Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Sunday, June 8, 2008

Cake Baking Day





























Heeee......actually ni coz me & makteh dah kempunan gilerr nak makan kek chocolate secret recipe...so i bought the instant 'betty crocker' puna moist choc cake itu...hehhehehee...though instant..tapi rasa dia sgt2 yummy oke...
as kat umah ni ada oven..so kami pun menggunakan facility yg ada....tapi ada citer di sebalik nak on heatkan oven tuh.....
kalau dulu di Malaysia..saya mmg rajin bake cake tp guna my 'super breadmaker 3 in 1 machine' laaa.....tapi sini apa yg ada jaaa laaaa kan....huhuhuh...
so makteh n saya pun explore laa oven yg dah berkarat ni...how to use n heat it...dah laa xde temperature utk kita tau baper heat dia...so kami pun tawakkal.....nyalakan api....bayangkan oven dia jenis kena nyalakan api....so cake itu akan di bake ngan api...not oven actually.....memula saya pun heran...tapi mmg cake it beautifully baked....
hahhahaaa..the funny part was....masa nak heatkan oven tuh..after nyalakan api..kami pun biar laa oven tuh...tetiba naper bau busuk nih...macam ada something burning....dengan penuh keberanian saya bukak oven tuh......
"Maktehhhhhhhhhhh...cepat mai tengok!!!!Ada benda terbakaq!"
Makteh yg ketika itu tak tau tgh buat paa terus meluru ke dapuq...and yes..mmg ada something burning lam oven tuh...
Oh no....what's that!!!!kami sgt2 curious ok!!!tapi makteh ala2 berani skit dr saya...dia ngedap2 lam oven tuh...sekali....
ada MANUAL oven tuh daaaa......chit......sapa punya keja laaaa pi letak manual itu dlm tuh...sekarang itu manual sudah hangus terbakar....huhuhuhuhuhuh...mmg bau satu rumah asap tuh...huhuhu....memula panic gak..tapi bila lama2 manual tuh pun dah terpadam ngan bantuan makteh yg menggodek2 skit dlm tuh.....alhamdulillah..semua kembali normal.....
masa ni both our hubbies blom balik keja lagi...hahahhaa...sesungguhnya ALLAH menyelamatkan kami...kalau tidak xtau laa apa jadi kat kami nih...iskk...iskkk....haru sungguh kalau dah xreti guna benda tu gagah jugak nak guna...
ni sumer sebab kempunan cake choc laa nih.....
Overall.....cake kami itu sangat yummmy and cantekkkkk!!!siap jadi bentuk LOVE lagi.....jgn tanya awat leh jadi bentuk LOVE tuh coz it supposed berbentuk bulat....hahahhahaa..itu hanya saya & makteh yang tau!!!!heeeeeee......
for more piccas view here

4 comments:

linda+ghazi said...

hahahaha..nih baru betoi..siap manual pn kna bakaq! rajin punya pasal+kepingin sgt kan..klako membaca nye..tp tkpe jnji keknye sgt nyummehhhhh!

shaf said...

heheh.. aku tau kenapa itu kek tukar bentuk jadi love..mesti bakar tak sekata.. sudah hangit.. utk mencantikkannya hampa kerat.. and alter jadi bentuk love... betoi ka?

aramis2177 said...

Shaf : ooppsss......heeeeeeeee...hampir tepat laa percubaan hang tuh...hahahahhaaa.....

shaf said...

alamak.. hampir tepat jer ka? ermmm x caya la aku.. sure tepat jawapan aku..sebab aku pun dulu masa belajar baking dok buat camtu gak..hahah