Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Monday, August 30, 2010

iftar @ Emains TTDI Jaya

Tengahari semlm mama suggest nak pi bukak posa kat luaq saja....senang...xyah masak & basuh pinggan...hahhahaa....lagi plak mama abah mau terus bertolak balik penang terus...so kami sumer sepakat kita bukak posa dekat2 area Shah Alam saja......So semlm dah alang2 nak pi ke area Shah Alam , saya terus ajak hubby pi SACC Mall.....While mama abah singgah Jusco IOI dulu beli barang sat then terus depa pi amik Monik kat Bkt Jelutong coz abg saya ada kat Kuching.....Humairah naik keter tok abah....dia mmg jenis 'melekat' sket ngan tok mama......


Sampai SACC , makk aiii..ramai gak orang..susah gak nak dapat parking....kami round2 saja....tengok orang sopping raya....kami dah xsopping dah..cukup laa apa yg ada... ( ohh..saya sangat2 berbangga dgn diri sendiri sebab so far balik sini saya tidak melakukan aktiviti sopping langsung...except for baju kurung for raya saja! BANGGA wooo sebab dapat menahan nafsu sopping!!!!! :))))  )
Around 6 pm gitu abah fon kata depa dah book tempat sumer...so kami pun gerak laaa ke TTDI jaya....

Sampai sana le[ak2 sat lam keter sampai laa dalam pkl 6.45pm baru turun pi duduk...tengok2 lauk pauk dah terhidang...ciss......sure xkick nak makan nih...sebab lauk dah sejuk!!! 


As usual...raisha saya suap makan awai..supaya masa berbuka nantid ia xgado2.......leh tahan gak selera dia sekarang.....


Lepas makan2...dalam kul 8 lebih kami sumer gerak balik umah monik....solat kat situ jaa...selesa sket...lg pulak dekat ja ngan umah dia....kami melepak kat situ lama jugak.....Raisha punya laa sakan 'tawaf' umah auntie monik.....sampai kami sumer naik heran...tak tau penat kaa budak nih...padahal dia nap petang tadi xsampai sejam pun.....berjalan sana sini...xtau lenguh kaki ka.........
Lepas umah monik , kami balik n singgah giant shah alam pekena kopibeng dulu... lama plak xminum ayaq kopi mahai nih.....sekali sekala layan boley laa...selalu kaa mau nipis poket laki den...dah laa status dia mengangguq la nih! :p


Sampai umah around 11....And yes.....AKHIRNYA......tau letih jugak budak nih....dari dalam keter dia dah zzzzzzzzzz........sampai laa ke umah..letak tempat tiduq dia pun xjaga2...mmg kompom sangat letih laa tuh! 
While daddy & kakak2nya....sempat lagi layan dvd Cats & Dogs..



Dan xlupa jugak depa melayan videoclip 'NOBODY But U' sambil tergediks2 menari....iskkkkk...apa nak jadik hangpa nih!!!!!!

4 comments:

kamalnzura said...

anak dara 2 org tu sekolah kat mana nnti?

Syifa said...

kak na... syifa pun ada bukak kat eiman nih! sedap kan bubuq pulut hitam diaa...hehe..siap dpt kad diskaun lgi kan? hihi

ridzna said...

wah lama nya hubby farah cuti.. tu yg sakan berjalan sejak blk mesia ni ek.. gheja co mana tu, meh nak sejes kat hubby ku yg workaholic nih.. bleh cuti panjang sket ;)

Nailul Muna Zahra said...

Blognya cantik, kunjungi aku donk.