Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Thursday, October 30, 2008

entry basi ~~~~ makan di Thai!Thai!

Hai All....
oooohhhh...lamanya  blog ni xberupdate...ooppss.....bukan saya yg malas..tp line tenet ni macam apa ntah...slow ngalahkan siput babs jerr...dah tu nak upload pics kat blog berkurun.....tu laa makanya lama jadiknya saya menyepi....
ni pun xtau brp lama tenet ni akan ok..so while ada kan....harus i update cepat2 kan...
yea2....though ni entry basi....tapi saya nk gak share....
rasanya kitaorg gi makan kat restaurant Thai Thai ni last 2 weeks kut......betapa basi xbasinya....so layankan je lah kan.....
Asainye saya laaa yg asyik duk merungut kat hubby...tekak saya ni tingin sangat laaa nak makan makanan yg pedas2+masam2.......tetiba terjumpa laaa restaurant nih.....terus ajak hubby terjah sini......
mmg lawa laa nampak dr luar...bila masuk je...terus dapat layanan 1st class....ID dalam dia pun sangat canteekkkk.....memang nampak laaa ke'Siam'annya tuh....siap ada GONG beratur berderet lagi....pehtu mcm2 laa barang2 dr Thai yg di bawa....tak tau laaa owner dia orang mana...tp for sure ( setelah waiter tu cakap ) Chef dia ialah Malaysian.....so harus laaa menepati citarasa tekak saya kan!uhuhuhuhuh
Masa nak pilih2 menu tuh...hubby dah pesan..order yg betui2 makanan siam coz dia pun nak makan makanan yg betui2 Siamese punya..tak nak laaa yg biasa2 .....nak gak try yg lain sket....so pas order sumer..then waiter tu dtg hantaq hot towel nih haa sorg satu....
wahhhh..apa lagi...kami sumer pakat duk bertangas kat situ...hahahahhahaa



Syok n very relaxing...towel dia tu ada bau serai.....so sangat laa nyaman rasanya.....nak tertiduq pun ada.....dah laa kerusi dia empuk....
Me & Faihana while waiting for the food.....xsabar rasanya nk makan....coz masa tu dh berapa hari tekak saya xlalu nk makan apa.....berdiri kejap dah nak pitam....fluid pun dah kurang masuk....mulut dah pecah2....bukan saya xnak makan & xnak minum..tapi mmg tekak ni yg xlalu apa2 pun.....So bila food dah sampai....fuhh..meleleh ayaq liuq saya...nyum...nyum.......
Ni pumpkin with lobster soup~~~ ala2 starter dia....sedap gilos ok!!! iskkk....xtau nak cakap camna rasa campuran labu + lobster tuh...memula we thought sure pelik...TAPI SEDAP SGT!
Haaaa...ni paling BEST!!!!  Manggo salad ~ Kerabu Mangga...uisshh..kerabu ni rasanya sangat2 laa sedapnya..sampai hubby asik duk kata...sedapnyaaa.....rasanya antara banyak2 kedai yg kami duk makan kat mesia pun xrasa sesedap nih......i tell ya...mmg sangat2 SUPERB rasanya....ohh noo...rasa mcm nak pi tapau sekarang je......huhuhuhuh
This was the one n only menu yg biasa kami ordered coz dia xde pilihan saayur lain....maklum laa sini nak cari sayur2 ASIAN mcm susah sket....yg ada Kangkung ni and Pak Choy jer......tu pun sodap gak!
And this was Shrimp Tomyam......mmg KICK!!!xsesia....memula igt xnak orde tomyam pun...coz rasa macam dah banyak...tp tetiba tekak saya rasa nak hirup benda masam2...terus tambah ordered tomyam nih.......mujuq order!hehehhehee
And these two ialah Sweet sour Prawn & Thai chicken curry ....both were so yummy!arghhh..memang xsesia laa datang makan sini..puaih hati den dapat makan...though saya makan nasi skit gak...tp lauk pauk itu habis licin..esp kerabu mangga tu.....ikut hati rasa mcm nak jaa angkat pinggan tu hirup kuah dia....tp xdan abih licin sangat...waiter tu dah mai clear table...aisey!!!!!sib baik tau....kalau x harus hubby menanggung malu ngan perangai bini dia nih.....heeeeeeeeeeeeeeee...
oohh yea, bila dah settle makan sumer...once again..the waiter mai hantaq hot towel yg baru with the same bau  'serai' tu....ooohhh..alangkah indahnya rasa....paih makan kenyang2...dapat lak relax2 camtu......huhuhuhuhuhu.....dah betui2 settle sumer....kami pun berangkat pulang...


Sempat posing depan restaurant Thai Thai nih....

Huhuhuhuhuh...balik umah ngan perut yg kenyang...tekak yg puaih!heeee...setelah lama ngidam nak makan makanan siam nih...kalau masak sendiri ada je yg xkena ngan tekak...skrg ni pun....saya tgh berangan alangkah nikmaknya kalau dapat makan yg best2 kat bumi Malaysia...ooohhh...betapa indahnyaaa....!!!!!

P/s: to all yg comment in my last2 entry ~~~~TQ so much for all the supports n prayers.....i do appreciate them...luv u guys.....moga kalian juga beroleh yg baik2 semua dalam hidup!AMIN!
to harni : moga cepat2 sembuh naaa.....be strong!jaga diri naa!muahss for sara!

3 comments:

Iza-Zulkifli said...

amboih farah..baca your description, air liuq akak pulak yang meleleh...aiseyyy...:P

yatie rahman said...

FARAH...congrats yaaa peknen no3...semoga cepat2 ilang segala zaman muntah2...

shaf said...

sedapnya.. aku plak yg terliuq..tapi, memandangkan aku baru lepas ceasar, dan tgh breastfeed..terpaksa la batalkan niat nak makan..kalau tak, menggelupuq aku..ngan anak aku sekali.. haha