Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Sunday, February 28, 2010

cute little penan in the house!!!!!

Someone really need a haircut!!!!!!
So we cut her hair and she turn like THIS
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

(SILA SENGET KAN KEPALA ANDA SEKARANG!!!! )
.
.
.
.
.
..............................................................


A CUTE LITTLE 'PENAN' IN THE HOUSE!!!!!!!!
( But sumhow i miss her 'comot look' with that messy hair....tapi disebabkan dah banyak kali dia asik terantuk & langgar kusi je bila merangkak with mata terkebil2 seriau rambut masuk mata....sian plak.... )

Saturday, February 27, 2010

he did it!

Sambungan last entry....
Actually bukan budak - budak tu saja yg memain ngan adunan makteh tuh...ni haaa....BAPAK BUDAK pun sama....tapi ni kes lain.....
Ni kes kami dera dia suh duk bersila depan tuh...saja suh dia tunjuk skill dia buat karipap pusing...dia duk selalu kata dia tera buat karipap pusing n pakar kelim karipap...nak tunggu bini dia ni buat karipap ntah bila ( sebenaqnya xreti....wohohohoho ) maka dah alang2 masa pi umah makteh tuh ...dia duk buat karipap...tuh yg kami suh dia pi basuh tangan n mai tunjuk skill........kehkehkeh....

gelek dedi...gelek......mulut siap bebel2 tuh..ini xkena..itu xkena.....mentang2 laa mak dia dulu niaga kuih....and mentang2 laa dia laa 'anak mak yg paling tera' .....
Iskkk....tang bulu roma kat tangan tuh tak tahan tuh.....hahahaa..tgk jari pun seriau org nak makan!!!! mujuq laki sendiri!ekekekkeke.........Tapi salute laa kat dia..sebab tgk dia kelim mmg tera pun...kalau suh saya mmg ntah jadi apa ntah....sorry laa....suh buat lain reti..karipap mmg failll....makan pandai laaa!
Ni lah dia hasil karipap yg dia kelim.....ada laa kut nak dekat 10 biji gak dia buat....hehe....tera laa daddy!!!! hahaha...lepaih ni kita buat kuih PAU lak daddy naa....tgk jadi apa naa!!!!

mamak jual roti sesat...

Tengok laa gelagat minah - minah nih......
Dah xdak gheja dah laa nih....habis adunan karipap pusing makteh depa buat main...iskk..isskk......
Ni alkisahnya kami singgah umah makteh semalam lepaih pi tgk baby Alang & Zakiah yg dah 2 weeks jengah dunia......kebetulan makteh tgh buat karipap pusing.....depa pun sama naik menyibuk!



Haih.....sorang - sorang dah macam mamak jual roti jaaa depa punya misai & janggut tuh....biaserrrr jer tau!!!!!

Friday, February 26, 2010

Salam Maulidur Rasul

Watched this movie recently during Hajj last year.....really touched my heart!



Maulidur Rasul
Dari Wikipedia Bahasa Melayu, ensiklopedia bebas.

Maulidur Rasul (dalam bahasa Arab bermaksud kelahiran Rasul) adalah hari bersejarah keputeraan Nabi Muhammad. Hari ini jatuh pada hari ke-12 bulan Rabiul Awal sempena kelahiran Nabi yang jatuh pada pada hari Khamis 12 Rabiul Awal Tahun Gajah bersamaan dengan 23 April 571. Baginda adalah nabi terakhir yang diutus oleh Allah Subhanahu Wataala. Tapak kelahiran baginda pula kini mempunyai satu bangunan kecil yang dikenali sebagai Maulid Nabi.
Setiap tahun pada hari itu, umat Islam di seluruh dunia akan mengadakan majlis memperingati keputeraan Nabi Muhammad s.a.w dengan mengadakan beberapa acara seperti perarakan, ceramah dan sebagainya. Banyak kelebihan dan keistimewaan yang akan dikurniakan oleh Allah Subhanahu Wataala kepada mereka yang dapat mengadakan atau menghadiri majlis Maulidur Rasul.
Kita dapat lihat betapa besarnya kelebihan orang yang memuliakan majlis keputeraan Nabi Muhammad Sallallahu Alaihi Wasallam, kerana bila berniat sahaja hendak mengadakan Maulud Nabi, sudah pun dikira mendapat pahala dan dimuliakan. Sememangnya bernazar untuk melakukan sesuatu yang baik merupakan doa dan dikira amal salih.
Jelas kepada kita bahawa pembalasan Allah Subhanahu Wataala terhadap kebaikan begitu cepat sehinggakan terdetik sahaja di hati hendak berbuat kebaikan, sudah Allah Subhanahu Wataala akan memberi pembalasan yang tiada ternilai. Seseorang yang beriman, kuat bersandar kepada Allah, ketika di dalam kesusahan dia tetap tenang dan hatinya hanya mengadu kepada Allah dan mengharapkan pertolongan dan kasih sayang Allah Subhanahu Wataala.
Keberkatan mengadakan Majlis Maulud itu bukan sahaja didapati oleh orang yang mengadakan majlis itu, tetapi seluruh ahli rumah atau orang yang tinggal di tempat itu turut mendapat keberkatannya.

