Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Sunday, December 13, 2009

kenduri sket....



Khamis 2 minggu lepas punya citer....sila salahkan hubbyku yg malas nk transfer gambaq2 dr camera dia.....
Hari tu saya sangat terlebey rajin...bila mata terpandang paket nasi impit..terus perut berdendang sayang nak makan nasi impit ngan kuah kacang....balqises pun tingin nak makan ngan soto ayam...maka buka tengok lam fridge sumer benda ada...terus laa saya kelenting kelentong kat dapuq....start masak dalam kul 3.30 gitu....mula terpikir nak suh ajak hubby panggil 3/4 orang kawan dia datang..dah alang2 masak banyak nih...ala2 sambutan raya haji!hehehe......
Lam pukul 5ptg lebih hubby sampai coz Khamis dia balik awai sket laa ....so terus suh dia ajak kawan2 dia mai makan kul 6...since maghrib masuk kul 5.40 gitu...kira terus dinner je....
Antara hidangan...ada kuah kacang , soto ayam , sambal kicap , bawang goreng and saya tambah serunding daging....igt nak buat begedil ngan bubuq jagung..tapi mcm dh xsempat laa plak......so mana yg ada je lah.....
Antara tetamu yg hadir....heh...xramai pun panggil...ala2 cukup je hidangan tuh untuk diorg yg tambah sorg 3 kali..... huhuhu...mmg kompom masing2 kelaparan balik gheja nih....
Xkisah laa...janji masing - masing perut kenyang...makanan habis licin lagi saya suka..senang....tinggai basuh pinggan jaa....
For Raisha dia duduk kat seat dia...makan laa bubur dia....nyum2..habis satu pinggan...kakak2nya....pun sorg semangkuk soto & nasi impit....padahal masa dh siap masak tadi depa dh balun semangkuk....makan laa anak2 ....selagi bokey makan.....
Dan akhirnya....ni lah dia chef in the house pada hari itu!!!!Chef hanya dapat makan semangkuk kecik jaaa.....huhuhuh....xpa2....yg penting tetamu yg kenyang.....sebab lepas tetamu balik chef ni pekena maggi assam laksa made in Malaysia.....huhuhuh


7 comments:

Diamilikku said...

eehhhkurusnya chef....jeles aiiii

kamalnzura said...

rajin betui hangpa...
kami sejak pregnant ni..mood nak masak...zero! hehe

ietafakyra said...

syok dok umah main masak2, pehtu yg mai bedai sume puji sedap2! Habis terbalik piyuk belanga sume...hebat la kak!

Naddiea said...

wahh dasat kak farah buleh masak macam2 bagai ngan anak kecik wit wit lagi tu.huhuhu..kalo nadia sah2 x dan dh nk masak etc.

aramis2177 said...

SOne: kurus tuh sebenarnya TIDAK..belom lagi..tp posisi i tuh yg nampak kurus..heheh :p
Jai: besa laa org peknen..mood mcm2...cam kami ni ghasanya masa peknen lg ghajin masuk dapuq dr la nih....terbalik kut plak!
Ieta:syok bila org makan bertambah2 sampai licin...xto la kan depa lapaq ka sedap ka....hahaha.....yg penting kita puiah hati...lega!
Shepah: tu lah gunanya walker di saat masak memasak tuh.....hehehekalau dak kaa...kim salam laa nakl masak bagai gitu@!

chiko said...

byk2 gamba ko tempek aku suka tgk gamba chacha tu.. geramnya tgk pipi dia. kalo ada mau idong aku kat situ je.. harharhar..

Baby Lyana said...

ghajin hang masak...terliur plak aku.. hahah anyway, take care! rajin2 mkn ubat tau!