Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Sunday, June 29, 2008

A visit to Mekah again...
















Alhamdulillah last thusrday nite kitaorg sempat ke Mekah sekali lagi....daddy with his friend Uncle Mazlan saja yg buat umrah while mommy and balqises cuma buat tawaf sunat saja.....
actually teringin jugak nak buat lagi sekali....tapi sian pulak balqises nih....coz kami bertolak dr rumah dah pukul 10 mlm...sampai sana almost 11 pm lebih...dengan jammed and nak cari parking sumer....almost 12 tghmlm baru dapat park kereta....
Macam tu laa kalau masuk Mekah on Thursday nite or even Friday...umat manusia sangat ramai.......coz weekand so semua org akan ke sana....
takpe laaa...next time datang lagi..maybe on Friday pulak lepas nih.....insyaAllah kalau ada diizinkan Allah s.w.t.....















Ni lepas buat tawaf.....muka dia segar bugar lagi even masa tu dah pukul 1.30 pagi...















Balqises dalam Masjidil Haram.....Humairah tengah minum air zam - zam...















Ni masa baru nak masuk ke Masjidil Haram...















Lepas tawaf....kami pun tunggu daddy & uncle Mazlan buat sai'e...
Mommy sempat baca Quran sekejap while waiting then we waited outside...
sempat gak had KFC as supper for balqises nih.....
Sampai rumah almost 3.30 am......alhamdulillah..semua selamat!
perasan x tudung yg farah pakai tuh?hiks..hiks..hiks.....TQ!!!!!

5 comments:

Linda+ghazi said...

wah besnye la kan..bila lak kami nk smpi sana :) plg untung dedua anak dara tu..kecit² lg dh smpi rumah Allah..Alhamdulillah~

aramis2177 said...

huhuhu..insyaAllah linda....ada rezeki nanti....farah doakan selalu!!!!!

yatie said...

bestnya farahhhhh...
bole pi tiap2 minggu...sementara ada peluang nie..gunakan sebaiknya...doa2 selalu kami bole sampai sana...nak bawa hafiy juga...kalo ada rezeki bole la kan hafiy berjumpa ngan balqises...kat mesia x dak rezeki nak jumpa...

nak tanya farah, bole kan kalo kita ambik agent kat mesia utk uruskan penginapan semua kat sana tp tiket kita beli dr uk..sbbnya takmo la ikut agent sini banyak paki/india yg guna bahasa depa kalo nak explain apa2..

aramis2177 said...

YATIE.....
HUHUHUHU....Farah doakan selalu moga2 yatie, asben & hafiy boleh main sini jugak.....hehehee...leh main beskal sekali.......
Pasai agent tuh...farah xsure laaa....tapi yatie boleh cuba tanya tengok..maybe ada kut..
Ya laaa kan kalau ikut depa..mana nak paham apa kan..unless depa guna english kan.....
mai laa sini sementara kami ada sini.....huhuhuuh..leh bawa jln2 sama...

Aiza said...

syoknya farah...seronok tgk gambaq background kaabah..hmmm..bila la nak bulih p no..dpt time org tak ramai..best la dpt posing...