Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Sunday, March 21, 2010

Sepetang di BALAD

Semalam petang lepas Asar abah ajak kuar gi BALAD...nak cari barang2 yg Tok Wan saya kirim....sampai Balad kedai still tutup....
Sila tengok jam.....kedai - kedai hanya akan bukak around pukul 4.30 pm gitu...maka kami pun melepak2 depan tuh...makan angin.....
Sambil - sambil layan angin yang sangat laaa kuatnye....sambil - sambil2 tengok burung2 merpati yg punyaaa laaa banyak....dah ala2 Trafalgar Square dah....memang meriah gitu burung2 situ.....
Bangunan di belakang tuh ialah Queens Building namanya.....lam tuh mcm2 laa ada....tu laa kedai yg 1 st kami pi ....saya pi cari some tudungs yg sangat2 la cun...nanti la if ada kesempatan saya upload pics tudung2 tuh...xsure laa korang berminat ke tak tudung2 jenis nih....kalau kat Malaysia rasanya tgh trend kot...tudung ala2 YUNA pakai tuh..tapi sini cara pakai tudung tuh mmg dah sangat common.....


video

Since agak lama gak kami lepak situ..so saya amik laa videos nih....sambil2 nak amik kaki raisha yg dh mcm 'happy feet' tuh......


video
Sorry ler sangat2 coz mutu video nih mampu membuatkan anda fenin2....sebab angin yg sangat kuat sampai mampu membuatkan saya terhuyung hayang..sumpah xtipu....!!!!!!




Dari Balad tuh kami amik taxi n pi Bab Sharif....tempat ni mmg khas tuk sesapa yg mmg nak beli barang2 dalam kuantiti yang banyak....ala2 wholasale gitu.....Abah pi cari barang2 untuk Tok Wan yg kirim barang2 niaga dia....tapi saya sempat gak sambaq jubah utk balqises nih....murah lerr sangat..sehelai SR10 saja....sangat2 berbaloiiiiiiiiiiiiiiii!!!!
Paih abis membeli..kami pun memblahhhhh dr situ...balik umah!!!!!!!!!!Malam bawa mama kuaq lagi.....aktiviti melontar lagiiiiiiiiiii!!!!!fuhhh......fenat2....!!!!




3 comments:

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

k farah: nak tya lama dah tp asik lupa. awat kedai kat sana tutup dr tgh hr smpai ptg? nway, syok tgk raisha dok lompat2 keterujaan..

Naddiea said...

wahh bestnya jalan2 Balad.nampak tempat ekslusif.adakah mahal barang2 di situ??kak farah,nk tgk sikit tudung yg cun melecun itew.kalo berkenan nk kirim.buleh ka???hihih...

aramis2177 said...

Aza.....sini selalu tutup setengah jam b4 masuk Zohor...pehtu bukak balik lam pukul 4.30 ptg gitu.....after asar..sini everytime solat time mmg kedai tutup....xkira laa zohor ka asar ka..maghrib ka isyak ka....sumer tutup.....
Shepah...nanti akak susun betui2 tudung2 tuh..akak tunjukkan naa.....ada la kat Fb if nak tgk pic kak farah pakai tudung tuh..nanti if sempat akak tag na!