Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Friday, February 5, 2010

hasilnya meronggeng........

Selamat pagi sumer.....salam Jumaat from us.... ( by the time entry nih kuar...kami still membuta coz now pukul 2.00 am - Friday )
Before i hit the sack let me post some pics taken while we 'meronggeng' tadi...
We arrived Arabian Mall around 4.00 and as expected , kedai sumer tutup...waktu Asar ...so kitaorg lepak - lepak kat luaq dulu.....amik angin....sejuk pulak hari nih.....angin kuat gilos....tambah lak cuaca agak2 sejuk....cam best je makan angin sambil2 tunggu kedai buka....



Disebabkan stroller lam keter daddy maka saya hanya bawa carrier ni je utk dukung raisha...kalau xdak carrier nih...jenuh laa nak dukung dia.....paih tu mau xleh nak straight tangan sebab dh lenguh sangat....lagipun Raisha enjoyed herself duk lam carrier nih...dia akan goyang2 kaki dia kiri kanan.....sambil cuci mata tgk surrounding......hehehhee


Lepas dah penat makan angin kosong kat luaq tuh...kami pun masuk lam tuh....ingat nak isi 'tangki' Raisha bg penuh sesiap...senang jalan......so kami terus terjah toilet......

Sesambil lam toilet tuh....sempat snap pics depa....one of them...that pic above....hahaha...lawak gila tgk muka si raisha tuh..cam gerun jaa dia kena dukung ngan kak Humairah.... ( oh, the toilet here is soooooo CANTEKKKKK !!!! U can even 'baring' inside!plus sini store dia xde fitting room so org pompuan sini beli baju try lam sini after beli then if xsesuai depa pi tukaq ..so that's why the toilet sooooo CANTEK... )
Yang si Raisha ni...buat2 'jakun' lak dia bila duk lam tuh....nak BF pun mau tak mau ja....pusing kapla sana sini...nak tgk tiles2 yg canteekkk2 tuh..iskk...iskkk.....
Agak2 dah full 'tangki' dia..kami pun teruskan misi penjelajahan.....kedai 1st masuk ialah Cortefiel sebab saya sudah lama mau beli shirts for hubby kat situ.....esp bila tgk ada 70% SALE...lagi mau tunggu....rugi woo xbeli! So terus grabbed 2 shirts for him then teruskan perjalanan lagi..masuk plak GAP....mau cari slack for adik saya wieda yg baru start keje....jugak 70% SALE nya.....waaa....bukan takat slack utk wieda yang ku sebat...utk diri sendiri pun ada gak and shirts for balqises and mine.....nak beli for Raisha xdak yg berkenan....
Masa kat Gap tuh hubby dah sampai....fuhhhhhh lega!!!!! Leh letak Raisha lam stroller....coz that time rasa tulang blkg dah lenguh gilosss......penat weehhh...bukan ringan..cuba angkat beras 10kg ke hulu ke hiliaq....gitu laaa rasanya!!!!
Jalan2 lagi.....mengejar masa before kedai tutup lagi utk Maghrib.....kami terus terjah "MakCare"...mau cari kasut sekolah balqises nih...kasut depa dah teruk bebenor.....siap koyak rabak tuh....sian anak2 aku.....sini susah betui mau cari kasut hitam yg betui2 elok....ada mmg ada..tapi nampak nau xtahan lama, rege toksah habaq laa....kalau nak hat less than SR 50 kim salammmmmmmm laaa........pakai sat dah leh koyak.....esp balqises ni yg kuat berlari sana sini....kami dh lama usha kat 'MakCare' nih...tu ari masa 50% SALE hubby tak mo amik lagi.....bila dah sale cecah 75% ni , kami dah terjah 2/3 store dia mau beli....tapi sumer dah habiss.....since last week pulun tetiap malam kuaq nak cari kasut sekolah depa....xjumpa2....
AKHIRNYAAA......jumpa gak..........dua2 pasang tuh xcecah pun SR100....jimat duit daddy kan...
Hubby sangat bangga sebab katanya :
" Mujuq daddy cerdik kan...xbeli masa 50% tuh...tgk...dapat yg 75% punya...jimatttt duit!!!!"
Yolah daddy....daddy memang cerdik... ( ke kedekut!!!! :p )