Wednesday, February 24, 2010

Tiba Tarikh itu lagi.....

SELAMAT MENYAMBUT MAULIDUR RASUL TO ALL........



Well...hari ni tiba lagi tarikh KERAMAT ini.....12 RABIULAWAL...... walaupun sini xde sambutan or cuti mcm kat Malaysia tapi utk saya & hubby kami tetap anggap tarikh ini sangat special.....8 tahun lepas tarikh ni lah kami disatukan.....tapi masa tuh bersamaan dengan 25 May 2002....saya memang.... :))))) sambut dua2 tarikh.....tamak???ekekkeke....apa salahnya kann..kann..kann....setahun 2 kali jer pun sambut anniversaries .....muahahahhahaa!

Sekejap je rasa masa berlalu....tau2 dah 8 tahun kami kawin....sedey happy sumer ada..adat laa umah tangga kan.....huhuhu
Dear darling hubby,
HAPPY ANNIVERSARY SAYANG
Semoga rumahtangga kita kekal bahagia hingga ke akhir hayat.....mommy doakan daddy always happy and bahagia sepanjang perkahwinan kita... takde apa yg lebih special yg mommy harapkan kecuali kasih sayang dari daddy yg xberbelah bahagi utk kami sekeluarga.....
Do know that i always love you...... no matter what.....
" Ya Allah..Engkau panjangkan lah jodoh kami dan satukan lah hati kami seperti mana Kau satukan hati kekasihmu Muhammad s.a.w dan Khatijah r.a...amin!!!!"

Tuesday, February 23, 2010

YAY..another milestone!!!!

YAY...another milestone by her......She's already 9 mths last 2 days...how time flies.....haih....tau2 dah nk boley berdiri...sok2 dah berjalan...sok2 she's no more baby...already a toddler....huhuh....lom puiah gomoi2 dia..... :(

video

video


Minah ketot nih nak berdiri tapi nak terus melompat...apa cerita???
video

Ada ketika...duk sesaja...xde paut apa2..terus je nak berdiri.....boley?? Mau tak jatuh terduduk balik.....xpun...tetiba duk tgh2 kapet...xde kusi meja nak paut..dia terus je tahan nan lutut dia..terus nk berdiri..pehtu nak lompat.....aiyokkkkkkk...camna tuh!? Iskk...advance sangat raisha nih tau!!!!

Saturday, February 20, 2010

Cont ~ TAIF - ALHADA

Aiseh..tetiba mood 'xlarat nk duk depan lappie' melanda......haishh.....tp kita cont gak laa trip to Taif nih ehh.....
Ni masa kami gi visit Empangan Ikrema...Empangan yg dah kering..if korg tgk pic kat bawah nih..leh nampak takat air dia dulu....nampak x ada garisan panjang tuh...Tu laa takat air dia....gilaaa dalam okehhh....



Now air tu dah kering..nak kata kering kontang tu x jugak laa.....now macam tasik jaa...xsure laa dalam mana....xberani plak nak pi sua kaki lam tuh.....tapi nampak cam dalam jaa....tapi mmg muskil sungguh sebab air dam ni xleaking...padahal takdak pun cement keliling dia...cuma tepi ( pic atas ) tuh jaa.....selainnya bukit2...maybe bukit2 nih yg jd penghalang air dr kuaq melimpah kut...gamaknya laa!

