Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Thursday, July 1, 2010

Bila seorang isteri menangis....."Hargailah ia sebelum terlewat."

Saya dapat email nih from dearest hubby.....bila baca tu tetiba sebak plak.....oh, emosi berlebihan tidak bagus.....but i would like to share this with all of u out there............


Jika isteri menangis dihadapanmu, "Hargailah ia sebelum terlewat."

Jika seorang isteri menangis dihadapanmu,
itu bererti dia tidak dapat menahannya lagi.

Jika kau memegang tangannya saat dia menangis,
dia akan tinggal bersamamu sepanjang hidupmu...

Jika kau membiarkannya pergi,
dia tidak akan kembali menjadi dirinya yang dulu, selamanya!

Seorang isteri tidak akan menangis dengan mudah,
kecuali didepan orang yang sangat dia sayangi, dia akan menjadi lemah!
Seorang isteri tidak akan menangis dengan mudah,
hanya jika dia sangat menyayangimu.
Dia akan menurunkan rasa EGOnya.

Wahai suami2,
jika seorang isteri pernah menangis keranamu,
tolong pegang tangannya dengan penuh pengertian.
Kerana dia adalah orang yang akan tetap bersamamu sepanjang hidupmu disaat
kau terperuk terlalu dalam .

Wahai suami2,
jika seorang isteri menangis keranamu,
tolong jangan menyia-nyiakannya...
Mungkin, kerana keputusanmu, kau merosakkan kehidupannya.

Saat dia menangis didepanmu, saat dia menangis keranamu...
Lihatlah jauh kedalam matanya. Dapatkah kau lihat dan kau rasakan SAKIT
yang dirasakannya keranamu ?


Apakah keistimewaan perempuan ini?
Dibalik KELEMBUTANYA dia memiliki kekuatan yang begitu dahsyat..
TUTUR katanya merupakan KEBENARAN...
SENYUMANnya adalah SEMANGAT bagi orang yang dicintainya...
PELUKAN & CIUMANnya bisa memberi KEHANGATAN bagi anak2nya...

Dia TERSENYUM bila melihat temannya tertawa..
Dia TERHARU, MENANGIS bila melihat KESENGSARAAN pd org2 yg dikasihinya...
Dia mampu TERSENYUM dibalik KESEDIHANnya...
Dia sangat GEMBIRA melihat KELAHIRAN...
Dia begitu sedih melihat KEMATIAN..
TITISAN air matanya bisa membawa PERDAMAIAN.

Tapi dia sering dilupakan oleh SUAMI kerana 1 hal.
Bahawa "Betapa BERHARGAnya dia".






P/S daddy:
Adakah lepas baca email nih daddy rasa  sesuatu?:p

7 comments:

@cu SaYaNg said...

mommy,

nak tau jwpn en.dedi utk soalan terakhir kt bawah tu..hehehee

*adie* said...

alaa syahdunya... aku nak cilok masuk blog aku jugak la yeak farah... bagi Tuan Beso aku baca pulak... soalan cepumas tu pun sesuai kalau aku ajukan kat dia.. akakaka...

Diamilikku said...

kak farah..sone nak cilok buh kat FB naa...bagi semua org baca....

kamalnzura said...

syahdunyaa....sebak plak...
heh..nak copy paste gak la...:)

aramis2177 said...

piah darl: hehehe...nanti aku tanya tuanpunya diri naa... ;p
adie , sone & jai: sila2...jgnmalu jgn segan..... :))))

iEtaFAkyR@ said...

syahdu nih. tangkap leleh dah i kat opis. rasa sesuatu yg teramat! mr daddy, lebih baik kamu juga reply kat my sis, cepat! :D

Anonymous said...

kuang3...
masakan ana tak terasa "sesuatu"..kalau tidak..takkan ana hantar email nih kepada habibti!