Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Wednesday, March 31, 2010

uncertainty.....

Happy Morning everybody.....
As usual saya lom tiduq lg nih...naper laaaa hai mata xleh nak pejam nih.....tho dah kul 3 pagi..iskk..iskk..iskk...esok ada misi 'melontar' bersama kak pady..... but before misi tuh nak kena attend "farewell party @ morning coffee " kat kopibeng SerafiMall dulu....adoi...lam pala otak nih mcm2 ni nak buat....hopefully larat laa aku bangun sok nih!
Owh, kenapakah tajuk begitu?
Sebab for the next 3 months everything will be uncertainty in our life.......hmmm....moga Allah permudahkan segala urusan kami dunia akhirat..amin!!!!!

Monday, March 29, 2010

Happy Monday!!!!

Skrg br pukul 7.20am...since hubby melangkah kuar umah pi keja kul 6.15 am td saya sudah tercatuk depan nih....xde buat mende...tp ada je mende nak tgk....heh....mmg xdapat dipisahkan langsung ngan lappie lahhh...
Anyway...satgi lam kul 9.30am saya and anak2 mau kuar gi outing bersama kak pady...since budak2 ni tgh cuti sekolah ..so apalagasss.....baik kuar jenjalan....dr duk umah jer....hehehe.....
Macam2 benda nk kena pi survey nih atas permintaan rakan2 yg nak saya cari barang2 utk biz diorg.....ntah terlaksana ke tidak...hopefully everything goes smoothly! amin!!!!
Till then....take care & babai!!!!

Thursday, March 25, 2010

ada yg berkenan ker?

Marhababikum......Salams to all....
Oh...it's FRIDAY again....cepatnye laa hai masa berlalu...minggu lepas hari yg sama kami still with Tok Mama & Tok Abah kat Madinah....hari ni dioarg dah xde....hmmmm...cant wait to go HOME....tp so far belum ada kata putus for us bila boley balik....*sigh*
Anyway....jgn sedey2....hari Jumaat adalah penghulu segala hari..jadi marilah kita berhati gembira ( apa punya ayat ntah ! )

As some of u yg ada tanya pasal tudung2 yg saya beli kat sini tuh and ada yg suruh saya buat biz which i am not very good at ....tapi this time saya try jugak letak sini some of the collections yg ada.....if ada yang interested leh email saya yer aramis2177@yahoo.com
All the shawls are 100%silk and made in italy....
Size ukuran adalah sama dengan shawls yg biasa tu.


BlackFendi 01

RM50

PeachFendi 02
RM50


YellowFendi 03

RM50



PurpleMoschino 04


RM50
RedMoschino 05
RM50


PashminaHERMES 06
RM45

PurpleBurberry 07

RM50

Ini adalah sebahagian koleksi yang saya ada....if u all ada yg interested nak lelain colour....saya akan try cari ok.....and if ramai yg nak saya akan cuba usaha kirimkan all the shawls to u all ASAP...kalau tak..maybe when i'll go back to Malaysia InsyaAllah early July...i deliver it to u..so kena banyak2 sabar laa gitu eh.....pasal payment plak , u all boley buat deposit for pre-ordering RM25 per piece into our MBB(MAYBANK) acc. Apa2 sila PM saya directly.....TQ!

uwaa.....diorg dh balik!!!

Uwaaa......sumer pun dah balik, we sent them back yesterday....infact now diorg dh selamat sampai kat Puchong......aduhai...bangun pagi nih rasa sayu jaa.....sedey laa plak!!!!!

Huhuhuhu...me cant wait to go back too laaa.....sabar2....xlama dah kot...hopefully!!!InsyaAllah....
oppss...dalam sedey2 tuh sempat pi pekena icecream@gelato sorg satu.....huhu!

Monday, March 22, 2010

she's 10 mths today...

YAY.....i 'm 10 months today......

Alhamdulillah...she's 10 months today......
Dah banyak laa sangat ragam minah kecik nih...mcm2 laa benda dia buat sampai sumer org lam umah ni naik geram kat dia......

