Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Tuesday, January 18, 2011

khamis ni cuti!!!!!

Sebut pasai cuti Thaipusam Khamis nih..saya nak share sket citer lawak+kompius tghari tadi lepaih ambik Faihana from school....
Lepaih drop by Humairah yg sekolah seisi petang.....saya terus singgah carre4 bergandingan ngan faihana & raisha nih....sambil2 tuh saya sembang ngan dia....
mommy: adik, khamis ni adik cuti kan??
faihana: mana ada adik cuti khamis nih!!!!!!
mommy: ye ker? adik cuti la khamis nih...
lepas tuh dia diam sekejap...dalam beberapa second dia bersuara...
faihana: mommy....khamis ni adik cuti!!!!
mommy: tadi mommy kan dah kata adik cuti khamis nih....!!!!
faihana: mana ada??? kan adik baru cakap, khamis ni adik cuti!!!!!

Errrkkkk...sapa yg tak paham bahasa nih? Confuse mommy adik oiii.......iskkkkk.......

Btw, tadi saya pi beli brg kat carre4 depan umah nih.....baru perasan barang2 sekrang gilerrr mahai kan.....sememangnya saya bawa cukup2 rm100 saja sebab budget tak mau beli mcm2....bab beli mcm2 tuh time beli ngan daddy nanti jer.....dalam xbeli mcm2 tu pun...bila nk byq ( selepas saya congak lebey2 kurang brg2 yg rasanya xsampai 20 items tuh je pun....time nak bayaq.....
RM94.60 perghhhhhhhh.....mujuq xamik apa2 yg pelik2 lagi....giloooosssssss......cukup2 ja duit yg saya bawa tuh...haiyooooo..ini macam susahhh woooo idup di kota metropolitan nih!!!!!

5 comments:

Lady Lavender said...

betul laa..dolu2 selalu kalau pi pasar bwk duit tak banyak konon2 tak mo beli yg tah apa2, tapi yg dapat dibeli ciput sgt kaann..

sue_eila said...

huhuhu nasib congak betui..dibuatnya kak farah salah congak, naya ja hahahahhaha...tp mmg betui beli sikit pun dh beratus duit kuaq kan

aramis2177 said...

LL : betui2..dulu pi pasar mcm2 leh dpt..skrg ni kalau x cecah ratus xsah laa....tu xkira minyak & tol lagi.... :(
sue: huhuhu....mjuq tajam gak otak kak farah congak2 kan..kalau dak..iskk..mana nak tauk mukaaaa!!!!

Baby Lyana said...

yeah betul..dulu penuh troli carrefour, dlm 300 je..now, separuh troli x sampai, dah 300...ohhh pengsan

aramis2177 said...

shaf: tu lah kan....hari tu aku beli brg yg ntah apa2 jaa....bukannya benda yg mahai2 pun....iskk..mmg ggilaaa laaa rege brg la kan!