Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Wednesday, February 10, 2010

hanya kerana karpet....

haaaa......entry pendek di tgh malam syahdu.....sesambil layan hot choc... ( hari2 pekena hot choc boley mbam2 mcm cha2 laa aku nih! )
Alkisahnya dlm minggu lepas.....kami ada beli karpet baru utk living hall nih..sebab karpet yg dah sedia ada lam aprtment nih kotoq....maklumlaaa...ntah sapa2 yg duk umah nih before nih ..ntah2 depa lanyak ngan kasut kaa....so sangat tidak menyihatkan utk kami yg ada anak kecik nih....
So daddy decided nak beli karpet baru.....thus sini karpet lagi murah dr tikaq getah tau.....tu ari beli tikaq getah nak buh kat dapuq.... 4 meter SR 76 ( Sr1=Rm0.87/0.88 ) gilosss mahai kan!!!!! So ada baiknya beli karpet....dah la karpet sini cun2....nak yg mcm mana..sumer ada...bulu2....besa2...meriah coraknya...name it..u got it...kaler dia toksah habaq laa.....nak biru , turqoise , fefel , pink , kuning, oren , hijau ....haish.....sumer pun ada...kita yg nak pilih plak yg rambang mata......
So kami beli laa karpet seperti pic di bawah nih....
Ada anak kecik xleh beli karpet warna lite2.....satgi tumpah segala....nampak mcm2 corak tambahan..... :)
Nak dijadikan cerita.....selang sehari paih beli karpet nih....daddy pi main bola.....from 9-11.30pm....balik umah dah letih yg amat laaa kawan pun... maka dia sudah tertiduq ataih karpet nih......
Masa tu kami sumer dh berkampung lam bilik nk tiduq....Faihana plak yg nampak daddy dia tiduq luaq....pi laa panggil daddy dia...
" Daddy..oo daddy...masuk tiduq lam bilik!!!"
Daddy plak mamai2....jawab ntah apa2.....lalu si anak yg kebengangan ngan daddy dia lalu terus membahasakan saja daddy nyaa...
" Daddy....tau laa karpet tuh baru beli semalam pun...xyah laa tiduq atas tuh...masuk laa bilik tiduq!!!!!" dengan sekonyong2 itu terus dia berlalu masuk bilik sambil bebel sorg2.....
Saya yg dengaq tu rasa nk gelak guling2......lalu kami biaq ja daddy tiduq luaq sorg2....kang tgh malam tau la dia bangun sendiri cari bilik.....hahahhaaha
And as expected....mmg dia bangun pun masuk bilik! :p
HAHAHAA..sian laki aku kena bahasakan ngan anak sendiri!

6 comments:

Naddiea said...

aduih cunnnnya karpet umah kak farah.baru tgk rupa ja pun dh tau mesti sedap kalo baring2 atas karpet ni.mesti ala2 gebu jugak kan tp x baper berbulu.nanti bila kak farah balik m'sia mesti banyak sungguh barang usung dlm kontena kan.hihihi..

Mrs SM said...

cumelnya karpet.... sedapnya nmpk,... mcm kek coklat... hehehhe

ietafakyra said...

tu la kak! sy tk dok jeddah pun kalo pi jln TAR mmg rasa tak mau kuaq dr kedai carpet tuuuu....sgt santek2222 handmade depa kan. tp kalo kat sini jd mahai la balik, bleh tgk ja laaaa...alallalalaalaa

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

haha...lawak la faihana ni perli daddy dia..beletiaq mcm org tua ja..apapun karpet tu cantik and modern design..i loike!!

*adie* said...

farah! serupa jer kita ni... dolu2 pun aku hantu beli kapet!

ehh farah, kat CPH ni lagi mahal harga tikar getah semeter dekat 30-40 hengget!!

Diamilikku said...

nanti kirim ahh kat kak farah bila nak balik mai sini..nak bawak balik ngan kargo kan..heheheh...(dan dan tu nak bagi susah kak farah)...

**so kelakar ayat abg cd kena **