Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Sunday, January 3, 2010

north abhur 2009/2010

As usual..... another weekend has arrived!!!!Made plans earlier with Kak Aida & Kak Pady....this time kami nak picnic2 plak....so setelah berunding dengan kak Thuraya ( owner of the chalet ) kami pun sepakat....nak spend the weekend kat North Abhur nih....kebetulan plak tahunbaru..tapi sini mana ada sambutan pun...dah kebetulan new year tuh jatuh hari Jumaat....kami mmg cuti pun....so ptg Khamis tuh after hubby balik gheja....kami bertolak ke sana....dekat jer pun....lam 30 mins from umah nih.....saya ada la masak bihun goreng & bread butter pudding buat bekal....kak pady masak nasi lemak & sambal tumis while kak aida masak rendang daging...so ala2 picnic makan..makan...dan makan.....sambil menggemukkan diri! :p

lawa kan tempat dia


kitaorg sampai sana dulu...balqises dr umah dah xsabaq nak mandi pool..so sampai jaa....letak ja barang....terus depa pi terjun pool.....yg bestnya kat sini...pool for kids tuh sepanjang blok chalet tuh....so parents senang nak monitor anak2 mandi....jenguk kut balcony jaa.....bdk2 ni plak...turun tangga ja terus masuk ayaq......iskk..iskk....


enjoying themselves
owh..i wish i could join them!!! hmmm......

Budak - budak ni memang mandi xhengat laaa.....padahal dah sah2 skrg ni dah masuk musim winter....tho xde la sejuk mana....dalam 25/26C gitu....tapi angin dia bertiup...fuhhhhhhhhhhh...leh gigillllllll!!!! budak2 ni memula mandi xhengat laaa....dah xheran la sejuk2 tuh..tapi masuk dekat setengah jam....masing2 dah gigill......ggrgrggrgrggrgrr....masing2 dah shivering .....terketaq2..haaa.....tu lah dia....yang Raisha plak...terkinja2 tgk kakak2 dia mandi....saya rendam2 kaki dia..melompat sakan dia....excited habiss......tapi minah kenit ni time mandi kalau kena ayaq sejuk jaa meraung ...kalau mandi xdak hot shower...haa...toksah mandi laa....( ni kenan mak dia nih! :p )
Tapi takat rendam2 kaki dia layan laa.....esp tgk kakak2 seronok sakan.....jeless hokai minah nih!

daddy..i can 'sebek' like u! ( cara sebek tuh sebijik ikut pak dia! :p )

Oh NO.....i am so comot!
Pictures worth a thousand words kan...so tak yah citer panjang...tgk diorg pun dah tau depa enjoy sakan......dah tak tau makna sejuk dah nih!
mommy with lil raisha !!!!( notice my new haircut!?from dedi's salon! yeah..percayalah!!!laki den yg potong nih! :p )
lepas maghrib lam pukul 6.30pm gitu kak pady pun sampai ngan abg majid....pehtu makteh&pekteh anak beranak ( depa just mai lepak2 makan2 jaa...then balik....coz zera&zery ada exam ) then kak aida & abg nahar sampai......ala2 dinner....kami pekena all the foods yg ada.....waaa....dah la sejuk2...pekena lak nasi lemak & bihun goreng...mmg sangat lazat jaa!!!!! Pehtu lepak2 kat chalet...chitchatting....dalam 9 lebih tu kami jalan kaki ke pantai..lam 200m gitu....org xde la ramai sangat.....ada laa 4/5 families melepak..pehtu org2 bujang....ada plak BIG SCREEN kat situ... so sempat gak layan " so u think u can dance" tapi separuh show depa tukaq channel...tetiba ada org sound.."HARAM!HARAM!" so depa changed the channel.....huhu....dah tau tempat open gitu pi bukak dari awai sapa suruh.....ngok ngek betullah!
Lepak - lepak tepi pantai tu xsampai 2 jam pun...memula ingat nak gak tunggu sampai kul 12.00am...kekonon nak tgk kut2 ada org main bunga api for new year ke tak...tapi lam pkl 10.30 pm lebih tu masing2 dah malaih nk tunggu dah....so kami pun angkat kaki menuju balik chalet......hehehehe...
The next day.....balqises ni mandi pool lagi..bangun pagi...tukaq baju...terus turun masuk pool....iskk...xtau sejuk.....xtau penat...padahal malam tu tiduq sket punya lambat!
mommy with balqises by the pool
Pagi tu saya cuma lepak2 kat chalet jaa...malaih lak nak kuar jenjalan..After bekpes ( panaskan bekal semlm yg masih berbaki )Kak Aida & Abg nahar siap jalan tepi2 pantai....lomantik sungguh...kak pady pun sempat jln2 bawa balqises ni pi survey2 pool for ladies...siap ada jacuzzi & sauna sumer.....waaa...sungguh menarik nih! For lunch plak suami2 kami tapaukan nasi bukhari & nasi mandi with ayam golek & ayam panggang lepaih depa balik dr semayang Jumaat....tak lupa jugak ngan ice cream from the nearby store yg mmg khusus jual icecream jaa.....hehehee.....so kami yg ladies ni sangat laa rilex nyaaa!!hehehheee......Lepas makan2....lepak2 makan icecream....pas asar lam pukul 4pm gitu kami ladies only turun pi pool ( raisha tidoq with daddy lam bilik )...since pool tu bukak at 4pm.....tanya punya tanya utk jacuzzi/sauna tuh ghupa2nya awai pagi from 8-4...aiseyyyyy!melepas den nak manja2kan diri! iskk.....nx time hopefully!so mandi pool je laa......
Tapi pun mandi pool xhengat punya sejuk....mmg mencari nahas betul!!!dah la winter2 gini...angin plak sejuk.....mmg mcm nak beku pun ada.....saya duk lam ayaq tuh lam 10 minit jaa....kak aida paling lama....gilossss gigilllllll dibuatnya!
ni masa on the way ke pool....masing2 pakai baju 2/3 lapis dlm tuh sebab sejuk!

Lepas mandi manda lam sejam gitu kami pun balik chalet.....fuhhhh.....macam baru kuaq peti ais je ! Tapi si balqises ni mmg xreti puiah.....depa leh turun lagi tuh.....dah nama plak pool depan tuh jer.....tapi sat ja lah depa layan.....pehtu naik terus salin baju...n kami pun start pack2 nak balik.......lepas maghrib lam pukul 6pm lebih gitu kami pun sumer balik ke umah masing2....

Oh, sumer pics yg last2 nih sumer aktiviti balqises bersama daddynye pagi/tghari tuh....depa pi main pasiaq kat pantai...mommy mana? time ni mommy zzzzzzzzzz with raisha! muahahhaa....akibat malam semlm tiduq lambat sebab bergossip ngan kak pady & kak aida....theeeeeeehehhehehhee.......




So begitu lah alkisahnya weekend getaway kami.....nx time leh laa mai lepak sini lagi......tapi ghasanya musim2 winter gini xsesuaiiii kot...nak mandi pool pun xenjoy!huhuhu......so till then....i cont later okeh......
gilaa panjang kan entry nih!sian korg...... :p

2 comments:

ietafakyra said...

tak per sis...tulih panjang2 lagi. tk dpt pi sana, ushar2 pic u olllsss pun kira ok gak aaaa...best tu!

aini said...

farah....cantek new ur hair cut...terror la mr daddy nih...hehe