Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Monday, January 4, 2010

how time flies....

Let's start with....
My ooo my.... our babies have grown up!!!!!!
Kalau kat Malaysia sekarang sure saya tengah berdebar - debar di dada sebab today would be the first day Humairah in standard 1 and Faihana in pra-sekolah....owhhh..how time flies!!!!!!
Serasa seperti semalam jaa baru pi masjid akad nikah :p ( hoverrrrr pplak aku nih! )
Still duk rasa lagi mcm mana senangnya bersalin kat Humairah...and sakitnye kena vacuum ngan Doc Jamil masa bersalin kat Faihana.....tup2 now depa dah sekolah! *sob..sob..sob*
Masa balik raya tu ari kami dah daftar nama bdk 2 org ni kat Sek. Keb. Puchong Utama 3..tapi sebab still duk sini..so nama depa ni kena potong since xpi orientasi....PK HEM dia kata sok2 balik kena pi daftar lain kat PPD n rayu semula....huhu....takpa laaa nak buat camna...lagipun kat sini depa bukannya xsekolah.....infact rasanya apa yg depa belajaq now sama ja macam budak darjah 1 ....i guess mana2 sekolah pun sama ja..they would give the BEST EDUCATION for our kids kan!
Nak citer pasal debaran tuh..well rasanya saya dah rasa masa pi hantaq depa masuk sekolah kat sini in Oct 2008....time tuh hubby pi gheja half day 3 days in a row..just to send & pick them up from school....coz at that time we just cant believe our eyes that our babies had start schooling... and we just cant trust easily the school van to pick & send them from home - school - home......rasa mcm ....
" leh caya kah anak2 aku ni naik van sekolah....????"
" selamatkah anak2 aku nih?"
and bla...bla...bla.....banyak jaaa soklan2 yg merisaukan lam pala otak nih...bayangkan first time nak lepaskan anak pi sekolah....not 1..BUT 2...sekaligus!!!OHWWWWWWW.......mmg bergenang ayaq mata masa tuh....but for balqises depa relax jaa......so to sesapa yg pernah daftar anak masuk sekolah tau laa kot camna rasanya.....


Oh yer, tho balqises ni start with KG2 then KG3 and soon year 1 this March...tapi depa ni macam dah pi sekolah betul jaa......homework berlambak hari2....tak kira yg test lagi...mana yg dictation lagi..mana yg nak kena hafal lagi...mana yg nak kena baca lagi...kalau cuti pjg jaa..haaaa homework tebal macam assignment.....dah tu plak hari2 kena bangunkan depa at 6.40am...sesiapkan van sampai at 7.20am and the class start at 7.45am....xke mcm darjah 1 lagaknya.....so that's why debaran tu rasa mcm hantaq depa pi darjah 1...huhuh

To Humairah & Faihana...
Mommy & daddy love u so much.....u both will always be our babies!!!!!!




6 comments:

ietafakyra said...

yg tukang baca ni pund ah bergenang ayaq mata gak! issh...sensitip plak i... tp mmg la anak2 ni our babies 4ever kan sis! mai la besaq camna pun... centu la mak2 kita rasa gak... huhuhuhu...

Naddiea said...

uuuuhhh sedihnya...shepah x merasa lagi ni.4 years more to come.mama mesti meleleh ayaq mata la..anyway,faihana looks soooo cute ngan rambut pendeknya itew.

Anonymous said...

uhuk3..dedi pon terasa sayu bila membaca entry nih.

Anonymous said...

huhu... uncle nizar juz cant believe it... it's like yesterday uncle visited them at kajang plaza on day one they c d world... n i juz realize dat kakak already 7 when fiza said ermina start primary skul yesterday... gosh, cant believe i'd missd so much...

aramis2177 said...

ieta&shepah:hangpa tunggu turn hangpa sok2...kompom mak depa yg nangis..tapi anak hangpa relax jaaa!hahaha....tp tu laaa...besaq mana anak2 kita..kita still anggap depa baby kan!susah nak lepaskan depa dr kita kan.....*Sob!!sob!!*
dedi:mami pun sayu!!!! ;p
unclenizar: mmg hangpa dah mcm 'godfather' bdk2 nih dah....TQ so much uncle nizar coz being there for us when we need u! tingat lg masa nak bersalin kat humairah...hangpa yg xtiduq padahal dedi dia membuta xhengat!ekekkekee......

Diamilikku said...

sebak kak farah..huhuhuhu....sone pun mcm shepah..lambat lagi nak menunggu....takpa kak farah...both kiddo tu sangat matured..jgn sedih2 kay...depa okay tu....