Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Thursday, December 3, 2009

worth every riyals...

Nilah dia antara things that we grabbed masa kat 'MakCare' tuh!!!!
The travel cot by Phis & Teds (T2 )...penah dah selama ni kami duk usha travel cot nih...coz senang nak bawa ke hulu ke hilir.....tapi tgk harga dia masa tuh sangat tidak memberangsakangkan....tapi hari tu rasanya mmg REZEKI kami kut....bila duk tengah telek2 brg2 P&T kat rak dia tuh..ternampak laa kotak travel cot nih...belek punya belek..tgk dia letak harga Sr200 kat situ..previous was Sr995 ( sangat tidak masuk akai...that's why we don't buy it earlier ) so terus angkat brg tuh n tanya manager suh dia cekkan price yg betul coz belum start SALE lagi....mmg setelah tanya dia kata..the price was meant for the last SALE...dia kata nanti dia cek semula....so cek punya cek...last2 dia yg sendiri terkujat..dia kata....
" Sir, the price is SR100.."
Haaa..kami yg terbeliak di situ....aisey...rugi gila kalau xamik....kalau compared ngan harga asalnya yg nak cecah 1K tuh kan.....so terus la grab...sayangnye xde warna merah...kalau tidak leh sekufu ngan stroller & seat makan dia....xper laa...dh dpt harga sikit punya murah lagi mau komplen....huhuhu......

Tapi bila sampai umah...si kakak2nya yg terlebih excited....depa kata macam tent...so bebila ja Raisha xduk memain lam tuh...ada plak makhluk2 lain yg meng'conquer'ed lam tuh....iskk...iskkk...iskkk....

Habis ngan cot tu, kami terus pusing2 cari walker.....yg ada cuma lam katalog yg dia tunjukkan...tapi no discount ...aiyakkkkkk...what to do.....
Amik gak laa...coz so far kami pusing2 tempat lain pun walker dia pun xde laa best sgt pun....i know....walker is not good for the infants ...tapi bila pikir, kat umah ni no stairs , no bendul or whatsoever yg boleh membahayakan...tu yg niat beli jugak....coz there was few times Raisha ni nak berdokong jer....susah saya nak masak , do the laundry , ironing ...etc....so ada walker nih...dia leh duk diam sket....and kat manual walker tu ada tulis "dont put ur baby more that 30 mins " ~ lebey kurang gitu laa...xigt lak exact ayatnye..jadik laa...atleast dapat laa mommy masak dgn tenangnya.....

And yg last ni.....MeeToo by Phil & Teds...coz Raisha dh saya bg makan bubur now...so kami bg dia duduk kat sini....dia suka if dpt duduk sini when everybody also duduk makan semeja ngan dia.....Seat ni sangat laaa berguna....till 3 yrs pun still leh duduk atas nih lagi! And the best part...we bought nih masa last summer SALE...di ulang...SUMMER SALE...xde SALE xkoser yer nak membeli belah...takat masuk tgk then belah ada laa.....huhuhuhu

Eh..berbalik ke kusi tuh....harga sebenar xigt la plak...SR250 kot ( mengikut kata hubby dekat2 SR400 ..tapi saya rasa cam mahai laa sgt)tapi we bought it dengan hanya SR50 sahaja......and it's RED in color...yessss...matching with the stroller....xtau why in the 1st place we bought the stroller in RED..so end up...everything pun kena beli in RED...haih....tidak....itu bukan warna fav kami pun......hmmm....tapi mmg sangat berbaloi okeh beli kusi nih!!!!mmg solid molid kusinye.....mcm xpadan je ngan harga Sr50 tuh....naik teksi pi balik beli bendalah tuh pun gamaknya cost much than that!Syukur2...alhamdulillah.....
Yaa...mari kita tengok cara penggunaan kerusi ini.....Digayakan oleh model cilik ini.....hehehe......that's why dia suka duk situ if sumer pun duduk di meja yg sama....dia rasa dia dh besar dapat duk semeja ngan org lain!hehehhehee....


8 comments:

TiNiE said...

best nyer farahhh...
aku yg ada anak 4 ni pun tak penah beli accessories ceni weih...syiook...
psstt sr40 = RM?? hiks

plearus said...

wehhh.. murah gilerrr!!!
jeles aku!!
rezeki anak hang la dapat barang2 best tapi murah..

aku pun tumpang syok sama tengok barang2 best.. hehehehehe

aramis2177 said...

Tinie: mmg best2.....aku ni pun kaau mahai2 tobat laa nak beli..ni sebab sgt murah tu yg aku sambaq tuh!
FYI...Sr1=Rm0.94 +- laaa......murahkan...kan...kan!!!
irma: yes2 alhamdulillah rezki anak aku...xto camna leh turun harga segitu!aku pun sambaq laaa...huhuh

@cu SaYaNg said...

syok nye litle raisha dok dlm tu
pasnie sure mkn byk lg sbb dpt mkn sekali dgn kakak,mommy & hj dedi..

ietafakyra said...

best! murah! berbaloi2222... hmmm... mmg sonot bila leh mkn semeja... skrg pun kami mkn ber-3, esok2 dani leh joint gak guna seat IKEA, kakak dia punya yg lama masih elok lagi.. tak sabarnya rasa! hiihhiii...

kamalnzura said...

syoknya shopping brg baby...

Naddiea said...

kak farah,murah gila la travel cot tu SR100,shepah tgk dlm website mmg mahal ler.dh usha2 cam nk beli la konon online sekali mahal gilerss..kak farah dpt murah gile mmg rezeki terpijak betul..hihih...take care!

aramis2177 said...

Piah:mmg dia lg suka duk situ time makan...terasa dia cam org besaq.huhuh
Ita: mmg sgt2 berbaloi.....mmg xrugi !!!!haa..nanti dani dh besaq merasa laa makan semeja ngan kakak,mama, dedinya kan...kan....sabaq2 dik nooo!
jai: hangpa sure excited kan nak beli brg baby!!!!hehehhe....xlama lagi dh tuh...boley beli sket2 dah dr skrg!
Shepah:tu lah kak farah beli tuh...kalau harga asai mmg xkoser laa nk beli!!!!