Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Tuesday, October 14, 2008

Balqises BIG day...

Yesterday was balqises BIG day...
1st time they went to school.....memang kanak - kanak riang ini super excited.....
school started at 9....
bangun pagi kul 7 lebih...mandi manda....sesiap ngan daddy ( daddy took half day ) 
breakfast..while mummy siapkan lunch box utk diorg.....
Semangat habiskan breakfast diorg....hehhehheee..kalau xpuaih suruh nak abiskan cereal semangkuk.....
Sempat posing dulu before kuar umah...

Sampai sekolah..memula mummy & daddy ingat nak tunggu,....sekali diorg masuk kelas buat selamba jaa tak toleh belakang......iskk.....so kami pun patah laa balik buat selamba gak tinggalkan diorg....uhhuhuhuhuhuh
Lam pukul 11.30 tu kitaorg gi sekolah diorg balik coz sekolah habis kul 12 ( kejap je sekolahnyee ) saja je gi awai2....dah terpaksa tunggu...huhhuuhhuuh
meh layan video diorg kuar kelas...





Abis je time sekolah diorg terus pi lari main kat playgorund lam school compound nih.....
kami layan kan kejap...xleh lelama coz daddy nak gi keja lak......


Bila tanya best tak gi school?
Diorg kata BEST...cuma diorg komplen....
"Naper teacher tu ajar 123 tu sampai 10 jer....kan kakak & adik dah tau sampai 30!"
wahhhh...eksyen lak korang yer.....
1st day leh laa senang2...tunggu laa korang sok2 lusa.......
Hari ni masuk hari kedua diorg sekolah......masih excited....si faihana lagi plak....kul 6.30 dah bangun ...huhuhuhuhu.......



Hari ni diorg mintak nak bawa fruits je with ayaq milo.....coz pagi dah breakfast kat rumah....
still kenyang laa tuh....humairah being a gud gal bila mummy tengok lunch box dia licin......hehehheee.....balik umah jaa dua2 bising nak makan Hardee's....tadi on the way balik tutup plak....so mummy dah called Delivery Order.....kejap lagi sampai.....huhuhuh.....
Lega mummy...leh masak untuk dinner ajer.....sejak2 preggy saya sangat2 laaa tiada kudrat nak masak mcm2....kecuali ada hari2 yg saya larat...ada laaa...kalau tak..takat ikan goreng , sayur n apa2 yg simple jer......huhuhuhu...or lagi worse..hubby tapau je apa2........sejak dua menjak nih.....xlalu sungguh laaa nak makan apa pun..pikir pasai nasi je dah nak termuntah...abih tu camno....berat lak makin turun....air pun xlalu......huhuhuhuhu..cepat laaa abis waktu2 yg menduga tahap kesabaranku ini...AMIN!

4 comments:

Iza-Zulkifli said...

cutenya balqises. tuh memang uniform diaorang kat sana ke?

cik wanie said...

ala thomeynyer dak berdua tue,
hurm......

siap berikat rambut lagi,
hehehehehe,
nak hug blh?

zuraini robot said...

wahai puan bakal ibu buat kali
ke 3...
cantiknya anak2 hangpa. beranak la anak pompuan lagi, mesti cantik juga.
hangpa alah teruk jgk no...syok la mabuk2 ni boleh la manja2 ngan tuan sheikh cd. kami ni biasa2 ja la..kalau rasa nk muntah, kami muntah la. makan pn dah banyak la ni. risau pula saya...
take care la nooo...

aramis2177 said...

KAk IZA:
haah..ni school uniform sekolah diorg je....lain sekolah lain uniform dia.......
Wanie:
meh2...sila2....hug2 laa kami!!!!hugs n kisses balik untuk auntie wanie....
Zue:
huhuhu....hangpa bukan xtau depa kan suka posing...hehhehee....syoknyaa hangpa xalah teruk noo...kami ni dah turun 4kg dah ni...iskkk......teruk sungguh laaaa......lembek dah jadinya.....