Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Saturday, January 22, 2011

Nasi Lemak 7kupang....

Mlm tadi kami kuaq pi cari stationaries bdk2 nih....haiyoooooo......baru dekat 3 weeks sekolah start kaler2 sumer dh "kocot" bak kata faihana ....( Kontot sebenaqnya....tau2 laa dictionary dia sendiri!!! ) so since dah weekend ni kami pi jer POPULAR kat IOI tuh....lepas selesai beli sumer terus balik.....gilaaaa baaeekkkk semua orang.....xde komplain pun.....selalu ada gak yg merengek nak pi singgah sana laa..singgah sini laa.....so memandangkan  malam masih awai maka daddy cadangkan jom kita pi lepak kat Bangsar mulanya..so terus suruh 'wak garmin' cari port makan yg best kat area sana.....sampai  area2 Sunway nak membelok ke Federal tuh....tetiba kami dua orang teringat plak kat nasi lemak kampung baru......sekali lagi suruh ja 'wak garmin' tuh carikan port mana yg best.......So kami hanya memfollow ja jalan yg dia bagi...
Sungguh heran bila jalan dari Sunway ke Kampung Baru tuh hanya mengambil masa xsampai setengah jam.....wahhh...bayangkan kalau time opis hour.......kompom berjanggut!!!!
Oppppsss..berbalik ke nasi lemak tuh......tup2 kami sampai ke sini...
Captured by hp camera saja... ;(
Sumpah 1st time sampai situ.....rasanya dah lama gilaaa kami xmasuk area KL malam2 camni....selalunya kalau pi belah2 sana.....hanya pi sekitar KLCC or Low Yat sana saja...since balik dari Jeddah tuh.....ni lah baru sampai....so bayangkan dh bertahun gak laa xjejak kampung baru nih.......kompom kalau xdak 'wak garmin' ni kami sesat xtau nak hala tuju ke mana!!!!!
Baeeekkk lah..berbalik ke nasi lemak semula.....since kami mmg lapaq semua....maka dengan xhengatnyaaaa masing2 sumer menketedarah sorang 2 bungkuih...termasuk laaa Humairah & Faihana......Even Raisha pun almost sebungkuih tuh dia makan......mmg LAZATTTTT laa nasi lemak yg cuma berharga rm.070 @ 7 kupang itu........pekena plak ngan teh tarik gelaih besaq......perrghhhhh...terbaeeeeeekkkkkkkkkkk!!!!! Awat laa masa kami baru2 balik dr Jeddah dulu , masa ada banyak masa terluang...malam2 xmai lepak area2 sini??? 
Seronok tengok depa makan dengan sungguh berselera......

Muka daddy yg syok dpt pekena nasi lemak 7kupang.....tingat zaman sekolah2  rendah katanya......
Dalam kedai tuh mmg penuh laa orang duk mai xberenti2.....meja almost penuh ngan orang....mmg sungguh xrugi laa pi makan situ..bayangkan semua yg kami makan malam kat situ dan siap tapau bawa balik bagai....semuanya xcecah rm20.....sungguh berbaloiiiiiii....so if u all tersesat ke situ..pi lah singgah kedai tuh....lokasi dia betui2 depan sek.keb. kampung baru........kompom xrugi punya lah!!!!  :))))))

5 comments:

Lady Lavender said...

uishh..bestnya pekena nasi lemak kedai..ada lagik rupanya nasi lemak rega 7 kupang :-)

Irma said...

waahhh!!! baru kali ni aku boleh nak tinggalkan jejak..
muakakaa.. selalunya aku browse blog hang guna desktop, tapi tak tau apsal tak leh comment. hang block aku kaa??

ni aku guna netbook aja, buleh la pulak!!

anyway, terliurr okeh tengok nasi lemak 7 kupang hang tu. adeeeiii..

Anonymous said...

kak na, kat sini mmg best! semua sedap..syifa suka sardin dia..tak pun paru! hehe

suzzsuzie said...

makan 5 bungkus sorang baru 3.50..sedapnya nasi lemak...

chiko said...

oit!! awat tak roger kamiii..??