dia xdak keliling dia....dia akan jadi macam org kena syndrom termenung tuh...serba xkena.....bila kakak2 dia ada.....haaa.....meriahhhhh hidup dia!!!
-xto pasai pa...dia sangat suka kalau kakak2 dia duk sebut " January..February..so on till December" kat dia...dia akan gelak mengekek2.....awat ntah!
- Rasanya minah nih ada tokoh jadi minah kepochi....sebab kalau time feeding tuh...sesambil kita duk bergossip dia pasang telinga...pehtu duk pulun sama tgk org bersembang.....adehhh laa...time bila ntah dia nak minum susu.....
- oh, berat dia dh 8 kg lebih....previous month lagi berat....now sebab dia duk ghajin meniti n merangkak sana sini....so dah "kecut" sket tp tgn n peha michelin totap ado laie!!!!

Iskkk..nak cerita pasai minah ni mmg banyak laa karenah dia....nanti2 bulan depan kita sambung lg noo..
till now..layan laa pic dia nih....


sila abaikan sepah diblkg tuh!!!!




And lastly....layan laa clip pendek nih!!!!!
video

Wednesday, January 13, 2010

one perfectionist ..one careless ????!!!!

Today while balqises doing their homework..mommy sempat snap hasil kerja diorg nih....
Look at Humairah's handwriting....she's really a perfectionist!!! Kalau bentuk 'a' dia tuh herot sket or xbetul....pulun padam balik....kalau mommy tolong buat homework dia...mommy has to do it just like her...or else......dia cakap...
" mommy xpayah buat....mommy buat xelok! " iskkk..........anak aku nih!!!Pandang mommy sebelah mata nampak....tapi bila tgk tulisan dia..saya mmg kagum....saya rasa saya kecik2 dulu umuq sebaya dia..tulisan mcm apa ntah......so am so proud of her coz she's not yet 7 and she can write as neat as this!!!!!

TAPIIIIII...tgk laa adik dia nih....Si Faihana ni agak2nya ikut mommy kut....huhuhuh...tulisan dia asai boley jaa......dia ni agak2 maleeeeessss sket...tp memory dia sangat2 laaaa superbbbbbb!!!!!!!! gamaknya dia jenis yg pay attention lam kelas tp bila blajaq kat umah.....YA Rabbi...puaih suruh....tu tak kira dia buat time dia tengah cengeng mangkit tiduq lagi....pecah umah abis ......
Tapi untuk budak yg baru nak masuk 6 thn...boley laa adik oiii!!!

Monday, January 11, 2010

makan - makan @ Makteh's

Semalam makteh buat makan - makan kat rumah dia , so yg berfamily sumer pakat2 potluck sorang sket....mcm2 laa lauk pauk ada...saya cuma bawa terung berlada , kerabu tomato & bread butter pudding with cream cheese on top of it.....
Bread butter pudding with cream cheese topping!


tgk makanan ataih meja mmg sangat2 menyelerakan laaahhh....saya dah sesiap pasang niat nak makan banyak2.....kekekekeke......kalau dapat makan makanan org masak mmg sedap sungguh rasa kan.....haaa.....ni kes dah jemu masak nih....hari2 ooo nak kena pikir masak apa...so bila once in a while dapat makan2 gini....meriah, kenyang perutttt!!!!

Men lepak kat hall...as for women duk lam bilik je lahhh.....standart laa umah kitaorg kecik kat sini...so mana ada port lain nak lepak selain dr bilik tiduq tuh kalau hall dah diconquer oleh men.......xkan nak join borak sekali lak kan...sogan den!!!!!Kalau kat Malaysia macam xkisah kan...sini mcm pelik lak if kita duk sekali makan ngan men..unless ko kenal baik.....tapi mlm tu ada gak geng2 bujang ( yg xbawa family ) yg dtg sekali....tu laa yg sogan kami nk duk sekali!

