Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Saturday, July 11, 2009

Their Vacation.....

Salam ppl....
lama eh xupdate blog.....huhuh...selain bz ngan raisha and kakak2 nya...saya juga jarang2 online tenet skrg....memandangkan mak & ayah mertua and nenek side hubby saya still ada kat sini, so lagi lerrr saya xmelekat depan lappie nih....
Pehtu bila dah lama xberchenta ngan tenet...maka perangai malassssss pun melanda...huhuhuhu....kadang2 tu bukan xde menda nak update tp saya plak yg xbermood nak duduk tercatuk depan lappie....
To kak2 ipar & abang2 ipar side hubby yg menanti update tentang mak ayah & atuk kedai kat sini....SORRY yer...lambat nau update nih.....tapi gambaq ada saya upload kat FB...so gi tgk sana yer...korg sumer kan ada FB!
So...dipendekkan cerita, kita tgk gambar sambil bercerita yer.....


Gambaq ni masa kitaorg dah on d way balik ....ni kat BALAD....saja jalan2 cari souvenir and barang org pesan....kat sini jugak saya bawa mak mertua saya beli kain ela.....oh yer...jgn tak tau yer..kain ela sini lawa2....harga dia pun murah2......saya sudah siap tangkap 2 pasang ...untuk buat baju raya!!!!
Haaaa..while waiting kedai bukak....masa ni kedai tutup....time maghrib....so lepak makan McD kejap.....masa tengah tangkap gambaq ni tetiba pak guard marah kata xleh tangkap gambaq!!Cisss.......mujuq dah tangkap...hahahhahaa
And kitaorg sempat bawa diorg gi Usfan...ladang unta... experienced minum susu unta fresh2....sedap i tell ya.....panas lagi....kalau tgk dia perah susu tuh...cam syoknyaaa....buih dia kalah ice blended wooo......tapi bila dah bawa balik umah saya xlalu plak nak minum!hohohoho...
This pic taken masa kitaorg baru nak kuar umah...betui2 depan tangga umah kitaorg......sok balik kampung leh bgtau org kampung ni rumah Shidi & Farah...huhuhu..bak kata Atuk Kedai!
Ni masa Mak Jah tgh 'melontar' kat Souq Al - Bawadi...membeli arbaya untuk Atuk Kedai.....
Gambaq - gambaq kat atas ni masa kitaorg boring xtau nak buat apa....so hubby bawa gi diorg pusing2 tepi corniche ( pantai )...and lepak tepi Masjid Terapung...hari tu weekdays..so org tak ramai melepak..kalau tidak..harus takde tempat nak bentang carpet!
As usual...semua yg datang xsah kalau xbuat umrah kan....so ni masa kitaorg bawa diorg gi Mekah...masa tu malam...selesai semua umrah n balik Jeddah semula dlm pukul 5 pagi.....lepas2 tu Mak jah & Atuk Yem dah pandai pegi sendiri dari rumah kitaorg naik taxi.....senang...ulang alik jer ....taxi pun murah...compared nak duk sana bayar duit hotel...hehhehehehhehe......
So itu lerr serba sikit aktiviti mak ayah & atuk kedai masa kat sini...InsyaAllah khamis petang ni nak gi Madinah and balik Jumaat petang....diorg dah nak balik Malaysia on Saturday tuh.....huhuhuh..kejap je rasa sebulan kan!

3 comments:

Naddiea said...

wahh bestnyer ada family around kak farah..x de la sedih2 bila berpantang tanpa mak ayah di sisi kan?anyway,baby raisha makin besar makin chubby n chumel.

Diamilikku said...

kak farah..tolong beli kain ela yang cantik2....

tak nak corak2 bunga besar2....hurmmm...beli yang sweet2...kaler pink, purple, biru, kuning air....heheheheheh....nak buat stok baju keje lepas pantang nih...

hahahahahahahah..asyik menyusahkan kak farah je kannn....(kalau tak menyusahkan laaaa)

@cu SaYaNg said...

rindu nye kat hang
if aku ada duit
dh lama aku terbang p sana