Lepaih beli &belah....kami terus terjah Fridays....mentekedarah kat situ.....isi2 perut....masing2 dh tahap kebuluq....penat berjalan lagi.....
Budak2 duaorg ni yg sangat gilakan guitar.....pose ngan guitar pun jadik laa....nak hat betui xkoser yer nak beli...sok2 dah besaq ko beli laa sendiri yer anak2....depa tingin nak jadi cam Hannah Montana.....hohoho.... ( eh, Hannah Montana mana ada pakai guitar????? Ikut sapa ehhh? Uda kot?? )


Dah makan2....balqises ni mintak nak pi main2 sat...so hubby hantaq depa pi main kat Vortex...bayaq sorg Sr30...ko main laa puiah2....duk laa lam kandang tuh , panjat laa puiah2...agak lama kami tinggaikan depa lam tuh ..ada laa lam sejam setengah....while depa kat situ mommy & daddy pusing2 lagi....Raisha plak dah kenyang , terus zzzzzzzzzz.......dpt laa relax sat!!!!
And last2 before balik tuh sempat fulfill daddy's wish nak wool jacket and cudroy pants kat Massimo Dutti yg jugak sale 75% then terus shoot to H&M ( my Fav' store ) nak cari blouse for wieda tapi xjumpa , end up...beli utk diri sendiri jugak!!!HOHOHOHO..sorry adik...nx visit maybe !!!!
Lepas tuh terus kami pun zooommmmmmmmm balik.............................adoiyaaaiiiiii...lenguh kaki tangan sumerrrrr.......esok jawabnya kita duk umah jaa laaa yaaa!!!!!!!!!!

8 comments:

Nuratiqah said...

cutenya raisha tido.. blogwalking jumpa blog awak.. salam perkenalan..

Diamilikku said...

carrier kak farah tu nampak mcm safety gilos...sone punya carrier mcm tak stabil jer..hehehehhehe...tu lah beli yang murah lagi....ingat bukan nak pakai lama kan...tapi sudahnya asyik kena bawak stroller jer

Irm said...

bestnya shopping..
sakan noooo.. (aku pulak turut sama naik syook bila baca)
uish.. aku pun suka mossimo dutti.. apa kata hang beli barang selai dua leather jacket kat aku sat.. :-P kita kan sama size.. *winks*
hari tu kat kl sales jugak, aku dok pegang2, dok belek2.. last2 letak balik.. muakakkaka.. tak sampai hati nak kasi poket azlan rabak tak tentu hala.

@cu SaYaNg said...

lawak betui aku tgk muka si raisha tu...gerun kakak dia dukung dia
hahahaa

aramis2177 said...

nuratiqah,salam perkenalan...tq singgah blog nih! :)
Sone: haa..ada carrier ni kdg2 senang gak...xyah bw stroller..tu guna bila kak farah jln sorg2 without abg cd laaa.....
irma: hehehee.....hang bgtau apa brg hang nak..meh aku beli..sambil nyelam aku nak minum ayaq...( leh beli tuk diri sendiri gak ) hehehhehe....yezza...kita mmg sama size...senang aku pi umah hang xyah bawa apa2 noo....sumer pinjam hang nye boley?ekekkeke.....
p/s: bab sopping situ dia merobekkan poket dia sendiri!hehehe.....

kak ina kl said...

salam..wah tembamnya pipi anak kecik kamu ni..geram sungguh..cam nak cubit ajer..

cikpuanmieza said...

farah, tak berat ke hang bawak raisya pakai carrier tu? mcm nak terkedepan lak mummynya tu..hehehee.. aku suka kasut depa berdua tu.. SR100 tu = berapa RM?

jom singgah blog aku noooo.. mieja

aramis2177 said...

mieja.....berat mmg berat...sakit weh blkg!!!!
anyway..FYI...sr1=rm0.88/0.877 sen gitu.....lg murah laa if convert duit mesia.....huhhuh