Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Monday, October 6, 2008

tagged by sone

Rules tag ini :

Link to your tagger and post these rules on your blog.
Share 7 facts about yourself on your blog, some random, some weird.
Tag 7 people at the end of your post by leaving their names as well as links to their
blogs.
Let them know they are tagged by leaving a comment on their blog.


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Share 7 facts about yourself on your blog, some random, some weird.

1. Saya seorang yg moody...mood saya boley bertukaq2 naik turun naik turun....sat saya ok..sat saya rasa macam nak marah..sat saya emosi xtentu pasai...hohohhoho..adakah otak saya xcenter?hhhehheheee.....tp selalunya saya ok laaa......cuma jgn cari pasai ngan saya...wooohooo....if u make my blood go upstairs....haa....farah yg baik hati ni leh bertukaq jadi Incredible Hulk.......mauahhahhahahaa.....

2. Saya suka keluaq jalan - jalan....tapi bukan bermakna saya xbetah duduk di rumah.....cuma saya suka jalan - jalan cari pasal...esp pi survey tempat - tempat menarik..hehehee...TAPI..saya mmg xberapa suka window shopping....sebab kalau window shopping mcm sedey jaaa....tengok2 berkenan...pehtu xleh beli.....bila nak beli nanti benda tuh dah tak dak......so saya jenih yg...bershopping bila ada duit saja....kalau tak dak duit saya malas pi shopping mall....boley?

3. Saya ni suka dengaq lagu & tengok TV...dulu masa zaman before kawin...esp zaman sekolah - sekolah dulu.....saya banyak dengaq lagu ( nampak sangat xbelajaq farah ni....iskk...iskk..) saya selalu pi buat cassette ( dulu leh pilih lagu2 apa yg kita suka then  suruh kedai recordkan masuk cassette ~~ada satu kedai kat Pekan rabu dulu ) banyak wooo koleksi cassette saya....and saya pun memang gila tengok TV dulu...dari kecik mmg jenis suka tengok TV...dulu2 esp citer2  Drama Kantonis ( Police Cadet 85 & 88 antara yg saya suka ) , pehtu siap kumpul poster2 pelakon Hong Kong....iskkkk....xdak gheja sungguh laaaa.....tapi laa ni bila dah besaq ( mcm dulu kecik ) dah kawin..saya mmg kurang dengaq lagu & tengok TV...ofcoz keutamaan saya ialah hubby & anak2 ( Sila berterima kasih kat saya yer daddy..)

4. Seperti Sone jugak...saya pun ada habit yg xdapat nak dibuang...saya teramat laaa sukanya cabut rambut..esp rambut gatai....ni memang tabiat dr dulu nih.....mmg kawan2 yg rapat ngan saya tau laa habit nih....and now, hubby pun dah xlarat nak marah dah.....dia bengang jaa asik2 rambut penuh kat lantai, katanya kalau nak cabut gak....lepaih tuh...amik satu bekas buh laa rambut2 gatai tuh sumer......( perli aa laki aku tuh! ) pernah satu ketika masa naik bas ngan kengkawan sumer...saya ada ternampak kepala org yg duk depan saya tu ada satu rambut tercacak....rambut gatai laa tuh..gilaaaa tangan saya mcm xdapat ditahan2 nak gak cabut rambut org tuh........mmg gila sungguh!!!!

5. Percaya atau tidak saya memang sangat suka makan....walaupun saya tidaklah tergolong dalam org yg kurus mahupun overweight tapi saya mmg hantu makan....tanya lah hubby saya....memang saya kalau diberi plihan antara barang kemas or nak makan sedap.....saya harus pilih makan sedap yer.....hohohohoho.....so far alhamdulillah masih maintain!!!!!Cuma lately oleh kerana saya asik loya ajer....jadi selera makan makin berkurangan ,apo pun xnak masuk , air kosong pun xberapa, haru2......hari ni baru 1st time saya muntah untuk pregnancy kali nih ( yeah......belum officially announced.....)

6. Saya suka masak , tak kira laa masak lauk pauk ker, dessert  ker , cakes ker, apa2 saja yg saya tingat nak buat......and saya sangat laa suka tengok orang makan hasil air tangan saya tuh....sebab tu bila duk sini saya selalu suh hubby ajak kawan - kawan dia mai makan kat rumah...

