Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Wednesday, June 4, 2008

Umrah & Ziarah

Last Monday saya sempat ajak hubby gi buat umrah....lagipun ada kawan kita org dtg from malaysia buat umrah...so alang2 tu terus gi buat umrah sekali......
Since hubby demam and dia MC hari tuh, so makanye saya laa yg buat umrah sorang2.....hubby tolong jagakan anak2 senang mommy nak concerntrate buat umrah .......
Bertolak dr rumah almost pkl 5 ptg..sampai sana pkl 6 ptg....

Sempat kami menunaikan solat Maghrib di MasjidilHaram dan lepas tu saya start buat umrah...tapi masa tawaf balqises n daddy ikut jugak...depa buat tawaf sunat saja.....
Waaa.....anak - anak2 ini sangat excited buat tawaf...diaorg cuma mengadu sempit and orang ramai jer......hehheheee...sepanjang tawaf 7 pusingan tuh langsung xmintak dukung....diaorg sibuk cakap...

"Rumah Allah besar..cantik...warna hitam and kuning!"
Sememangnya masa memula pijak kaki dalam MAsjidilHaram tuh saya rasa berdebar - debar....tak sabar rasanya nak tgk Baitullah...though this was not my 1st time ( saya penah gi buat umrah masa 1994 ) tapi rasa sgt lain.....
bila terpandang jaa Baitullah tuh....terus air mata saya mengalir.....betapa kecik & hina saya rasa di sisi Allah.....betapa banyak dosa saya....alhamdulillah doa saya dr 1994 untuk kembali ke sini dimakbulkan Allah....
kepada kawan - kawan yang minta saya doakan mereka...saya dh sampaikan doa kalian di depan Kaabah...moga2 doa saya dimakbulkan Allah S.W.T...AMIN!
Sesungguhnya saya bersyukur anak - anak dapat merasai semua ni di usia yg masih kecik.....dan saya bersyukur ngan semua yg Allah berikan kepada kami....
Terasa lapang dada bila berada di sana...
kawan - kawan....kalau ada rezeki kalian...datang laa ke sini....rasailah sendiri mcm mana rasanya pabila buat pertama kali kita terpandang Kaabah berdiri kukuh depan mata sendiri.....
Tempat yang selama ni menjadi arah KIBLAT kita....
Oh yer....kat Mekah kami sempat jumpa ngan kawan kami yg memang datang buat umrah....Kak Zainon & Abg Kamarulzaman.....sempat kami dinner bersama...
Bertolak balik dari Mekah around pukul 12.oo mlm...sampai rumah lebih kurang pukul 1 pagi......anak - anak pun dah tidoq masa tuh......


For more pics....please go to my Fotopages





7 comments:

zuraini said...

besnya tengok hangpa bt umrah..bertuah anak2 hangpa kan. kecik2 dh jumpa rumah Allah. hangpa doakan kami x haaa...

mama Danish said...

Farah...bestnya hangpa....
boleh kerap2 buat umrah noooo....
balqises lg untung sbb kecik2 dah bley sampai sana...
bila lah turn kami nihhhh

aramis2177 said...

Zue : Kami dpakan untuk semua kawan kami......hangpa tak terkecuali...huhuhuhu....

Mama Danish : InsyaAllah jai...ada rezeki hangpa sampai sini....kami doakan hangpa naa......

@cu SaYaNg said...

syok nye...
ada rezeki nnt aku p no...
wei...tq doa kan utk aku
mis u

yatie rahman said...

farah dearie,
sronoknya dpt buat umrah sekali bawa anak2 kan...doakan kami dpt jd jd tetamu rumah Allah juga ..insya Allah ingat nak buat umrah thn depan bertolak dr UK..harap2 sgt la sampai hajat kami...

Mohd Syahar said...

kak. dok depan kaabah doa2kan utk saya sekali eh :p

aramis2177 said...

Piah : insyaAllah thn depan kalau hag mai jgn lupa hbq naaa...aku rtunggu hang di sini....

Yatie : InsyaAllah....murah rezeki , panjang umur....sampai sini.....farah doakan na..kalau sampai jgn lupa habaq naa!!!

Syahar : huhuuhu...akak doakan..xde specific doa ker??cepat dpt jodoh?hehehhehee