Si raisha ni plak xbaper sihat....ada sket flu n batuk2..so sangat cengengnya dia....duk kat daddy kejap..xnampak mommy dah meleleh2 ayaq mata....emosi sungguh tau minah kenit nih...nampak mommy ..apa lagi..terus laa sua tangan suh amik dia.....dan2 tuh dia diam tau!!!!!sensitip xhengat punya......ikut sapa nih cengeng2 nih!!!
And kakak2nya seronok laaa dapat main2....tho weekdays.....dapat memain lak tuh....HOORAAYYYY la mereka...selalu weekend je dapat gini....
Habis makan - makan...kami yg ladies ni buat sesi gossip sendiri sambil layan bubuq kacang n pudding tuh.......tapi xlama sebab laki masing2 dah panggil balik ....huhuhu...kalau sesiang harus laa sesi gossip tuh berpanjangan...... ;p
Kami pun lam kul 11 tuh gerak balik umah....makteh tapaukan sket lauk.....so hari ni YAHOOOO......kita ngelat masak yaaa! Makan lauk makteh kasi..banyak tuh!!!!!!! heeeeeeeeee....

Ni lah dia tuan rumah malam tuh.....penuh ke'oren'an gitu....MAKASIH tok teh jd host yer..lenkali giliaq kami plak!!!!

Sunday, January 10, 2010

pergi......

Just wanna share lagu yg menang AJL24 semalam.....
syahdu lak!!!!!


Al-Fatihah utk Yasmin Ahmad

Daku pergi dulu ya..... :(

tgh layan nih..

Rite now..saya tgh melayan tv3 streaming - AJL 24 LIVE!!!!!
Uish..kalau kat Malaysia sure meriah ni berkumpul ramai2.....kalau x kat umah mertua , ramai2 ngan ipar duai biras sumer , sambil2 gossip2 , minum nescafe , sambil kunyah2 kopok ke apa ker....uisssshhh..best2!!!!If tak , kat umah puchong plak ada adik2 or parents saya join sekali...
pehtu pakat jadi juri xbertauliah.....suka suki komplen itu ini...suruh nyanyi kang!Haaaa...mau hujan guruh kilat sumer..... Hahahahhaa.....
Owh.. i miss HOME!!!!

Saturday, January 9, 2010

get together ka soppinggggggg nihh!!???

This was last wednesday activity!!!!
Kami gathered reramai with VIP hari tuh... Puan Rozi ( wife our consulat general ) kami janji jumpa kat Mall of Arabia...nak lunch kat TGiFriday's....sesambil leh tgk2 apa yg SALE!!!!!
Weeeeheheheheee.........
Saya n makteh sampai sana lambat sket..biasa laaa kalau dah anak kecik nih kan....janji kul 11...kami sampai 12++pm ....depa dah start makan dah pun...kami sampai order makan sket2 jaa....lagipun cam tak tergamak plak nak makan terlebey sedap without hubby! Saya n makteh mmg ordered utk kids ja lebih....utk kami ala2 kadar jaa....coz lam hati masing2 duk tingat kat laki....
"Sian laku aku..aku makan sedap2...dia duk penat gheja!!! "
Saya mmg selalu kalau bab2 makan sedap nih kalau hubby takdak di sisi cam xsampai hati nak makan banyak2.....selalu duk tingat...ni kalau dia ada sama sure dia suka....kang balik kalau dia tau kami makan sedap2....sure dia terliuq....huhuhu...baik wooo mommy kan daddy kannnnn! ;p

Kami teruja tgk ayaq nih.....sedap banget!!!! xingat lak nama apa .....tapi mmg sangat slurrppp!!!! Masa kami sampai kat tempat tuh..tgk diorg ni punya beg soping sopang dah banyak....penuh bersepah dah atas2 kusi, celah2 meja...wooooohhh...sakan yer korang!!!! pukul baper laa korg soping nih...coz time tuh baru 12++pm...bila tanya ghupanya sampai2 tuh terus diorg soping....lam pukul 11 lebih gitu! Fuhhh...sungguh advance nih....tgk masing2 bedalll handbag kat Debenhams sorang satu....kak pady lak siap beli tuk anak2 dia tuh...waaaa...ni kompom SALE sakan nih!

Kak Aida yg jarang2 kuaq pun sama naik....dapat satu handbag baru.....huhuhu....xpa laa Kak Aida...sekali sekala kan2.......