Puaih laa kami pusing2 kat situ..berdebu toksah cakap laa...pasiaq da jenis halus2...sekali angin bertiup kena tutup mata....seriau masuk mata...naya jaaa......sebab tu laa saya jalan berangkat arbaya tuh...kalau x ..harus habis belemoih arbaya tuh....
Pehtu kami pusing2 lagi kawasan sekitar tuh...banyak batu2 besaq kat sini..xsure plak batu2 apa....pakai main amik gambaq jaa.....

Then dah puaih pusing2....isi perut sumer...kami terus pi Al-HADA, tempat cable car.....dah lama budak2 ni nak naik....so this time since kawan2 hubby pun tingin nak naik..kami join je laaa...

View from the top...ataih cable car tuh.....

Sampai bawah tu lagi cantik tempat dia..macam xsangka kat sini pun ada tempat hiburan 'ala2 genting' nih....macam2 game laa ada..


..ada playground , ada water theme park...



macam2 cafe ..best laa utk kami yg jarang2 dpt main outdoor nih....
Lepak2 kat situ till nak masuk maghrib..tgk cuaca pun mendung jaa..gerun plak bila pikiaq nak naik cable car bila hujan nih....so terus kami gerak balik...tu pun half way tuh hujan lebat gilerr.....but luckily cable car tuh jenis yg stable...langsung xgoyang even angin kuat....compared to yg Langkawi punya tuh..uishh...hat tuh gayat xhengat!!!!
Owh yer, hujan yg turun tu bukan calang2 hujan...siap hujan batu!!!!! Lebat gilaaaaa...berdentum dentam cable car kitaorg...cuak gak hati...but alhamdulillah sampai gak ke puncak Al-Hada tuh semula.....
Dari situ kami pun gerak pulang ke Jeddah.........sampai umah lebih kurang pukul 10 malam dah.....uishh..penat toksah cakap...tambah penat bila memikirkan baju2 yg nak kena basuh! mujuq dapat laki yg ghajin & ringan tulang menolong...kan dedi kan..... : p

Friday, February 19, 2010

iklan sekejap -let's jiwang with me!!!!

Last 2 days we watched this in Oprah...and i just cant get enuff of it!!!
So i googled n found this!
She has a beautiful & unique voice..love the song & melody......
Melayang2 jerrr rasa...:)

Enjoy ....

Thursday, February 18, 2010

2nd Day Alshafa

Setelah semlm penat berBBQ tuh...around kul 1.30 tuh sumer pun masuk beradu......sini tarak heater weh....baju yg kami pakai lak mana laa ada tebal nau.....mana nak ada baju tebal ngan bulu segala mcm duk negeri omputih time winter tuh...so sumer pakat berebut tarik selimut....malam tu plak hujan lebat giler....siap guruh bagai...dah rasa mcm kat Malaysia jer..lama oiii tak rasa suasana mcm nih....rasanya temperature time tuh below 10C.....sejuk ke tulang itam......sampai xlena tiduq dibuatnya akibat sejuk sangat!!!
Tapi the next day kena bangun gak la kan....memula geng bujang tuh nak masak nasi lemak...tapi apa kess plak kan depa nak masak...kami yg 2 org pompuan nih naik segan gak..so we took over laa....tho bahan xlengkap sangat ...balun gak laa....masak nasi lemak sumer.....bab ayaq depa yg sediakan....













Tengok laa suasana pagi kat Al-Shafa nih....kabus punya la tebai...

Budak 2 org ni terpisat2 bangun bila dengaq bising2....pehtu terus pi join daddy n the gang kuaq pi memain kat luaq.....eeeiii..xsejuk ke apa depa ni!!!!

Bila makanan dah ready sumer....perut pun dah lapaq...so masing2 pulun melantak xhengat..kena lak nasi lemak n ayaq teh laici...uishh..sedap!!!!!

Depa plan lepas makan2 dalam kul 10.30 nak terus check out , jalan2 sekitar Taif , naik cable car then terus balik Jeddah....so kami pun terus sesiap...kemaih2 barang sumer....
before bertolak tuh harus posing mosing dulu.....



