Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Wednesday, January 19, 2011

kozen...tau kah apa???


Semalam balik dari amik Humairah.....kami singgah kat pasar malam depan carre4 tuh....every tuesday selalunya saya akan singgah pasar malam tuh utk beli chicken wings & bishop nose panggang ....mmg rasanya so far byk2 duk makan kat abg tuh lah yg paling sedap.....mcm xcukup je kalau beli sket....
So semalam....dah beli apa laksa 4 bungkuih , wing & bishop nose panggang serta taufufa....kami pun balik umah......
Si Faihana ni duk kalut suh saya bawa kete cepat.....katanya nanti sejuk dah xsedap nak makan chicken wings tuh.....
Faihana : mommy , nanti kalau dah sejuk xsedap makan dah...tapi kita boleh laa letak lam KOZEN...bg panas balik......
Humairah : Adik ni cakap apa?Kozen tu apa????
Time ni saya rasa mcm nak tergelak gila........saya tau apa yg dia nak kata.....tapi saya saja suruh dia ulang lagi...
Faihana : Kozen...ala yg mommy panas kan selalu tuh...
Humairah : Apa la adik nih....Frozen laaa....
Mommy : Haaa....Frozen tu nak bagi beku..kata nak bagi panaskan balik....MICROWAVE laaa......
Faihana : Yg tu la adik kata!  ( Haiyaaa.......xnak mengaku lagi tuh!!! )

And satu lagi insiden pagi tadi masa dia , daddy & mommy tgh breakfast before daddy gi keje n hantaq dia ke sekolah....
Faihana : Daddy...wangi tak baju keje daddy?
Daddy : Kenapa wangi????
Faihana : Sebab adik sembur LIBREEZE...wangi tak???
Time ni saya & hubby dah berpandangan sesama sendiri.......
Daddy : Adik sembuq apa? ( saja dia buat2 xdengaq! )
Faihana : LIBREEZE....ala yg wangi2 lam iklan tuh!!!!
Last2 saya betulkan dia gak..
Mommy : FEBREZE la adik.......LIBREEZE tuh pad la adik....iskkk..iskk....

Last2 dia sendiri yg tergelak.......huhuhu....minah ni sorang laaa.....tahap ke'confident'an dia memang sangat tinggi....tho dia xsure perkataan tuh..dia main sebut jaa......dengan penuh YAKIN lak tuh , kdg2 mmg jadi bahan gelak kitaorg , syok dengaq dia duk cipta suka ati dia perkataan tuh....banyak laa lagi word yg dia cipta sendiri.....u all teka eh apa....

'petoran'
'bangooooooowwwww'
'temam'
'timemeja'
'gerapu'
 dan banyak laa lagi .....dh boley buat mini dictionary dah....hai...kadang2 mmg nak tergelak gila kalau dengaq dia citer2 tuh...
And lastly....ni lah dia....budak yg over confident ngan word2 dia tuh.......

6 comments:

Diamilikku said...

hahahahahhahaha...kozen nak reheat food ehh..bagus tu adik ana..:)
tapi apa word2 lain tu kak farah..sone tak boleh nak teka langsung la...

btw sis..sone exam (final) huhuhuhu..masa CNY tuh...tak tau la ada kesempatan nak pi kenduri kat kulim ka dak....risau nih....:(

suzzsuzie said...

boleh gelak kasi hilang boring kan mommy?

Lady Lavender said...

hahaaa..memang sungguh comei. Tak pe lah, dia confident u dah one of good thing. Caya lah faihana hiihi..

boeditea said...

Assalamualaikum
hi there.. I come to your blogs for friendship. please come to my blogs too... Thanks
The history of John Lennon and Quantitative and Statistics Methods for Management

aramis2177 said...

kaksuzy: betui2.....mmg boley hilang boring dibuatnya!!! :))
LL : haa...tu lah pasai..bab konfiden tu yg xtahan tuh....semangat gilaaa dia sebut word2 rekaan dia tuh! :)
boeditea : THANX for dropping by here..

chiko said...

lawak.. cam aisy ckp daaa.. pelat!