After sudah makan2 lepak2 gossip2..lam pukul 2.30 pm gitu kami sumer gerak...Puan Rozi pun dah nak balik..driver sudah tunggu di bawah....maka saya & makteh bawa haluan sendiri....Kak Pady,Kak Noor & Kak Aida gerak haluan lain....tgk sumer kedai SALE nih....nak terbeliak biji mata nih!!! uishh....mana leh tahan nih....kami terjah satu2.....mana yg murah tu saya sebat laa..mostly utk balqises nih jaa.......tu pun malaih nak beli banyak2 coz takut membazir....tapi kalau xbeli time SALE...sok2 dah xSALE mmg xmampu dah pun......so adalah lebih baik beli skrg kan....ini namanya berbelanja secara bijak!!!! ( daddy sila take NOTE ya! ;p )
Kami spent masa kat situ punya laa lama... masuk satu kedai..belek tuh..belek nih...tau2 jaa dah nak tutup utk prayers time...so lepak lagi kat luaq....tau2 jaa dah dekat pukul 6 ptg...dah maghrib dah pun.....baru igt nak terjah H&M...selalu kalau SALE saya mmg akan terjah situ.....saya amat suka baju2 dia....and kalau SALE dia amat2 laa BESTTTTTTT....tapi tu ari xsempat nak masuk coz before 7 saya kena balik ......daddy dah sampai umah n xde kunci nak masuk umah.....iskkk..iskkk.....i should left the key to Sajat ( haris umah nih ) so that xpayah balik awai...! huhu sure sempat aku masuk H&M nih....
Hmmmm....xper laa ...sok2 ada rezeki kita pegi serbu lagi daddy yer.....daddy nak beli kasut kan....daddy kan....kasut daddy dah lama kan..!!!! ( sambil nyelam minum ayaq gas! )
So balik la saya dulu meninggalkan makteh yg masih xpuaih2 soping sopang.....sampai umah mmg lenguh kaki, lenguh pinggang xyah habaq!
Owh..ada lagi entry where we spent our weekend but later2 laaa yer!
Chiow u all!!!

Friday, January 8, 2010

alamak anak mommy!

video

Hi alll....happy weekend to U!!!!
May u guys have a GREAT weekend !
Kitaorg dah start minggu baru.... :p
Ok laa....nak entry panjang2 saya update later yaa...now layan keletah Raisha nih dulu....
Stay tune...n have fun! ;-)

Tuesday, January 5, 2010

jom daddy jom.....

Daddddyyyyy............
jom kita pi IKEA jom...... usah ditanya mommy nak beli apa....bahwasanya dapat kuaq umah pun dah cukup memadai......terasa seperti mau pegi beli itu meatball yg ada jual kat sana laa....nak buat spagetti meatball laa esok!!
Hari ni adalah sangat malassss......maka sebab itu kami just called KFC delivery ...sonang kojo den.....itu laa lunch..itu gak dinner...kalau ghajin sket kang masak mushroom soup utk cicah ngan roti KFC yg byk itu.....jadik laaa.....
oh...raisha dah tiduq....so better saya pun pi ikut belayaq sekali......kakak2 dia tengah buat homework....dah boley layan diri sendiri while mommy doze off.....or depa pun akan join sekali after finish their homework.....
till then......
TATA!

Monday, January 4, 2010

how time flies....

Let's start with....
My ooo my.... our babies have grown up!!!!!!
Kalau kat Malaysia sekarang sure saya tengah berdebar - debar di dada sebab today would be the first day Humairah in standard 1 and Faihana in pra-sekolah....owhhh..how time flies!!!!!!
Serasa seperti semalam jaa baru pi masjid akad nikah :p ( hoverrrrr pplak aku nih! )
Still duk rasa lagi mcm mana senangnya bersalin kat Humairah...and sakitnye kena vacuum ngan Doc Jamil masa bersalin kat Faihana.....tup2 now depa dah sekolah! *sob..sob..sob*
Masa balik raya tu ari kami dah daftar nama bdk 2 org ni kat Sek. Keb. Puchong Utama 3..tapi sebab still duk sini..so nama depa ni kena potong since xpi orientasi....PK HEM dia kata sok2 balik kena pi daftar lain kat PPD n rayu semula....huhu....takpa laaa nak buat camna...lagipun kat sini depa bukannya xsekolah.....infact rasanya apa yg depa belajaq now sama ja macam budak darjah 1 ....i guess mana2 sekolah pun sama ja..they would give the BEST EDUCATION for our kids kan!
Nak citer pasal debaran tuh..well rasanya saya dah rasa masa pi hantaq depa masuk sekolah kat sini in Oct 2008....time tuh hubby pi gheja half day 3 days in a row..just to send & pick them up from school....coz at that time we just cant believe our eyes that our babies had start schooling... and we just cant trust easily the school van to pick & send them from home - school - home......rasa mcm ....
" leh caya kah anak2 aku ni naik van sekolah....????"
" selamatkah anak2 aku nih?"
and bla...bla...bla.....banyak jaaa soklan2 yg merisaukan lam pala otak nih...bayangkan first time nak lepaskan anak pi sekolah....not 1..BUT 2...sekaligus!!!OHWWWWWWW.......mmg bergenang ayaq mata masa tuh....but for balqises depa relax jaa......so to sesapa yg pernah daftar anak masuk sekolah tau laa kot camna rasanya.....


