Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Sunday, August 23, 2009

alhamdulillah...

Alhamdulillah dah masuk hari ke-3 dah kita berpuasa ....pejam celik pejam celik tau2 dah nak raya kan.....hai laa cepat sungguh laa masa berlalu.....
As for kami kat sini thn nih puasa..alhamdulillah semuanya OK....tho skrg musim panas lagi....tapi waktu puasanye xde laa lama nau macam ko adie oii kat CPH tuh...sini subuh masuk pukul 4.41am....so selalunya saya sahur sesiap lam kul 12++ tghmalam gitu ...dah serupa supper sebenarnya....makan laa roti cicah sup ker , sandwiches ker...apa2 saja yg seangkatan dengannya , tapi antara yg wajib ada ialah susu panas dengan madu....saya & hubby mmg jarang aa makan nasi tgh2 pagi buat untuk sahur.....lepas supper tuh...tido jap...untuk saya biasa aaa tido2 ayam je lah coz raisha malam2 ada laa 2 kali bangun nak minum....then dlm pukul 4 lebih tu bangun lagi sekali...just untuk makan all the vitamins n supplements .....time ni saya langgah ( minum ) ayaq & susu dlm kuantiti yg agak banyak gak laa , selagi x azan Subuh selagi tu nak langgah ayaq, hehehhee.... lagipun untuk nak buat bekalan susu Raisha sepanjang siang hari .......so far 2 hari ni alhamdulillah susu saya cukup untuk dia....hopefully saya leh posa penuh n susu pun tak berkurangan..AMIN! Tho hubby ada kata if rasa susu kurang , xpa laa....bukak laa posa...sian Raisha....tapi rasanya mcm xsanggup tak posa bilamana kita tidak sakit/period ....tau2 takposa.....aish....tapi kalau dah susu xcukup...tak boley nak buat apa laa...Ya Allah Ya Tuhanku.....harap2nya bekalan susu sentiasa cukup untuk Raisha nih.....AMIN!
Untuk balqises plak.....depa dua orang ni leh tahan half day jaaa...jadik laaa kan...tho hari ni Faihana mintak nak posa lagi sampai petang....tapi saya macam kesian laa sgt tgk dia...dah laa kurus kering ( even dia mkn byk tp bdn duk lagu tu gak ! )....yg Humairah plak mmg kaki mengunyah.....so dia cam xsenang duduk if xleh nak ngunyah2....jadik laa anak2...dpt half day pun kira ok!Saya dulu masa kecik2 pun ntah umuq brp br posa penuh....tak paa....blajaq sket2....InsyaAllah lama2 leh laa tahan.....
So apa lagi nak bebel ehh di pukul 1 pagi ni.....saya tgh tunggu time Raisha minum nih..tu yg lom tutup mata nih...dah alang2 berjaga baik terus kan je sesiap...
Ok laaa....later2 laaa ehh.....chiow!!!

8 comments:

kamalnzura said...

farah, bila balik sini?

Naddiea said...

kak farah,insyaallah susu cukup untuk Raisha.anyway,kakak2 raisha dpaat posa setengah hari tu pun dh cukup baik dh.yang si hayyan ni dia kata dia nk posa hari jumaat jek.hari lain x mo posa.hiiih...

Mimi Sharif said...

Kak Na,
Dah beli ker comforter tu?
Ada pertukaran skit...

Diamilikku said...

sone pun rasa tak sedap hati kalau tak posa..ntah rasa mcm tak best..huhuhu..harap2 tak memudaratkan la baby nih..sone pun duk minum air banyak2 gak..sampai abah pun tegoq..banyak sungguh minum..hehhehe...

aini said...

tu la kan, farah...pejam2 celik...pejam celik...dah dekat 1 week dah kita posa....tak lama dah nak raya...yeay!!yeay!!! boleh jumpa farah....hehehehe..;)

Linda Latip said...

yeaaa arini dh ari ke 8..betul farah leh buke posa kalau rsa susu tk ckp utk raisha..naty bleh byr fidyah je..tp tabah la farah..org aritu lembik duk susukan ghazi..kat opis pam lg..nyudah nye bersulam gak la tak posanye...

eh selamat berposa dan selamat berexcited nk balik raya tau! ktorg pn excited nk tggu ni ehe

phalla said...

hi , your site is good, can we exchange link?
here is my link
http://khmerlovenews.blogspot.com

I hope you can

Best regards,
phalla

JHaZKiTaRo said...

selamat berpuasa & selamat hari raya dari blog 'aku sebutir pasir'.. :)