Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Tuesday, February 16, 2010

BBQ @ taif

Salam All...
Aiseh mak....lama plak 'bibik' ni bercuti dr blog kan....hehehe.....punya laa berlambak keja umah nak kena buat..sian bibik nih.... ( dedi sila take note! :p )
Ok...since now agak free...mari kita on mode : MAJIKAN balik! hehe
Uish nak bercerita pasal trip to Taif nih..tapi mcm penat nak perah otak nih....so saya pendek2kan je yer..selebihnya layan pics okies!!!
Bermula dengan hari Khamis tu...hubby balik gheja lam kul 3.30pmk gitu...tup2 ajak pi Taif..katanya ada geng yg ajak pegi BBQ sana....so saya yg ala2 xready satu haram pun ikut gak laa.....malu gak la sebab xprepare makanan apa pun nak dibawa....tapi hubby kata diorg dh prepare sumer....nanti diorg kira sekali laa.....kira 'tong2' laa..
Ok laa....so bergerak la kami ke sana lam pukul 5pm gitu...perjalanan agak smooth...keter xbyk sgt....mendaki bukit Taif tuh pun xde halangan...Alhamdulillah....sampai puncak Al-Shafa dalam pkl 9.30pm....
Kuar keter jer....MAK AIIII...sejuknya!!! Tambah plak situ baru lepas hujan....survey2 villa nak stay...jumpa la satu yg siap ada laman sumer..ok laa....boleh laa utk kami yg ada 2 families n 7 org bujang nih...selesa laa siap ada dapuq sumer....
























So sampai letak barang sumer...diorg terus set up tempat utk BBQ...maklum laa perut masing2 dah kebulur...lapaq wey......dari bertolak xmakan apa....takat layan jajan2 jer ataih keter!huhuhu


Sejuk2 pekena kopi panas sedap!!!!
Ayam dah siap marinate diorg beli...tinggai panggang ataih api jer...





So bab2 BBQ tu sumer diorg settle...kami yg pompuan nih ( saya & Nozie ) tunggu makan jaa.....bagus diorg nih..paham kami ni ada anak kecik.... ( nozie pun ada baby boy , 11 bulan )
Tengok laa muka excited masing2....tambah lak sejuk2 tuh...cakap sumer berasap jer...agaknye temperature time tuh below 15C kot....uishh...mmg gigil laa....




Dah siap masak depa siap mai hantaq kat kami....hahaha....siap berhidang tuh!!! hikhikhik.....1st class nye layanan..siap ayaq sumer.....maklum laa kami 2 ja pompuan yg ada ( balqises tak termasuk yer . :p )

Meh layan video nih...
video



video


video

3 comments:

Baby Lyana said...

aku geram tgk pipi raisha... hahahah geyget bleh?

Anonymous said...

bibik mana pulak nih? bukan ke semua gheja umah aku tolong buatkan?? huhuhu.
bab2 hidang makanan BBQ tuh..bukan ke ana yg hidangkan? awat depa semua lak yg dapat nama? hahaha..

aramis2177 said...

aunty shaf: dedulu mommy raisha pun geram nk geget2 pipi kakak lyana!so raisha kenan kakak lyana kot! :)
En.dedi: alololo...dia sudah tunjuk perasaan nampak! mmg laa dedi yg servedkan....depa tuh merujuk ke dedi laa...ok2..nanti mami buat special entry utk dedi naa! :p