Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Wednesday, April 30, 2008

Is it hard or am i 'Lemb*p'???

HUHUHUHUHU......
Last week went to Jusco and as usual the balqises ni ade je benda yang diorg nak beli....yelah kan...walaupun harga dia rm5-rm10 pun ..kalau dah 10 kali beli....xke botak mommy ..oopss....duit daddy....!!????thhhhhhhheeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeehehhehhehehheeeeeeeeeeeeeeeee.......tq2 daddy!!!!..." Daddy.....daddy cool...daddy...daddy cool!!" ala - ala Boney M kejap!!!!
so berbalik kepada benda yg balqises ni beli...untuk tidak menghampakan diorg so mommy beli laa
3D puzzle nih....as the balqises nih mmg sangat sukakn puzzle........so to make a change...instead of beli puzzle biasa tuh..mommy belikan jenis 3D ni pulak...
so bila balik umah....diorg excited laaa kan...meng'explore' puzzle yg berbentuk telur ini...dalam dia ada 22 pieces of puzzles yg harus di cantum2 kan dan akan menjadi rupa bentuk animal....diorg ni pilih bentuk BEAR...
so offcourse laa it's a bit tricky utk balqises nak figured out how to cantum - cantum the pieces....so semua tugasan itu diserahkan kepada mommy....
so belek punya belek...mommy pun test power.....ikut laa manual (yg sgt laa kecik nak mampus ) yang diberi tuh......










Ni baru tapak untuk BEAR tu berdiri...sabo jelah....banyak lagi nih....











Tengok..ni kaki lom siap nih...berpeluh den nak siapkan tau....hampeh toi.....ni baru sekoq...ada lagi sekoq...huhuhuh...anak - anak...hangpa ni memang mendera n membuli mommy laaa








ni sebahagian lagi nih...uwaaaaaaaaaa..daddy....cepat laa balik tolong mommy!!!! Selalu this part handled by daddy....huhuhuhhuh....as u r the engineered for everything kan...daddy kan!!!!


Fuuuhhhhhhhhhhhhhhhhh....Atlast......siap gak...setelah mommy dengan tekunnya memproses benda alah nih..tobat laaa....lenkali kita beli mainan lain laa ehh....huhuhu.....tapi pikir2 balik..mencabar gak puzzle 3D nih...sekali sekala menguji minda mommy...( huhuhuh..bukan anak - anak yg main! )
Daddy yg support mommy dari jauh.....huhuhuh....siap gelak - gelakkan mommy tau!!!huhuhu..xper2....yelah - yelah....














YEA.....Mommy pandai.....hehehheee..amik laa korang sorang satu....yg tensennye tuh...diorg ni eksyen ngan BEAR tu xsampai 30 mins....pastu depa bukak and ceraikan balik BEAR tuh...katanye nak simpan n nak suh daddy buat...
Loooooooooooooorrrrrrrrrrrrrrrrr...apa kejadahnye suh mommy berpeluh - peluh jantan buat tadi nih.....adoi!!!!!!!!!!!!!!!!!!mak kena buli lagi!!!!!!!!!!!

6 comments:

Acik Linda said...

wah wah..ini sudah tidak aci!! sbnrnye mommy yg nak main ni..hehehe..seb baik jd jugak ey bear tu..tu yg nmpk kt gbr ym tu ey..hehehe..comel la balqises..g cabut balik sbb nk suh dedi uat..hahaha..sian mummy tu hahaha

Mommy The Balqises said...

Muaahhahhhahaaaa....tu lah acik linda...sian mommy nih kan....kena buli!!!

shaf said...

alahai siannya kena buli.. hehehe..... tu la ingat nak kasi anak belajar, sekali mummy yg kena belajar..

@cu SaYaNg said...

ala sian nye mommy kena buli...x pe lah..sesekali uji kepintaran minda mommy lak..hahahaha

Khalina said...

kecian mommy.. skang daddy sudah balik, ati mesti rasa gembira kan? ;)

hanizura said...

farah..duk menghitung hari lah nooo... :D
bon voyage.....:D