Oh yer, tho balqises ni start with KG2 then KG3 and soon year 1 this March...tapi depa ni macam dah pi sekolah betul jaa......homework berlambak hari2....tak kira yg test lagi...mana yg dictation lagi..mana yg nak kena hafal lagi...mana yg nak kena baca lagi...kalau cuti pjg jaa..haaaa homework tebal macam assignment.....dah tu plak hari2 kena bangunkan depa at 6.40am...sesiapkan van sampai at 7.20am and the class start at 7.45am....xke mcm darjah 1 lagaknya.....so that's why debaran tu rasa mcm hantaq depa pi darjah 1...huhuh

To Humairah & Faihana...
Mommy & daddy love u so much.....u both will always be our babies!!!!!!




Sunday, January 3, 2010

north abhur 2009/2010

As usual..... another weekend has arrived!!!!Made plans earlier with Kak Aida & Kak Pady....this time kami nak picnic2 plak....so setelah berunding dengan kak Thuraya ( owner of the chalet ) kami pun sepakat....nak spend the weekend kat North Abhur nih....kebetulan plak tahunbaru..tapi sini mana ada sambutan pun...dah kebetulan new year tuh jatuh hari Jumaat....kami mmg cuti pun....so ptg Khamis tuh after hubby balik gheja....kami bertolak ke sana....dekat jer pun....lam 30 mins from umah nih.....saya ada la masak bihun goreng & bread butter pudding buat bekal....kak pady masak nasi lemak & sambal tumis while kak aida masak rendang daging...so ala2 picnic makan..makan...dan makan.....sambil menggemukkan diri! :p

lawa kan tempat dia


kitaorg sampai sana dulu...balqises dr umah dah xsabaq nak mandi pool..so sampai jaa....letak ja barang....terus depa pi terjun pool.....yg bestnya kat sini...pool for kids tuh sepanjang blok chalet tuh....so parents senang nak monitor anak2 mandi....jenguk kut balcony jaa.....bdk2 ni plak...turun tangga ja terus masuk ayaq......iskk..iskk....


enjoying themselves
owh..i wish i could join them!!! hmmm......

Budak - budak ni memang mandi xhengat laaa.....padahal dah sah2 skrg ni dah masuk musim winter....tho xde la sejuk mana....dalam 25/26C gitu....tapi angin dia bertiup...fuhhhhhhhhhhh...leh gigillllllll!!!! budak2 ni memula mandi xhengat laaa....dah xheran la sejuk2 tuh..tapi masuk dekat setengah jam....masing2 dah gigill......ggrgrggrgrggrgrr....masing2 dah shivering .....terketaq2..haaa.....tu lah dia....yang Raisha plak...terkinja2 tgk kakak2 dia mandi....saya rendam2 kaki dia..melompat sakan dia....excited habiss......tapi minah kenit ni time mandi kalau kena ayaq sejuk jaa meraung ...kalau mandi xdak hot shower...haa...toksah mandi laa....( ni kenan mak dia nih! :p )
Tapi takat rendam2 kaki dia layan laa.....esp tgk kakak2 seronok sakan.....jeless hokai minah nih!

daddy..i can 'sebek' like u! ( cara sebek tuh sebijik ikut pak dia! :p )