Dan siap sumer...dekat kul 11 gak kami kuaq.....time ni kabus punya laa tebal....tapi bila dah turun ke pekan Taif dah xberapa sejuk dah....
But that one i'll cont later sebab now nak pi minum petang kat umah makteh kat tingkat bawah....hohohoh!!!
Take Care u all!
Ohw, ada video lagi.....all these taken di pagi yg hening tuh....
video

video

video

Tuesday, February 16, 2010

BBQ @ taif

Salam All...
Aiseh mak....lama plak 'bibik' ni bercuti dr blog kan....hehehe.....punya laa berlambak keja umah nak kena buat..sian bibik nih.... ( dedi sila take note! :p )
Ok...since now agak free...mari kita on mode : MAJIKAN balik! hehe
Uish nak bercerita pasal trip to Taif nih..tapi mcm penat nak perah otak nih....so saya pendek2kan je yer..selebihnya layan pics okies!!!
Bermula dengan hari Khamis tu...hubby balik gheja lam kul 3.30pmk gitu...tup2 ajak pi Taif..katanya ada geng yg ajak pegi BBQ sana....so saya yg ala2 xready satu haram pun ikut gak laa.....malu gak la sebab xprepare makanan apa pun nak dibawa....tapi hubby kata diorg dh prepare sumer....nanti diorg kira sekali laa.....kira 'tong2' laa..
Ok laa....so bergerak la kami ke sana lam pukul 5pm gitu...perjalanan agak smooth...keter xbyk sgt....mendaki bukit Taif tuh pun xde halangan...Alhamdulillah....sampai puncak Al-Shafa dalam pkl 9.30pm....
Kuar keter jer....MAK AIIII...sejuknya!!! Tambah plak situ baru lepas hujan....survey2 villa nak stay...jumpa la satu yg siap ada laman sumer..ok laa....boleh laa utk kami yg ada 2 families n 7 org bujang nih...selesa laa siap ada dapuq sumer....
























So sampai letak barang sumer...diorg terus set up tempat utk BBQ...maklum laa perut masing2 dah kebulur...lapaq wey......dari bertolak xmakan apa....takat layan jajan2 jer ataih keter!huhuhu


Sejuk2 pekena kopi panas sedap!!!!
Ayam dah siap marinate diorg beli...tinggai panggang ataih api jer...





So bab2 BBQ tu sumer diorg settle...kami yg pompuan nih ( saya & Nozie ) tunggu makan jaa.....bagus diorg nih..paham kami ni ada anak kecik.... ( nozie pun ada baby boy , 11 bulan )
Tengok laa muka excited masing2....tambah lak sejuk2 tuh...cakap sumer berasap jer...agaknye temperature time tuh below 15C kot....uishh...mmg gigil laa....




Dah siap masak depa siap mai hantaq kat kami....hahaha....siap berhidang tuh!!! hikhikhik.....1st class nye layanan..siap ayaq sumer.....maklum laa kami 2 ja pompuan yg ada ( balqises tak termasuk yer . :p )

Meh layan video nih...
video



video


video

Friday, February 12, 2010

cha..cha...cha...

Status Now: SANGAT LETIH due to baru balik dr 'short but GREAT' trip to Taif....
Will update more on that later.....sekarang kena menjadi bibik sepenuh masa.....kain nak dibasuh bertimbun2..nak dilipat & iron....lagi laaaa bertimbun2!!!huaaaaaaaaaaarggghhhh..........
So till then...layan laa clips our Raisha nih......
video


video
Happy Chinese New YeaR !!!!
Have a GREAT & LONG weekend u all!
Muahss

Thursday, February 11, 2010

supper@jeddahmall

Last nite kami pi Jeddah Mall.....sesaja tinjau kawasan.....xde adegan soping moping dah pun..SALE SUDAH TAMAT!!!!
Jadik jalan2 cuci mata..pehtu terus supper sekali kat cafe bawah tuh.......pekena tosai arab....
Layanzzz..........

video

Kakak Humairah & Faihana xde lam video coz depa pi main kat Kid's Corner....

