Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Monday, March 19, 2012

Happy 8th Birthday.......

Today is HER BIG DAY....tanggal 20 Mac 2004 , yakni 8 tahun lalu....lahirlah seorang bayi yg berat dia cuma 2.8kg...alahai....masa tu kecik sangat rasa budak nih......sebab kakak dia masa lahir 3.0kg...jadi bila dia sangat kecik....naik seriau mommy nak pegang ...jadi masa tu daddy yg banyak uruskan bab2 tukaq diapers semua......Time tu kami ambik masa yg agak lama duk pikir nak buh nama apa untu dia....mcm Balqis Humairah mmg kami dh plan awai2...maklumlaaa...anak 1st excited pikiaq nama dr memula lagi.....bila time dia....kami jenuh pikiaq nak buh apa.....last2 almost 2 weeks....kami pilih Balqis Faihana utk dia....akhirnya......dapat jugak nama.....hehehhehe


Alhamdulilllah kamu membesar dengan sihat walopon tak berapa nak kuat....sebab fizikal dia jenis yg kurus keding walopon makan banyak mana ....ikut gene sapa tak tau....jgn tak tau...dia still minum susu sampai sekarang....still macam baby kadang2 merengek mintak nak susu before dia tiduq.....bab cenggeng dia tuh mmg tak leh nak tinggai.....bila laa nak besaq faihana oiii.....oh satu lagi yg dia tak tinggai.....KAMUS BAHASA SENDIRI dia tuh.....umuq dah 8 thn tapi mcm2 benda dia buh nama sendiri dengan bahasa dia....isk3x......
Walopon begitu Faihana ni memang seorang kakak yg baik untuk Raisha...sebab dia suka main and ngasuh Raisha bila mommy memerlukan pertolongan ...tetiap hari before dia nak pi sekolah...kalau mommy hantaq dia & humairah....nanti raisha sure melalak xhengat punya sebab tak bagi kakak2 dia pi sekolah sebab dia tak dak kawan duk umah sorang2....time tuh laa Si Faihana ni berat sangat kaki dia nak melangkah masuk pagaq sekolah....syahdu muka dia tengok si adik duk melalak2 panggil nama dia.....sampai mommy puaih suruh pi masuk paqaq sekolah jgn pusing2 belakang dah.....sian dia.....TAPI.....kalau ngan Humairah....Ya Allah Ya Rabbi...macam xcukup tanah depa ni berkelai.....ada ja tajuk nak berkelai.....mmg la bukan bergaduh  tumbuk2 tarik2 rambut bagai......tapi berkelai dari segi berlawan cakap.....haishhhhh.....fening pala mommy tau.....tetiap hari nak kena berletiaq sebakul dua kat depa......

TAPI.....apa pun....mommy , daddy , kakak & raisha tetap sayang Faihana.....walau apa pun terjadi....kasih sayang kami tak penah berbelah bahagi untuk Faihana.....daddy & mommy selalu doakan untuk kamu....semoga Allah swt sentiasa melindungi anak - anak kami....semoga menjadi anak - anak yg solehah.....dan berjaya dunia akhirat........we love you endlessly.......

HAPPY 8th BIRTHDAY DARLING!!!!

2 comments:

Lady Lavender said...

hepi besday kakak faihana...Sebaya anak no 2 saya jugak :-)

Semoga membesar jadi anak yg menyejukkan hati orr tua insyaalah.

Diamilikku said...

she is so sweeeettttttt....sangat2....*hugs*...happy birthday faihana..moga membesar menjadi kakak yang baik buat raisha. adik yang baik buat kakak humairah..dan anak yang buat untuk mommy and daddy yer...