7. Finally..YEAH.....I ' M ALMOST 2 MTHS PREGNANT.....aduhai....terasa azab laa plak kali nih..coz dah lama kan gap between yg ni ngan si faihana tuh...dia pun thn depan dah 5 thn....so bygkan...dah lama sangat relax...tup2....nak tempuh alam morning / evening sick nih yg paling saya xsuka...huhuhuhuhuh...tiap kali pregnant sure kena.....hopefully xkena admitted mcm masa saya ngandungkan humairah dah....masa tuh sehari 7/8 kali muntah...mmg teruk sakan laaa....yg ni..hopefully everything goes well....Doakan saya yer!

Well, sekian saja tag saya ni.....
meh nak tag org lain plak....
5. Kham
7. As

Untuk korang yg lain2 gak kalau nak buat...sila laa yer......

16 comments:

Anonymous said...

2 weeks or 2 months? sila perbetulkan statement anda!

aramis2177 said...

huhuhuh...sesiapa pun awak...makasih yer....hhahaa...tu tandanyaaa saya tgh pening2 lalat..type pun dah tak betui!!!!tq fren!!!

mama_danish said...

Farahhh..akhirnyaaa...tahniah
Yg lmbt bln lepas tu, saja aja kot, nak bg surprise...
Kami ni pun dah masuk 2 bln...upsss....bukan 2 bln pregnant nooo...2 bln dah cik P x mai...ekekeke
Tahniah sekali lagi..

Sebelum terlupa...
Selamat Hari Raya..Maaf Zahir & Batin..ikhlas drpd...Kami sekeluarga...

Iza-Zulkifli said...

farah, tahniah sis! berkat bumi anbiya ler tuhh. selamat muntah2 la yek.

err..tag tu akak tak buat ler dik oi..tak cukup korum yg nak ditagkan balik.

Anonymous said...

k farah tahniah...harap2 lepas ni sue turn sue lak..doakan2 sue yer, moga doa2 ibu mengandung di bumi ambia mendapat berkat :)-sue-

ieza said...

hi farah....tahniah...kebetulan iza pun pregnant lagi...sama-sama la kita ek...

Diamilikku said...

hahhahaha...
akhirnya officially announce kan...
mujur ada tag tuh...
kak farah take care tau..
besh ahh preggy kat sana..
dapat makan buah kurma ngan air zam2 banyak2....

KyLEd said...

congrats farah n shidi! wishing for baby boy pulak?

Edd Vedder said...

setuju dgn no 1 dan no 3..hehe.

Tahniah! Tahniah! Nampak gaya kita lebih kurang la nak timang baby nanti.. tapi awak dh nak masuk 3. Takpa doakan saya dpt anak kembaq 3, baru boleh ligan..hehe.

Mintak2 baby boy this time.. Amin.

@cu SaYaNg said...

2 months pregnant?

wah...Alhamdulillah ada 'hasil' di Jeddah ek...hehehheee

aku doa kan hang + kandungan selamat...iskh..tak sabaq nye nak tgk hang & perut boyot
hehehee...

congratulations dear...

as said...

farah,dah preggy yer???
congratessssssss
sampai gak hajat hampa...hehe

k.liza said...

he..he.. dah ngandung farah ya. made in jeddah la baby kali ni... jaga diri baik2 kay, byk makan benda yg bkhasiat, enjoy urself... sebab pasni tidur mlm mu pasti x lg lena... ahak2, cam k.liza ni sejak ade zahra life jd kelam kabut sket...maklum le after 7 yrs baru ade 2nd baby...

mama said...

congrats...made in saudi..hhehehe..moga boy pula..then buat setaun sorang macam dulu..hehehehe

Linda+Ghazi said...

auntie mommy! tahniah!!!! yeay Ghazi dh nk dpt kwn..soriiiii lama sgt tk dtg sni..huhu auntie mommy pn paham yg ummi pemalas thp gaban..balik mesia! naty kite amik gbr bebyk ye!!

oh selamat hari raya utk kesekian kalinye to Myrah..ana..aunty mommy n en dedi :)


*weee..betul² hepi..terlebey sggh ummi ghazi neh!

http://beautkids.fotopages.com
http://www.beautkids.com

Anonymous said...

kak farah...

tahniah!

patut la tak nampak k.farah online sgt... tgh morning sickness rupenya..

semoga semuanya selamat...
byk2 minum air zam-zam dan kurma fresh from ladang occay ;)

*adie* said...

FARAH... congratulations on the pregnancy... dulu2 masa kat saudi, my fren selalu kata, air kat saudi tu memang senang buat orang lekat... hehehehehe... anyway, alyssa was conceived there too! kwang3x...

congrats again!!