Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Friday, January 15, 2010

Raisha @ 8mths



Hi u all.....
Salam Jumaat.....
Oh, kitaorg tgh weekend skrg nih...esok dh start new week....kejap betul masa berlalu skrg kan..tau2 jer dah abis sebulan...tau2 jer dah abis setahun.....Si Raisha nih pun tau2 jer dah nk masuk 8 bulan.....sok2 tau2 je dah setahun mak enon nih.....owh.....cam semalam jer bersalin kat dia.....
apa yg dia dh boley buat @8mths nih:
- merangkak sangat laju...tau2 ja dah jatuh tilam - lebam sebiji kat kepala..
- mulut dia sangat laa malas nak berbunyi...tangan kaki lagi laju bergerak - jenis "dlm diam2 aku buat sepah satu umah " minah nih....
-kalau kita lipat kain.....antara kain yg belum dilipat & dah dilipat...dia akan serbu kain yg dah dilipat...and punggah sumer balik....grrrrrrr....geram mommy tau!
- dah boley meniti....kalau bg berdiri...leh la berdiri dgn sendirinya lam 20-30 secs... (haha...mcm lama jaa! )
- sangat suka laa dengaq lagu theme HI-5 tuh...kompom dia melompat sakan......

ni masa dia tgh kusyuk layan HI-5

-kalau kakak2 dia xdak keliling dia....dia akan jadi macam org kena syndrom termenung tuh...serba xkena.....bila kakak2 dia ada.....haaa.....meriahhhhh hidup dia!!!
-xto pasai pa...dia sangat suka kalau kakak2 dia duk sebut " January..February..so on till December" kat dia...dia akan gelak mengekek2.....awat ntah!
- Rasanya minah nih ada tokoh jadi minah kepochi....sebab kalau time feeding tuh...sesambil kita duk bergossip dia pasang telinga...pehtu duk pulun sama tgk org bersembang.....adehhh laa...time bila ntah dia nak minum susu.....
- oh, berat dia dh 8 kg lebih....previous month lagi berat....now sebab dia duk ghajin meniti n merangkak sana sini....so dah "kecut" sket tp tgn n peha michelin totap ado laie!!!!

Iskkk..nak cerita pasai minah ni mmg banyak laa karenah dia....nanti2 bulan depan kita sambung lg noo..
till now..layan laa pic dia nih....


sila abaikan sepah diblkg tuh!!!!




And lastly....layan laa clip pendek nih!!!!!

4 comments:

@cu SaYaNg said...

dah besar...muka dah makin ketara mcm muka hg la mommy...rambut pun dah hampir sama dah...hehehe

Baby Lyana said...

ala..sat ja dah 8 months...dah pandai meniti dah..cak lyana la ni, tp sgt malas bukak mulut..huhu

Baby Lyana said...

ala..sat ja dah 8 months...dah pandai meniti dah..cak lyana la ni, tp sgt malas bukak mulut..huhu

Irma said...

ayo!! already 8 months..
sat sungguh la time fly by..
rasa macam baru je semalam aku baca entry hang gave birth with nasi pak arab yg big serving kat hospital tuh!
:-)

and she's getting more and more cuter each day. bikin aku geram tengok kemontelan dia tuh!!