Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Thursday, November 4, 2010

pelik tapi ada jugak mcm nih!!!

Haih...semlm hubby pulan keja di kala jam sudah menjangkau ke angka 9.20pm.....haishhhoooo......raisha pun tahan2 mata dia sebab nak jumpa daddy.....sempat main ngan daddy stgh jam....pastu dia terus zzzzzz.....pukul 11 lebih semua kami anak beranak dah zzzzzzzzzz......
Anyway , semlm sempat sembang2 sat ngan hubby before terdozed off tuh....
daddy: mommy , esok daddy gi keje kena pakai sport attire!
saya yg muskil: huh???pesal lak????ada senam aerobik ker?
daddy:bukan laa....kan every thursday ada theme dia...so theme for this week SPORT..so sumer org kena dtg pakai sport attire lah!
saya: ooo...ok2...pakai jer shorts n sleeveless mcm daddy duk umah tuh! hahahahha ( sambil gelak ala2 devil! )
daddy: gilooo apo! ko nak aku keras kejung sejuk lam opis tuh!!!!!

Hahahhaa..ye tak yer gak kan.....memula saya suggest je dia pakai ala2 nak pi main futsal....tapi dia segan...last2...ini jer pilihan dia!!!! CISssss......xde gaya mcm org nak pi bersukan ponnnnn!!!!!



Masa breakfast tadi dia terpikir.....kenapa dia xpakai mcm ala2 nak pi main rugby jer....siap jersey bagai.....haaa..tau pun!!! kang kena sound kata ko xde gaya mcm nak serious keje kat situ kang xtau!!!!
Sebabnye...hubby ni baru join the company 1st Nov tuh..so last Thursday punya theme dia xde laa.....tapi bila dia tanya kat co-worker dia....co worker dia citer...last week punya theme was HALLOWEEN....so semua org WAJIB pakai costume.....yg si mamat tuh pun ala2 baru join so mcm....
"BIAR BETUL NAK PAKAI BAJU HANTU BAGAI NAK PI OPIS NIH".....so dia pun xde laa pakai sangat....dia cuma bawa segulung tisu tuh jer....
Sampai je ofis....dia tgk semua org sakan ber'costume'....tgk dia punya SVP...siap pakai costume zombie segala.....tetiba masuk CHAIRMAN of the company.....bila tgk dia pakai gitu....apa lagi...Chairman tu sound mamat tuh...
" You are not interested in working here aaa? Why dont u follow the company's policy???" policy company tuh weehhhhh.....hahahhahaa......nganga mamat tuh kena sound gitu...last2 dia pun belit2kan laa tisu tuh kat bdn dia ala2 mummy tuh! hahaha...sian....

Wahahhaa...kalau korg dapat bos gini suka tak??? Mcm interesting jer kan.....bayangkan ko masuk meeting dalam bilik tu semua 'hantu'....hahahaa.....zombie laa, mummy laa.....and korg nak tau apa si CHAIRMAN tuh pakai.....
" Dia masuk opis dengan costume pirates....siap pakai mata satu tuh!!!!!!" 
 Boley tak bayangkan bos besar korg pakai gitu masuk meeting????wahahhahahhahhaha...........pelik tapi benar....... ;p




6 comments:

Naddiea said...

bestnya company bro shidi ni.x payah pening2 nk iron baju keje hari2.heheeh...kalo company shepah camni jenuh den nk pi beli baju baru selalu.haha..

iEtaFAkyR@ said...

weh giler haiibbaattt! kena lak ada presentation, kena ikut theme dak? ckp ala2 jack sparrow gitu. ekekekekeke... best aaa!

makdara TERdiva said...

woho! bestnye..
tiba2 berangan nak theme fairytale..leh jadi cinderella..lalalala.. :D

*adie* said...

muahahahahaa.... ni kalah budak pi skolah kat sini ni!! bio beno laaa kampeni si shidi nih.. kakakaka.... tapi aku sukerrr!

Diamilikku said...

hahahahhahah...cayalah kak farah...kim salah abg cd..lepas nih update tiap2 minggu tau theme depa

Aiza said...

uikksss..keja mana en shidi nih..?hebat betui..heheh
aku ska la..sbb santai je..tak stress..tiap2 minggu sure sesi fotografi punya..hahah..!! best aa farah..