Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Friday, March 18, 2011

durian itu satu kepuasan!!!!!!

Akhirnya....setelah lama kami menanti.....dapattttttt jugak makan raja buahhh nih.....

rasanya dah lama xpekena durian nih!!!!Last makan masa bulan puasa tu ari....masa kami baru balik dari Jeddah tuh...tu pun xpuas makan sebab bulan puasa kan..nak melantak banyak2 kang ada lak yg xde suara ke , demam ker....dah la puasa...bila dah abis puasa..rasanya durian pun dah xnampak lagi....masa kitaorg beli time puasa tuh pun yg hujung2 musim dah tinggai..tu pun banyak yg D24 jer....
So dua hari lepas , after dinner je hubby ajak pi cari durian..padahal time tuh dah almost 10pm dah pun (everyday hubby sampai umah around 8.45-9pm , so kdg2 saya terpaksa dinner lambat sebab nak teman dia makan! :(  ) we're heading to Sri Kembangan...saja ikut kata hati...selalunya kat pekan cina area2 South City Plaza tuh ada ramai tokey cina yg jual durian....ingt mmg nak tuju situ laa......
Tapi alhamdulillah rezeki kami kut..masuk je simpang Sri Kembangan tuh tup2 ada org jual durian....budak2 melayu...terus laaa singgah situ..tanya2..diorg kata durian from Johor..dari Muar katanya...padan laa muka budak2 yg jual tuh sumernye cam rupa sepupu sepapat hubby jer....HAHAHHAHA.....
Kitaorg beli 2 biji dulu...terus bukak and makan situ...saja amik feel berpicnic sket....lama woooo ngidam nak makan durian nih....since dari arab kami membawa ke sekarang.....masa awal2 tu ari ada nampak org jual...tapi kesihatan kami plak yg tak mengizinkan...ada yg batuk laa, yg demam laa yg sakit tekak laa.....so time tuh walaupun nampak org jual durian...telan ayaq liuq jaaa! hehehee...Nah sekarang...MARI KITA PULUN!!!!!
Balqises ni mmg hantu durian...dari yg no 1 sampai laa yg no 3.....


Raisha pun excited dapat makan durian...dulu dia kecik lagi...kalau makan pun kami bagi rasa2 hujung jari....this time kami bagi seketul tuh....puaih dia!!!!
Dapat makan situ 2 biji....tapi sekejap je dah licin...xpuaih lagi terus beli lagi 2 biji bawa balik....sampai umah saya terus tanak pulut...esok boley buat makan pagi......nyum2.....mmg nikmat...TQ daddy!!!!muahhhss sebab fulfillkan wishlist kamiiiiiii!!!!!!!!

2 comments:

~Rina Mazlan~ said...

Asyiknya dapat mkn.. tgk si bambam tuh..

Lady Lavender said...

sedaapp...jeles sungguh tengok farah tayang durian!!