Antara yg dia suka buat....
- suka sangat laa tgk tv...kalau dia tgk tv mcm org dh besaq....siap saspen bagai.....kalau tutup muka dia or lindung muka dia...siap marah2....siap teleng sana teleng sini....esp bila tgk citer thriller....baru2 ni kami layan citer scream 3 kat tv..dia pun sama naik saspen...lawak sungguh
-suka nau merangkak bawah meja....kami panggil kawasan situ sekolah dia...xkira siang mlm...dia suka duk bawah tuh.. if kita nak amik dia dr bawah meja tuh...dia siap nyelit celah2 kerusi...susah nak tangkap dia...dh mcm kenan si Tykie minah nih...haih!!!
-dia paling suka makan PISANG.....kalau sebijik pisang pun leh habis dia makan...xmakan nasi pun xpa dah.....
- kalau time makan....toksah laa duk suap dia guna sudu.....minah ni 'melayu tulen' ..nak makan kena suap ngan tangan baru dia bukak mulut...kalau tidak dia geleng2 pala xmau makan!!!!
- masih lagi BF...alhamdulillah....tapi ada jugak ketikanya...nak BF sambil duduk...bukan kita yg duduk...dia yg nak duduk sambil BF...so ko bayangkan laa mak dia ni duk pesyen mana kalau dah gitu...
- so far baru ada 2 batang gigi bawah....tapi saya suka if dia lambat tumbuh gigi...sebab dia xleh nak gigit p*ting.....iskkk...xdapat bygkan kalau kena gigit!!!
Happy 10th months birthday Raisha........we luv u!!!!!!

Sunday, March 21, 2010

Sepetang di BALAD

Semalam petang lepas Asar abah ajak kuar gi BALAD...nak cari barang2 yg Tok Wan saya kirim....sampai Balad kedai still tutup....
Sila tengok jam.....kedai - kedai hanya akan bukak around pukul 4.30 pm gitu...maka kami pun melepak2 depan tuh...makan angin.....
Sambil - sambil layan angin yang sangat laaa kuatnye....sambil - sambil2 tengok burung2 merpati yg punyaaa laaa banyak....dah ala2 Trafalgar Square dah....memang meriah gitu burung2 situ.....
Bangunan di belakang tuh ialah Queens Building namanya.....lam tuh mcm2 laa ada....tu laa kedai yg 1 st kami pi ....saya pi cari some tudungs yg sangat2 la cun...nanti la if ada kesempatan saya upload pics tudung2 tuh...xsure laa korang berminat ke tak tudung2 jenis nih....kalau kat Malaysia rasanya tgh trend kot...tudung ala2 YUNA pakai tuh..tapi sini cara pakai tudung tuh mmg dah sangat common.....


video

Since agak lama gak kami lepak situ..so saya amik laa videos nih....sambil2 nak amik kaki raisha yg dh mcm 'happy feet' tuh......


video
Sorry ler sangat2 coz mutu video nih mampu membuatkan anda fenin2....sebab angin yg sangat kuat sampai mampu membuatkan saya terhuyung hayang..sumpah xtipu....!!!!!!




Dari Balad tuh kami amik taxi n pi Bab Sharif....tempat ni mmg khas tuk sesapa yg mmg nak beli barang2 dalam kuantiti yang banyak....ala2 wholasale gitu.....Abah pi cari barang2 untuk Tok Wan yg kirim barang2 niaga dia....tapi saya sempat gak sambaq jubah utk balqises nih....murah lerr sangat..sehelai SR10 saja....sangat2 berbaloiiiiiiiiiiiiiiii!!!!
Paih abis membeli..kami pun memblahhhhh dr situ...balik umah!!!!!!!!!!Malam bawa mama kuaq lagi.....aktiviti melontar lagiiiiiiiiiii!!!!!fuhhh......fenat2....!!!!




The Arrival.....

Oh..ini adalah entry yg patutnya dah basi..huhuh...coz diorg dah nak balik dah this Wednesday.....huwaaa......

Muka excited memasing......tunggu dengan penuh keterujaan...
YAY..setelah dekat setengah jam tunggu....AKHIRNYA...muka - muka yg dirindui pun muncul.....


