Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Wednesday, November 25, 2009

berkorban apa saja.....

"Untuk menjadi bukti
Kasih yang sejati
Itulah tandanya
Jika mahu diuji

Berkorban apa saja
Harta atau pun nyawa
Itulah kasih mesra
Sejati dan mulia"

Hmmmm..mari kita hayati lirik lagu P.Ramlee nih ehh....jiwang2 lak saya dekat2 raya haji nih....ehh..raya ker?huhuhu..korang raya lerr....as for me and tiga2 balqises nih...rasanye tak kut....rasa tak tersambut sorang2 kat sini...semua kakak2 yg lain sumer pegi haji, takde sapa2 yg lain, makteh & family balik Malaysia, infact lam building ni kami jer Malaysian,jadi ada baiknya hari itu disambut seperti biasa saja....since hubby will be away,satgi dalam masa 1 hour from now dia akan bertolak ke Mekah dengan rombongan yang lain....kami di sini meredhai pemergiannya!!!
Though hati meruntun sedey, tapi saya rela...saya redha...malah saya berdoa agar hubby sentiasa di dalam lindungan Ar-Rahman , setiap ibadah yg dilakukan diterima oleh yg Maha Esa....saya anggap itulah pengorbanan kami anak beranak tahun ni...mungkin tak sebesar mana...mungkin pengorbanan orang lain lagi besar..tapi bagi keluarga kecil kami di sini....ini antara pengorbanan besar yg kami relakan....saya akur pada kata2...
"Besar pahala seorang isteri jika dia merelakan & meredhakan pemergian suaminya jika arah tujuannya ke arah benda yg baik2/ beribadah"...INSYAALLAH!!!!!
Doakan moga kami anak beranak tabah di sini sepanjang 6 hari peninggalan hubby!
Owh, just found out: Humairah put faihana's and her pics inside daddy's carrybag so that daddy always remembers them!huhuhuhu..ni yg buat mommy syahdu nih! mommy should put my pic too laaa tadi...
To All....
SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDILADHA!!!SEMOGA KALIAN BERGEMBIRA DI HARI YG MULIA INI..........


5 comments:

chiko said...

huhuhu.. sedih gak ko ye. ingatkan dah cukup tabah..!! aku korban apa ye raya tahun ni..?? korbankan duit lagi.. hehehe...

selamat ari raya korban wat korang 4 beranak. 3org dah ank ko ye, perlukah aku kejar..?? hahaha.

anyway, jgn sedih2. esok liza dtg, kalo ko free kita leh chatting or vcam ye.. tcare farah! muah3

ietafakyra said...

huuuhhuu...sedey kak! jgn ckp centu. hhmmm...understood sesgt la cemana berat tanggungan rindu dan responsibility nk jaga 3org kekanak itu sorang2. tp insyallah akak kuat n big balqises will alwez help u ease the pain. tcare sis. selamat rayer korban!

*adie* said...

farah..... selamat hari raya aidiladha... jangan sedih2... tu semua adalah NIKMAT yang Allah berikan pada kau sekeluarga.... cd pegi tak lama kan...

aramis2177 said...

Fieza:huhuhu...TQ2!samat hari raya tuk korang kat san!kim slm sumer eh...
ita: samat hari raya kurban gak!TQ tuk nasihat tuh! u too take care dear!
Adie: TQ dear...aku pun nak tabah cam ko!samat hari raya gak!

ieza said...

dear...sabau ek..kuatkan semangat...huuuuhu..iza plak sedey baca entry farah nie...apa pun kami tetap bersama farah di kejauhan nie...take care yrself & balqises ek....kiss depa untuk iza, hani, hana & haris ek..muaaaaaahhhhhhhhhh