Oh NO.....i am so comot!
Pictures worth a thousand words kan...so tak yah citer panjang...tgk diorg pun dah tau depa enjoy sakan......dah tak tau makna sejuk dah nih!
mommy with lil raisha !!!!( notice my new haircut!?from dedi's salon! yeah..percayalah!!!laki den yg potong nih! :p )
lepas maghrib lam pukul 6.30pm gitu kak pady pun sampai ngan abg majid....pehtu makteh&pekteh anak beranak ( depa just mai lepak2 makan2 jaa...then balik....coz zera&zery ada exam ) then kak aida & abg nahar sampai......ala2 dinner....kami pekena all the foods yg ada.....waaa....dah la sejuk2...pekena lak nasi lemak & bihun goreng...mmg sangat lazat jaa!!!!! Pehtu lepak2 kat chalet...chitchatting....dalam 9 lebih tu kami jalan kaki ke pantai..lam 200m gitu....org xde la ramai sangat.....ada laa 4/5 families melepak..pehtu org2 bujang....ada plak BIG SCREEN kat situ... so sempat gak layan " so u think u can dance" tapi separuh show depa tukaq channel...tetiba ada org sound.."HARAM!HARAM!" so depa changed the channel.....huhu....dah tau tempat open gitu pi bukak dari awai sapa suruh.....ngok ngek betullah!
Lepak - lepak tepi pantai tu xsampai 2 jam pun...memula ingat nak gak tunggu sampai kul 12.00am...kekonon nak tgk kut2 ada org main bunga api for new year ke tak...tapi lam pkl 10.30 pm lebih tu masing2 dah malaih nk tunggu dah....so kami pun angkat kaki menuju balik chalet......hehehehe...
The next day.....balqises ni mandi pool lagi..bangun pagi...tukaq baju...terus turun masuk pool....iskk...xtau sejuk.....xtau penat...padahal malam tu tiduq sket punya lambat!
mommy with balqises by the pool
Pagi tu saya cuma lepak2 kat chalet jaa...malaih lak nak kuar jenjalan..After bekpes ( panaskan bekal semlm yg masih berbaki )Kak Aida & Abg nahar siap jalan tepi2 pantai....lomantik sungguh...kak pady pun sempat jln2 bawa balqises ni pi survey2 pool for ladies...siap ada jacuzzi & sauna sumer.....waaa...sungguh menarik nih! For lunch plak suami2 kami tapaukan nasi bukhari & nasi mandi with ayam golek & ayam panggang lepaih depa balik dr semayang Jumaat....tak lupa jugak ngan ice cream from the nearby store yg mmg khusus jual icecream jaa.....hehehee.....so kami yg ladies ni sangat laa rilex nyaaa!!hehehheee......Lepas makan2....lepak2 makan icecream....pas asar lam pukul 4pm gitu kami ladies only turun pi pool ( raisha tidoq with daddy lam bilik )...since pool tu bukak at 4pm.....tanya punya tanya utk jacuzzi/sauna tuh ghupa2nya awai pagi from 8-4...aiseyyyyy!melepas den nak manja2kan diri! iskk.....nx time hopefully!so mandi pool je laa......
Tapi pun mandi pool xhengat punya sejuk....mmg mencari nahas betul!!!dah la winter2 gini...angin plak sejuk.....mmg mcm nak beku pun ada.....saya duk lam ayaq tuh lam 10 minit jaa....kak aida paling lama....gilossss gigilllllll dibuatnya!
ni masa on the way ke pool....masing2 pakai baju 2/3 lapis dlm tuh sebab sejuk!

Lepas mandi manda lam sejam gitu kami pun balik chalet.....fuhhhh.....macam baru kuaq peti ais je ! Tapi si balqises ni mmg xreti puiah.....depa leh turun lagi tuh.....dah nama plak pool depan tuh jer.....tapi sat ja lah depa layan.....pehtu naik terus salin baju...n kami pun start pack2 nak balik.......lepas maghrib lam pukul 6pm lebih gitu kami pun sumer balik ke umah masing2....

Oh, sumer pics yg last2 nih sumer aktiviti balqises bersama daddynye pagi/tghari tuh....depa pi main pasiaq kat pantai...mommy mana? time ni mommy zzzzzzzzzz with raisha! muahahhaa....akibat malam semlm tiduq lambat sebab bergossip ngan kak pady & kak aida....theeeeeeehehhehehhee.......




So begitu lah alkisahnya weekend getaway kami.....nx time leh laa mai lepak sini lagi......tapi ghasanya musim2 winter gini xsesuaiiii kot...nak mandi pool pun xenjoy!huhuhu......so till then....i cont later okeh......
gilaa panjang kan entry nih!sian korg...... :p