Semua pun pakat senyum sampai ke telinga.....eh ke saya sorang yg sangat teruja sebab dah tau kang balik umah leh makan durian!hahahhaha


And all the 3 balqises pun sangat HAPPY dapat jumpa Tok Mama & Tok Abah....
:-D

Saturday, March 20, 2010

Happy Birthday Faihana

Selamat Ulangtahun yg ke 6 Sayang......
Betapa cepat masa berlalu..rasa mcm baru semlm jer tengok dia still cam baby....ngan pelat dia....ngan kain e-shuk( kain busuk) dia ..ngan e-na( ayaq ribena) dia..ngan e-ting (puting) dia....BUT now..all that sumer dah takde..she's no longer a baby......BUT FOR MOMMY & DADDY, U'll ALWAYS be OUR BABY !!!!!
This video was taken in Jan 2008...daddy already here in JEddah while the 3 of us left in Puchong.....huhuhuhu.....



Dearest Faihana,
Do know that mommy , daddy , kakak & raisha love u so much....kami doakan moga adik akan jadi anak yg solehah , panjang umur , cerdik pandai & berjaya dunia akhirat.....
Salam Sayang Selalu......

Saturday, March 13, 2010

away for a mo....

Salam all....
yezza...sungguh lama xupdate ini blog....nak kata bz..xde mende pun...tp malas yg lebih...heheh
Owh, esok my parents sampai sini...tho diorg stay xlama pun...12 hari jer...jadi laa.....hilang rindu kami....huhuhu...xsabar2 nih.....esok mlm maybe dlm pkl 8mlm waktu sini diorg sampai.....so till then..mengira jam laa kami anak beranak......
So since diorg ada sini...maka blog ini pun mungkin akan jarang diupdate......if saya rajin ada laa entry......maka before saya meng'silent'kan diri ....i just left these 2 videos for u guys........
We really enjoyed listening to this song!!! ohw, just luv it.....raisha pun dah leh mumble it!hehehehhe

With Raisha's version...
video



This is the real version........u guys should watched this soap drama...u can find it @utube....
"Stairway To Heaven"




Sunday, March 7, 2010

Parents ( Mothers ) Teachers Meeting

Okeh2..mari kita sambung.....
Selepas dekat setengah jam lebih berimpit lam taxi coz this time kami naik taxi hyundai jaa.....xleh memilih coz area ni susah sket nak cari taxi yg betui2 nak pi destinasi kita...so mana yg mai...rembat jer laa.....From Balad nak menghala ke Bawadi District tempat sekolah balqises nih..actually xdak laa juah sangat pun...lam 15mins if jalan xjam....tapi ni jalan dia punya laaa jam....coz hari Rabu kot...esok tu h Khamis...dah weekend...org balik awai kot...sama mcm kita kat Malaysia if hari Jumaat...mak aiii..kami lam taxi tuh sampai nak termuntah2 dah.....tapi akhirnya sampai gak laaa...mujuq dan coz Book Fair tuh till 4pm....kami sampai lam 3.30pm gitu......
Lepas saya settled all the fees sumer..then pi jumpa Ms. Paraq ( class teacher depa ) sembang serba ringkas.....dia pun update saya pasai budak 2 orang nih....Alhamdulillah everything ok....dia siap cakap....
" You are a very lucky mother....they both doing great !!!!"
Waahhhh...terkembang2 kat situ rasanya....mak mana yg xkembang kan kalau cikgu cikginya puji anak2 kita kan...sangat priceless rasanya!!!!! :D
Dah selesai sumer.....kami terus pi kat Book Fair dia....sempat snap pics balqises ngan kengkawan yg depa jumpa......

From left - right : GunGun ( jgn tanya awat nama dia camni! ) , Raul ( anak Nadia soon will be schooling here too ) , Jaser ,Faihana , Humairah & Moses ( budak paling buaih & nakal lam van sekolah depa...dia br KG2 )


Cert yg Ms. Paraq bg.....budak2 ni dapat " Good Progress" based on their performance during this academic year....Soon in April they both will be in Year 1.....
And ni lah dia hasil Book Fair itu.....beli kan depa buku2 pasai feeling2 nih....huhuhu....depa suka sangat baca buku2 macam nih.....so buku yg ala2 mcm menarik nih lagi laa depa suka....