Wednesday, February 10, 2010

hanya kerana karpet....

haaaa......entry pendek di tgh malam syahdu.....sesambil layan hot choc... ( hari2 pekena hot choc boley mbam2 mcm cha2 laa aku nih! )
Alkisahnya dlm minggu lepas.....kami ada beli karpet baru utk living hall nih..sebab karpet yg dah sedia ada lam aprtment nih kotoq....maklumlaaa...ntah sapa2 yg duk umah nih before nih ..ntah2 depa lanyak ngan kasut kaa....so sangat tidak menyihatkan utk kami yg ada anak kecik nih....
So daddy decided nak beli karpet baru.....thus sini karpet lagi murah dr tikaq getah tau.....tu ari beli tikaq getah nak buh kat dapuq.... 4 meter SR 76 ( Sr1=Rm0.87/0.88 ) gilosss mahai kan!!!!! So ada baiknya beli karpet....dah la karpet sini cun2....nak yg mcm mana..sumer ada...bulu2....besa2...meriah coraknya...name it..u got it...kaler dia toksah habaq laa.....nak biru , turqoise , fefel , pink , kuning, oren , hijau ....haish.....sumer pun ada...kita yg nak pilih plak yg rambang mata......
So kami beli laa karpet seperti pic di bawah nih....
Ada anak kecik xleh beli karpet warna lite2.....satgi tumpah segala....nampak mcm2 corak tambahan..... :)
Nak dijadikan cerita.....selang sehari paih beli karpet nih....daddy pi main bola.....from 9-11.30pm....balik umah dah letih yg amat laaa kawan pun... maka dia sudah tertiduq ataih karpet nih......
Masa tu kami sumer dh berkampung lam bilik nk tiduq....Faihana plak yg nampak daddy dia tiduq luaq....pi laa panggil daddy dia...
" Daddy..oo daddy...masuk tiduq lam bilik!!!"
Daddy plak mamai2....jawab ntah apa2.....lalu si anak yg kebengangan ngan daddy dia lalu terus membahasakan saja daddy nyaa...
" Daddy....tau laa karpet tuh baru beli semalam pun...xyah laa tiduq atas tuh...masuk laa bilik tiduq!!!!!" dengan sekonyong2 itu terus dia berlalu masuk bilik sambil bebel sorg2.....
Saya yg dengaq tu rasa nk gelak guling2......lalu kami biaq ja daddy tiduq luaq sorg2....kang tgh malam tau la dia bangun sendiri cari bilik.....hahahhaaha
And as expected....mmg dia bangun pun masuk bilik! :p
HAHAHAA..sian laki aku kena bahasakan ngan anak sendiri!

Monday, February 8, 2010

portraiture

Anneyo Haseyo ( Hallo in Korean )
ohw, i love korean language.....kalau tgk citer korea...saya mcm leh paham ja apa dia kata sket2....DISEBABKAN since dulu lagi asyik sangat melayan citer korea nih ( maunya x..kalau dah Winter Sonata leh layan dekat 20x....Stairway to Heaven pun sama gak...sampai anak2 pun muka dah nk macam korea...apa kess )
Ok2...sila berhenti disitu saja .....lebih2 kang salah grammar kang malu jaa...huhuhuhu
Anyway.....if korg ada lam FB list saya, sure korg dah perasan kan pic2 di bawah nih kan.....Actually all the pics taken sebab kitaorg nak framekan.....
Since pindah umah baru nih....saya request kat hubby nak beli frame banyak2 sket..if before kami xsangat nak hias2 kan rumah nih..coz duk pikir....
"Ala...bukan kita nak duk lama pun....!!!"
Tapi since pindah sini....saya pikir2....ala..beli je lah....kang if sampai masa kena balik..angkut je lah sumer2 barang yg kita beli nih.....masuk sekali kargo....kang xbeli dah rugi plak kan!!Oh jgn xtau...frame sini sumer cun2......mcm2 ada....tapi yg kitaorg beli nih yg basic2 saja dulu...satgi beli hat warna warni xkena tema umah ....dah jadi umah apa dah....yg warni warni serba manikam tuh masuk lam list dulu..... :)
So nilah hasilnya.....




All these 3 pics bertukaq to this

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|



And other frames.......

I *HEART* this one very much!!!!


So lepas ni misi mencari / mengumpul frames akan dilancarkan yer daddy!!!!

Sunday, February 7, 2010

hot choc everyone!!!!

