Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Wednesday, December 23, 2009

kerana hujan....

salam....
tetiba pagi ni terasa rajin sket ( sket jerrr..... ) nak update....
Alkisahnya semlm hujan lebat yg AMAT..siap guruh kilat berdentum dentam......maka around kul 9.30 pmm gitu saya dapat misscall from driver van sekolah balqises nih..so as usual saya call balik dia....dia inform katanya esok ( yakni hari nih ) "no school bcoz water" ( mind his english laa...sangat broken yg amat -jadikla atlis saya paham )
Kami yg masa tuh duk ralit2 tengok citer tom & jerry agak2 heran gak laaa....aik...takkan hujan gitu je dah sekolah tutup......ni kompom takut banjir mcm tu ari.....sini kan sistem perparitan dia teruk...hujan sket jer dh bertakung....so kalau hujan lebat giler...ko pikir laaa sendiri ....tu ari masa sibuk2 banjir kat Jeddah ni alhamdulillah kawasan kami xde apa2.....yg teruknye kat area2 jalan nak ke MEKAH tuh....siap ada jambatan runtuh segala....huhu..mintak simpang laa xkena kat kami anak beranak...
Jadi berbalik ke citer tadi...maka balqises duk sibuk tanya...naper plak xsekolah....coz masa tu diorg dah nak masuk tidoq dah....bila saya cakap kata no school...sebab ada air lam school...hujan lebat nih...so diorg xjadik masuk tidoq...layan terus tom&jerry tuh sampai habis..iskkk..iskk..iskkk....
Semlm ntah pukul berapa pagi....saya dengaq guruh kuat gila...dah ala2 duk mesia dh rasa....infact till now hujan masih renyai2....padan laa xsekolah pun...kang banjir lam sekolah tu dah satu pasal plak....budak2 dah laa kecik2 bukan tau bahaya apa ker.....
oh sket update:
~ badan saya dh sedikit kebah...boleh peluh sendiri without makan ubat..kalau tak nak tunggu makan ubat baru nak peluh.. segala macam ubat dah makan termasuk antibiotic ..agaknya ubat2 yg dia bagi sumer MILD kot coz doc tu tau saya breastfeed....so agaknya tuh la kot lambat skit baiknya!
~ Oh, Raisha already 7 mths semlm....sekejap jer rasa ...pasal update/milestones dia tuh nanti saya free2 saya update.....

Note to shepah: Alamak shepah oiii...mcm mana nak peknen kalau sumer langkah2 pencegahan dah diambil secara naturally.....dah org kata BF boleh family planning...tapi kalau ada jugak..MMG REZEKI dari yg MAHA ESA kan..kan..kan......kami terima jer...... :-)

6 comments:

ietafakyra said...

banjir ??? = SAS??? ihihihih...tingat zaman skul banjir! heaven betul.... semoga cepat sembuh kak!

Baby Lyana said...

semoga cepat sembuh..

farah, aku jumpa dah 2-3 kes, fully breastfeed, tapi dtill pregnant you!

aini said...

alahai..siannya farah....take a good rest ya dear...;)
aini doakan farah cepat sembuh...AMIN

Diamilikku said...

take care kak farah...get well soon..
masa banjir kat sana tu sone risau je sebab abah ngan bonda pi haji kan..nasib baiklah semua selamat..dan abah pun selalu sms n call

[S]itie [B]Um [B]Um said...

mak ct skang kt sana ngah kerjekan umrah

Naddiea said...

hihii..siap ada note utk shepah tu.terharu aii..kikikikikk...kat farah bukan apa kalo ada geng pregnant ramai2 ni seronok sket.kot2 kak farah nk dapat no 4 kaa..syok gak tu.