Update terkini : la ni depa nih tgh exam nih..starting from March 1st - March 17th.....so hari2 nak kena buat revision ngan depa nih.....last2 mak dia pun pandai!!!!!! :p

Saturday, March 6, 2010

Ladies Day Out!!!!

Last Wednesday was our "Ladies' Day Out...."
So pepagi dah cargas sumer.....coz mg dah plan nak kuar pukul 10 pagi....sini kena kuar awal2...coz kang kul 12.30 lebih kedai dh tutup till kul 5....so amat laa rugi if kuar lambat...setiap saat amat beharga okehhhh....xcukup masa xpuiah ooo belek sana sini.....sebab tu laaa lagi awai lg bagus....

Nilah dia rombongan cik kiah kita....pakat bawa 'handbagsss masing2'........
Keluaq ja terus tahan taxi.....nak naik taxi pun memilih gak kami ni since dah ramai2 nih...takut xmuat lak taxi..so kena amik taxi camry baru muat...kalau dak xtau nak sumbat mana......
Kami decided pi Queens Building kat Balad....mujuq jalan xjam...sebab hari Rabu tuh org keja lg kan...jalan pun lengang laa.....Sampai sana dalam pukul 11 lebih...terus naik tingkat atas....
Ni laa kedai 1st yg kami terjah....terus teruja tgk barang2 dia....tapi yang paling teruja tgk scarves & pashmina dia....lawaaaaaaa la sangat!!!!!!!! Terus Sambaq mana yg berkenan..terus mengorak langkah lagi.....jenguk2 kedai yg menarik......masuk sana masuk sini.....
As saya mmg ada plan nak beli arbaya...so kami pun masuk laa satu kedai arbaya ni...
Haaa...ni kat kedai tuh laaa...tgk laa arbaya2 dia..sakan2 woo....harga dia ok laa..not bad....sesuai laa ngan design2 dia.....
Nampak arbaya di atas??? Yezza....arbaya itu sudah menjadi milikku.....hehehhe....dia buh kat patung....kami tgk arbaya tuh sangat2 laa menarik tertariknyaa.......geram tgk..terus saya suh dia bukak n nak try...makteh & nadia xminat...coz dia kain spandex....depa takut kain melekat kat badan......
Saya sangat laa bertuahnya coz arbaya ni potongan dia besaq sket..cuma labuh jaa.....so bila pakai xdak laa melekat kat badan saya....coz besaq....bila pakai...fewittttt....dan2 tuh rasa tinggi sebabkan corak jaluq ke bawah tuh....hehehhehe.......


Ni lagi pics kami lam kedai tuh...dah alang2 leh tangkap gambaq lam tuh xhengat kami pose....huhuhu.......nampak arbaya blkg makteh tuh.....sangat laa cun....warna fefel kelip2.....adeh..juling gak biji mata........Agak2 nya kan...korang rasakan.....kalau saya buat bisnes brg2 dr sini ada kaa org nak beli ehhh? Penah gak terpikiaq....tp takut tak dak buyer...dah la postage susah...haih...terkubuq begitu sahaja.......tapi if ada yg nak kirim....saya amik ja pesanan..... :p
















Lepas beli2 sumer azan Zohor pun berkumandang....so kedai pun tutup sudaaaaa....kami terus hala pi surau.....solat & lepak2....then Nadia pi beli McD kat bdk2 nih....pehtu kami melepak makan ramai2.....konon nak tunggu kedai bukak....pusing pi pusing mai...rupa2nya depa tutup kedai.....tunggu paih Asar plak baru bukak ..maknanya dalam pukul 5 gitu...aiyoooo....xboley jadik nih...since saya nak kena rush to balqises's school...ada Mothers Teachers Meeting & book fair....so kami tak tunggu...terus tahan taxi..challlloooooooo dr balad.....hala ke sekolah bdk2 nih..........
To be cont.......sebab.....tuntutan seorang ibu yg ada anak kecik.....nak pi bg raisha tiduq sat....cau2!!!!