Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Tuesday, April 29, 2008

Ulang alik IJN

These past few days seeing me ulang alik IJN...why??
starting from Friday nite tuh....my dad ngadu dia penat n sesak nafas...for more info check out my FP
Then on Saturday morning....dia OK....sempat lagi masak - masak ngan aku....huhuhu...lauk kurma n kari kepala ikan lagi tau....then petang tu tetiba sekali lagi dia ngadu sakit dada n penat....tp disebabkan dia amik GTN ( ubat bwh lidah ) so keadaan dia stabil..but i'm not taking the risk..so kami bawa dia pi IJN....terus ke wad kecemasan....though he looked stabil, but he wanted to be warded...coz dia nk jumpa doktor..to do some check up....so starting Saturday evening tuh...dia masuk ward...















Muka aku tengah risau on abah ( adik ana took the pic)




The next day, Sunday...offcourse aku , mama n balqises the whole day lepaking at IJN......huhuhu...agak meriah jugak lam ward abah tu..coz my uncles n aunties datang visit......
Mlm tu almost 11 pm baru sampai umah....huuhu.....quite tiring weekands....but alhamdulillah abah's condition was good.
Then on Monday morning...me n makteh had to go to our husband's office to settle things that needed to be settled...tu semua hal - hal berkaitan untuk kami berangkat ke Jeddah soon.....so early in the morning around 10 am tu i met makteh at daddy's Office with the balqises tag along....adoi laaa.....balqises ni agak susah nk bangun pagi tu coz diorg tido agak lambat the nite before...so mommy paksa jugak....huhuhu...sian anak2 ku ini.....
then after settled everything...makteh went back as dia kena ambik zera n zery balik sekolah....as for me...kami terus gi kat Tok Abah kat IJN ....ingat nak had lunch with him....so sampai sana around 1.00 pm..tapi tok abah tengah buat ujian radiology ( blaa...blaa..blaa...dunno apa lg test ntah...) so we waited at the cafe until 2 pm..
then Tok Abah panggil naik...though children are not allowed actually tapi ntah macam mana aku kelentong pak guard tu lepaih...huhuhuh.......so masa naik bilik abah tuh.....abah baru sudah kena attack......adoi...he looked so lemah n reallly bad....sampai xleh cakap n i actually dah nk terburst out cyring kat situ....tp demi abah n balqises aku tahan.....huarghhh...but i have to be strong....Tok Mama had to go back to IPTB ( Ins Perguruan Tuanku Bainun ) earlier that morning..coz esok tu ada Convo...and as a head of everything..mmg wajib laa dia ada di situ...so tinggai laa kami 3 beranak ...ooppsss..berbalik kes Tok Abah tu..my dad said he has to go for an endoplasty that nite...The Doc said something wrong with his heart...Ya Allah...at this time ...once again i felt like tumbang already...tapi gagahi jugak..so i called my MIL...mintak dia jaga balqises sementara aku teman abah....so had to think really fast that time....i made up my mind..aku minta diri nak balik dulu n settled this balqises...
so sampai rumah around 5.00 pm....this time mmg rasa flat giler....bayangkan satu apa pun xmasuk lam perut.....kat cafe IJN pun aku suapkan balqises...no mood in taking food while my brain is thinking abt dad...so badan sgt penat..mata xlarat angkat...dari pagi2 tadi rushing here n there...now balik rumah...kemas - kemas baju balqises and mine too then masak lauk skit untuk abah makan tonite....then alhamdulillah my bro came back from bandung n he also had to rush to IJN after that....bcoz my dad saidd doktor tengah tunggu waris untuk sign borang for the permission to do the operation tuh...adoi laaa...sian abang aku!!!but what to do....so dia pun terus ke IJN...aku plak terus ke Cheras...hantaq balqises...then after Maghrib aku terus belah ke IJN....adoi.....perut sangat lapar but then mmg xsempat nak jamah apa pun..cuma sempat sambar sebijik pisang goreng kat umah My MIL tadi....
Abang called dia kata Jln Tun Razak jamme giler ..almost 30 mins dah dia sangkut..adoi....lam otak aku duk pikir jalan mana nak amik nih.....dh laa xfamiliar sangat....kalau dr belah cheras nih..tapi aku redah jer ( ala - ala nadia AF6 plak ) huhuhuhu..jalan mmg agak jammed...tapi alhamdulillah..Allah permudahkan jugak untuk aku...aku sampai IJN dlm pukul 8.10pm...terus naik tingkat 3, but the nurse said they already bawa my dad to the Operation Room...so aku terus lari ke bilik OR tuh....and alhamdulillah..diorg belum buat apa2 due to xde sapa nak sign the form ( ni kes jammed gilerr babas laa nih -------sian abah ) so sempat jumpa abah....and abang pulak pi singgah dulu Kg Baru cari makan coz dia pun gamaknya seharian xmakan....so kami tunggu laa kat depan OR tuh....tetiba aku tingat lauk yg aku masak tu ada lam keter lupa plak nk bawa kuar..so ckp abang suh tunggu sat while aku pi amik lauk lam keter....
And on the way pi amik tu tetiba masa tgh2 jalan ke keter..aku nampak seseoorang yg mcm aku kenai n sangat hensem.....huhuhuh....sanggup aku tunggu sebab aku rasa apa yg aku nampak tu mcm betul orgnye....then bila dia kuar keter..mmg SAH dia orgnya....huhhuh...xsia2 aku tunggu....
teka siapa kah DIA!!!???




Huhuhuuhu..Adoi..hensem banget ini ANGKASAWAN.....mujuq laa masa duk kalut2 salam ngan dia tu tetiba Nizar datang..huhuhuhu nasib ko laaa nizar....terus aku mintak nizar snapkan pic kami berdua....siap suh dia sign autograf tuh...tp kena sign atas novel fieza.....coz tu jer yg ada dlm handbeg aku ( harus aku koyak muka surat itu yer Fieza )....TQ Dr SMS!waaaa.....happy tak terkata , rasa mcm mimpi ....huhuhu....dh tu sempat naik lif sekali tu ngan dia....sempat gak borak - borak ngan mak dia yg sangat laa peramah itu...
ooppsss...berbalik laaa kepada abah yg tgh dlm bilik OR tuh..ilang ingatan n ilang semua segala lapar n penat tuh dpt tgk muka DR SMS tau...huhuh ( gediknye aku!! )
So abt my dad...alhamdulillah...after tu dia nampak ok....nurse tolak dia masuk bilik n terus aku suapkan dia makan.....and the rest of the nite...aku laa yg jaga dia...berbaakti kepada abah sebelum aku berangkat ke Jeddah....oke laa tuuuuhhh ( ala - ala saida AF6 plak )..tak de laa terkilan sangat kan kalau apa - apa jadik.....(issskk...mintak simpang )...
uishhh..panjangnye.....ok laa dulu...
sign off dulu ehh...citer hari ni nanti aku cont!!!!!
adios!

1 comment:

@cu SaYaNg said...

camne ayah hang la nie?