Salam to all.....Hope u have a GREAT weekend....
Kitaorg kat sini cam biasa jer.....setelah Khamis tuh berpenat lelah soping bagai....so Jumaat tuh kami melepak di rumah saja...cuma on the morning tuh kami gi Fish MArket.....stockup lauk pauk....gamaknya cukup for 2 weeks or more kot..... oh , nampak nya bila lauk pauk penuh lam fridge no reason for me to dine outside!!!!huhuhuhu.....xper2....misi menjimatkan duit!!!!
Well....now kat sini the weather cam pelik laa plak....sejuk betul....rasanya last year bulan 2 ni dah xberapa sejuk...towards March lagi laa plak...dah habis musim sejuk2 nih....BUT now....jgn kata malam2...even sesiang gini (skrg pkl 3 ptg ) pun sejukkkkkkkkkk.....tak payah bukak aircond dah....saya bukak gak tingkap sebab nak bagi airflow ...so that udara lam umah ni xde laa terkurung xkuar2.....hahahhaa...so sangat laa sejuk!!!!bdk2 ni kalau pas balik sekolah.
..time nap diorg tuh...siap berselimut bagai....macam duk lam aircond jer.....kat dapuq plak saya bukak gak tingkap...haaaa ....hambekk ko!! kalau xde ayaq panaih gamaknya xberbasuh pinggan mangkuk tuh...ayaq dia mampu membekukan tangan den....serius....sejuk!!!!
Daddy kata sesiang dia kat opis..temperature lam 15C gitu...patut daaa.....apatah lagi pagi & malam.....kalau malam...siap angin bagai....adoiii..gigil oiii!!!!
Aiyooo...ini macam sudah xtahan...apa macam ada hati mau duk negeri omputih yg ada salji bagai.....kim salam laa Farah oiii!!!!! Syukur laa apa yg ada kan.....
So semalam...sebab kesejukkan melanda....dah la umah sini mana ada heater ( and now i know why kat supermarket dia ada jual heater... ) i made hot chocolate for all of us .....makan ngan Oreo tuh...yummy!!!!!!!Rasa sebijik mcm yg ada kat Starbucks , Barnie's , kopibeng and whatsoeverbrands yg ada jual kopi mopi/coklat drinks nih!!!!sejuk2 ni pekena hot choc tuh ....baru laa peluh sket...serius tau....duk sini susah tul laaa nak rasa peluh2 nih....
So daddy....sila beli cream pas nih....leh taruk atas hot choc mommy nih! xyah susah payah kita pi minum luaq dah kan daddy kan..... :p

Friday, February 5, 2010

hasilnya meronggeng........

Selamat pagi sumer.....salam Jumaat from us.... ( by the time entry nih kuar...kami still membuta coz now pukul 2.00 am - Friday )
Before i hit the sack let me post some pics taken while we 'meronggeng' tadi...
We arrived Arabian Mall around 4.00 and as expected , kedai sumer tutup...waktu Asar ...so kitaorg lepak - lepak kat luaq dulu.....amik angin....sejuk pulak hari nih.....angin kuat gilos....tambah lak cuaca agak2 sejuk....cam best je makan angin sambil2 tunggu kedai buka....



Disebabkan stroller lam keter daddy maka saya hanya bawa carrier ni je utk dukung raisha...kalau xdak carrier nih...jenuh laa nak dukung dia.....paih tu mau xleh nak straight tangan sebab dh lenguh sangat....lagipun Raisha enjoyed herself duk lam carrier nih...dia akan goyang2 kaki dia kiri kanan.....sambil cuci mata tgk surrounding......hehehhee


Lepas dah penat makan angin kosong kat luaq tuh...kami pun masuk lam tuh....ingat nak isi 'tangki' Raisha bg penuh sesiap...senang jalan......so kami terus terjah toilet......

