Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Monday, January 11, 2010

makan - makan @ Makteh's

Semalam makteh buat makan - makan kat rumah dia , so yg berfamily sumer pakat2 potluck sorang sket....mcm2 laa lauk pauk ada...saya cuma bawa terung berlada , kerabu tomato & bread butter pudding with cream cheese on top of it.....
Bread butter pudding with cream cheese topping!


tgk makanan ataih meja mmg sangat2 menyelerakan laaahhh....saya dah sesiap pasang niat nak makan banyak2.....kekekekeke......kalau dapat makan makanan org masak mmg sedap sungguh rasa kan.....haaa.....ni kes dah jemu masak nih....hari2 ooo nak kena pikir masak apa...so bila once in a while dapat makan2 gini....meriah, kenyang perutttt!!!!

Men lepak kat hall...as for women duk lam bilik je lahhh.....standart laa umah kitaorg kecik kat sini...so mana ada port lain nak lepak selain dr bilik tiduq tuh kalau hall dah diconquer oleh men.......xkan nak join borak sekali lak kan...sogan den!!!!!Kalau kat Malaysia macam xkisah kan...sini mcm pelik lak if kita duk sekali makan ngan men..unless ko kenal baik.....tapi mlm tu ada gak geng2 bujang ( yg xbawa family ) yg dtg sekali....tu laa yg sogan kami nk duk sekali!

Si raisha ni plak xbaper sihat....ada sket flu n batuk2..so sangat cengengnya dia....duk kat daddy kejap..xnampak mommy dah meleleh2 ayaq mata....emosi sungguh tau minah kenit nih...nampak mommy ..apa lagi..terus laa sua tangan suh amik dia.....dan2 tuh dia diam tau!!!!!sensitip xhengat punya......ikut sapa nih cengeng2 nih!!!
And kakak2nya seronok laaa dapat main2....tho weekdays.....dapat memain lak tuh....HOORAAYYYY la mereka...selalu weekend je dapat gini....
Habis makan - makan...kami yg ladies ni buat sesi gossip sendiri sambil layan bubuq kacang n pudding tuh.......tapi xlama sebab laki masing2 dah panggil balik ....huhuhu...kalau sesiang harus laa sesi gossip tuh berpanjangan...... ;p
Kami pun lam kul 11 tuh gerak balik umah....makteh tapaukan sket lauk.....so hari ni YAHOOOO......kita ngelat masak yaaa! Makan lauk makteh kasi..banyak tuh!!!!!!! heeeeeeeeee....

Ni lah dia tuan rumah malam tuh.....penuh ke'oren'an gitu....MAKASIH tok teh jd host yer..lenkali giliaq kami plak!!!!

5 comments:

Diamilikku said...

kak farah..bagi resepi bread pudding tuh...nak try...sedap plak tgk....

@cu SaYaNg said...

mommy,

emel kan resepi bread butter puding tu boley???nampak sedap aaaa

Naddiea said...

kak farah,shepah nk jugak resepi bread butter pudding tu..huhu...teringin la plaksss..

aramis2177 said...

ok u all...i sudah hantaq resepi kat inbox FB...taffadallll..taffadalll!!!

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

k farah eza pun nak resepi bread butter pudding. sila send ke inbox eza gak....nyam nyam nyam