Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Sunday, February 7, 2010

hot choc everyone!!!!

Salam to all.....Hope u have a GREAT weekend....
Kitaorg kat sini cam biasa jer.....setelah Khamis tuh berpenat lelah soping bagai....so Jumaat tuh kami melepak di rumah saja...cuma on the morning tuh kami gi Fish MArket.....stockup lauk pauk....gamaknya cukup for 2 weeks or more kot..... oh , nampak nya bila lauk pauk penuh lam fridge no reason for me to dine outside!!!!huhuhuhu.....xper2....misi menjimatkan duit!!!!
Well....now kat sini the weather cam pelik laa plak....sejuk betul....rasanya last year bulan 2 ni dah xberapa sejuk...towards March lagi laa plak...dah habis musim sejuk2 nih....BUT now....jgn kata malam2...even sesiang gini (skrg pkl 3 ptg ) pun sejukkkkkkkkkk.....tak payah bukak aircond dah....saya bukak gak tingkap sebab nak bagi airflow ...so that udara lam umah ni xde laa terkurung xkuar2.....hahahhaa...so sangat laa sejuk!!!!bdk2 ni kalau pas balik sekolah.
..time nap diorg tuh...siap berselimut bagai....macam duk lam aircond jer.....kat dapuq plak saya bukak gak tingkap...haaaa ....hambekk ko!! kalau xde ayaq panaih gamaknya xberbasuh pinggan mangkuk tuh...ayaq dia mampu membekukan tangan den....serius....sejuk!!!!
Daddy kata sesiang dia kat opis..temperature lam 15C gitu...patut daaa.....apatah lagi pagi & malam.....kalau malam...siap angin bagai....adoiii..gigil oiii!!!!
Aiyooo...ini macam sudah xtahan...apa macam ada hati mau duk negeri omputih yg ada salji bagai.....kim salam laa Farah oiii!!!!! Syukur laa apa yg ada kan.....
So semalam...sebab kesejukkan melanda....dah la umah sini mana ada heater ( and now i know why kat supermarket dia ada jual heater... ) i made hot chocolate for all of us .....makan ngan Oreo tuh...yummy!!!!!!!Rasa sebijik mcm yg ada kat Starbucks , Barnie's , kopibeng and whatsoeverbrands yg ada jual kopi mopi/coklat drinks nih!!!!sejuk2 ni pekena hot choc tuh ....baru laa peluh sket...serius tau....duk sini susah tul laaa nak rasa peluh2 nih....
So daddy....sila beli cream pas nih....leh taruk atas hot choc mommy nih! xyah susah payah kita pi minum luaq dah kan daddy kan..... :p

4 comments:

aini said...

farah...bestnya tengok farah shopping....:)
sale giler2 no.....;)
kalu aini pun sure dh jadi kelabu mata nak pilih barang2 tu....:)

anyway....sedapnya nampak hot choc farah nih....macam yang kita minum kat cafe2 tu ja.....hehehhe....;)

ok farah...really miss u.....:*

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

k farah bancuh hot chocolate guna yg cadburry pya ka..sedap kan tambah musim2 sejuk mcm tu. k farah lama mana lg stay kat jeddah.

cikpuanmieza said...

terliur lak aku tgk hot choc tu.. aku bertemankan hot nescape je petang ni.. nak wat cucuq udang tepung gandum lak tinggal tak sampai secawan..
sejuk gak rupanya kat sana ye.. ala2 aku duk UK dulu jugak tu kalau suhu dah 15C kan

aramis2177 said...

aini: hehehe....sedap2 hot choc nih!pekena time sejuk ni lagi laaa sedap!huhu
aza: mmg laaa sgt layanzzzz minum hot choc nih!!!! tp sini xdak yg cadbury punya laa...
mieja: hewhhee.....ko mmg ghajin laa buat mcm2....aku ni sekali sekala boley laa!