Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Wednesday, January 13, 2010

one perfectionist ..one careless ????!!!!

Today while balqises doing their homework..mommy sempat snap hasil kerja diorg nih....
Look at Humairah's handwriting....she's really a perfectionist!!! Kalau bentuk 'a' dia tuh herot sket or xbetul....pulun padam balik....kalau mommy tolong buat homework dia...mommy has to do it just like her...or else......dia cakap...
" mommy xpayah buat....mommy buat xelok! " iskkk..........anak aku nih!!!Pandang mommy sebelah mata nampak....tapi bila tgk tulisan dia..saya mmg kagum....saya rasa saya kecik2 dulu umuq sebaya dia..tulisan mcm apa ntah......so am so proud of her coz she's not yet 7 and she can write as neat as this!!!!!

TAPIIIIII...tgk laa adik dia nih....Si Faihana ni agak2nya ikut mommy kut....huhuhuh...tulisan dia asai boley jaa......dia ni agak2 maleeeeessss sket...tp memory dia sangat2 laaaa superbbbbbb!!!!!!!! gamaknya dia jenis yg pay attention lam kelas tp bila blajaq kat umah.....YA Rabbi...puaih suruh....tu tak kira dia buat time dia tengah cengeng mangkit tiduq lagi....pecah umah abis ......
Tapi untuk budak yg baru nak masuk 6 thn...boley laa adik oiii!!!

9 comments:

Mimi Sharif said...

Both of them mmg cantik la tulisannya....
Dik ana punya hand writing pun ok la, as good as Ti Ah...
betoi la kak na, zaman kita dolu2 6-7 thn tulisannya -alahai....

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

It's not that bad la kak farah. kira ok byk la ni compared to her age. esok2 besaq jadi doktot entah mcm mana tulisan dia, tgk la...

@cu SaYaNg said...

adik memang ikut tulisan mommy la..hahahaa

ietafakyra said...

wah...ok la cenni sis! mmg advance bebudak skrg ni, dah pandai tulih centu cenni...kita dulu derejah 1 baru dok hegeh2 belajaq subjek tulisan haaa...camno tu!

Diamilikku said...

okay la tu kak farah..
kakak style "menekan" tulisan..
adik style tulis biasa jer...but dua2 sone nampak kemas.....

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

testing testing 1...2...3...

awat yg komen2 eza selama ni x leh masuk kat k farah. org pulun mta resepi bread pudding...huhu...

Irma said...

cukup neat la tu, Farah.
Hang patut tengok tulisan Aliff. Adoi laaa.. pening pala nak baca okeh!

aramis2177 said...

pya laling: :p jahat noo hang!
ieta: tu lah noo..kita dulu darjah 1 br nak blajaq tulih.....huhu
sone: hehehee....betui..kak dia mmg suka menekan bila tulih..menekan mami bila merap suka gak!
irma: depa ni pompuan kot..kemaih laa sket dr aliff tuh.....hehe

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

k farah, awat komen2 eza sblm ni x masuk kat k farah...sob sob sob...