Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Saturday, March 5, 2011

mengsatay.....

Alhamdulillah.....dpt gak makan sate UK kat seksyen 7 bangi nih....lama dah teringin nak makan since our 1st trial dulu....
yg tinggai satay ayam saja...yg lelain dh abissssss!!!

1st kami rasa satay nih masa tu kitaorg dtg kedai 'marble' , hubby's schoolmate...dia yg belanja since kedai dia atas restoran tuh ajer........bila rasa....
WAHHHHHHH...sedapnyaaa..lagi sedap dari satay from kajang yg fofular itu....ini from our tekak la..but seriously....u all patut cuba makan satay UK ni....mmg xrugi.....if u all happen going to bangi singgah laa seksyen 7....to be exact, jalan 7/7C ( hahaha...saya confirm ni sebab tadi ingat nak snap tanda jalan tuh, tapi hubby  dah malu2 kucing sebab manusia sgt ramai!! ) nama restoran dia Restoran Sup Urat Ketin ( ko jgn tanya apa itu ketin..eden xtau...eden makan ajo! )
oh yer, sup ketin dia pun sedap....utk org yg adventurous mcm saya yg suka cuba makanan baru2 ni...mmg sedap.....boley laa nak lawan ngan sup lidah tuh! hehehhehee....
Selain dari makan satay tuh, kami ada gak order nasi goreng cina...sebab nak suap kat raisha....tapi sekali datang,MAK AIIIII......manisssss gilerrr nasi goreng dia....mmg pelikkkk sungguh bila makan....saya suspect dia tersilap amik gula instead of garam.....mmg xde langsung rasa masin ke apa....manis sesaja....iskkk....mmg takdapat nak dihabiskan laaa nasi tuh...dah tak termasuk dek tekak dah...tho saya gagah gak makan....sayang oiiii.....xmo jadi kawan setan kannn...kannnn.....ingat mau je pi komplen kata nasi tuh awat manis sangat...tapi saya malaih laa plak.....sudahnya..nasi tuh terbiaq gitu je...ada kut 3/4 pinggan lagi......sudahnya raisha belasan satay jugakkkkkkk........seee how cheeky she was ......dan lagi buat muka bila dia tau daddy nak snap pic dia! hahahahhaa.....

7 comments:

Cik Wanie Ghani said...

nasib baik smlm br lps mkn satay,
kalau tidak dok teringin plak lah,
hihihihi

Diamilikku said...

sup urat ketin memang sedak kak farah..sone sukaaaaaaaaaaaaa sangattttttttt...tapi sate UK tu tak penah try lagi..nanti pi bangi nak try lah

Anonymous said...

should try satay station lg sodappp

~Rina Mazlan~ said...

satay gombak pun awak kena cuba... malatoppp..

Naddiea said...

sis rina,satay gombak kt mana??sbb saya pun dok gombak jugak.heehhee..

kak farah,satay itu nampak tempting.mmg kene cuba camni.

~Rina Mazlan~ said...

naddie~ stall satay tu tepi jalan je, kat sebelah bustop kat kedai tomyam. Akak lupalah nama kedai satay tuh.. Lagi sodap dari samuri. Serius. Ala kalau nadie lalu lepas balai polis gombak arah ke masjid besar tu, mesti nampak..

aramis2177 said...

wanie,
hehehe...satay UK ni mesti mau cuba!!!sedap...
sone,
sup urat ketin tuh sedap kan....mmg kaw punyaa...berpeluh2 makan...sebab pedaihhhh...
Anonymous,
satay station??kat mana yaa?nanti saya google...tq for the info!
sis rina & shepah,
mcm menarik kan satay gombak tuh....thanx sis bg info...shepah, pi try nanti update kami ok!!!