Sesambil lam toilet tuh....sempat snap pics depa....one of them...that pic above....hahaha...lawak gila tgk muka si raisha tuh..cam gerun jaa dia kena dukung ngan kak Humairah.... ( oh, the toilet here is soooooo CANTEKKKKK !!!! U can even 'baring' inside!plus sini store dia xde fitting room so org pompuan sini beli baju try lam sini after beli then if xsesuai depa pi tukaq ..so that's why the toilet sooooo CANTEK... )
Yang si Raisha ni...buat2 'jakun' lak dia bila duk lam tuh....nak BF pun mau tak mau ja....pusing kapla sana sini...nak tgk tiles2 yg canteekkk2 tuh..iskk...iskkk.....
Agak2 dah full 'tangki' dia..kami pun teruskan misi penjelajahan.....kedai 1st masuk ialah Cortefiel sebab saya sudah lama mau beli shirts for hubby kat situ.....esp bila tgk ada 70% SALE...lagi mau tunggu....rugi woo xbeli! So terus grabbed 2 shirts for him then teruskan perjalanan lagi..masuk plak GAP....mau cari slack for adik saya wieda yg baru start keje....jugak 70% SALE nya.....waaa....bukan takat slack utk wieda yang ku sebat...utk diri sendiri pun ada gak and shirts for balqises and mine.....nak beli for Raisha xdak yg berkenan....
Masa kat Gap tuh hubby dah sampai....fuhhhhhh lega!!!!! Leh letak Raisha lam stroller....coz that time rasa tulang blkg dah lenguh gilosss......penat weehhh...bukan ringan..cuba angkat beras 10kg ke hulu ke hiliaq....gitu laaa rasanya!!!!
Jalan2 lagi.....mengejar masa before kedai tutup lagi utk Maghrib.....kami terus terjah "MakCare"...mau cari kasut sekolah balqises nih...kasut depa dah teruk bebenor.....siap koyak rabak tuh....sian anak2 aku.....sini susah betui mau cari kasut hitam yg betui2 elok....ada mmg ada..tapi nampak nau xtahan lama, rege toksah habaq laa....kalau nak hat less than SR 50 kim salammmmmmmm laaa........pakai sat dah leh koyak.....esp balqises ni yg kuat berlari sana sini....kami dh lama usha kat 'MakCare' nih...tu ari masa 50% SALE hubby tak mo amik lagi.....bila dah sale cecah 75% ni , kami dah terjah 2/3 store dia mau beli....tapi sumer dah habiss.....since last week pulun tetiap malam kuaq nak cari kasut sekolah depa....xjumpa2....
AKHIRNYAAA......jumpa gak..........dua2 pasang tuh xcecah pun SR100....jimat duit daddy kan...
Hubby sangat bangga sebab katanya :
" Mujuq daddy cerdik kan...xbeli masa 50% tuh...tgk...dapat yg 75% punya...jimatttt duit!!!!"
Yolah daddy....daddy memang cerdik... ( ke kedekut!!!! :p )

Lepaih beli &belah....kami terus terjah Fridays....mentekedarah kat situ.....isi2 perut....masing2 dh tahap kebuluq....penat berjalan lagi.....
Budak2 duaorg ni yg sangat gilakan guitar.....pose ngan guitar pun jadik laa....nak hat betui xkoser yer nak beli...sok2 dah besaq ko beli laa sendiri yer anak2....depa tingin nak jadi cam Hannah Montana.....hohoho.... ( eh, Hannah Montana mana ada pakai guitar????? Ikut sapa ehhh? Uda kot?? )


Dah makan2....balqises ni mintak nak pi main2 sat...so hubby hantaq depa pi main kat Vortex...bayaq sorg Sr30...ko main laa puiah2....duk laa lam kandang tuh , panjat laa puiah2...agak lama kami tinggaikan depa lam tuh ..ada laa lam sejam setengah....while depa kat situ mommy & daddy pusing2 lagi....Raisha plak dah kenyang , terus zzzzzzzzzz.......dpt laa relax sat!!!!
And last2 before balik tuh sempat fulfill daddy's wish nak wool jacket and cudroy pants kat Massimo Dutti yg jugak sale 75% then terus shoot to H&M ( my Fav' store ) nak cari blouse for wieda tapi xjumpa , end up...beli utk diri sendiri jugak!!!HOHOHOHO..sorry adik...nx visit maybe !!!!
Lepas tuh terus kami pun zooommmmmmmmm balik.............................adoiyaaaiiiiii...lenguh kaki tangan sumerrrrr.......esok jawabnya kita duk umah jaa laaa yaaa!!!!!!!!!!