Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Wednesday, January 5, 2011

multiple entries......

Salam & morning u all....
wah....agak2 kalau sket lagi xupdate blog ni mau bersarang2 kot kan.... sorry la u all...my life has been upside down sket lately.......upside down sebab bz yg amat....sementelah dengan sekolah yg baru bukak nih...lagi plak.....
So in this entry meh kita buat banyak2 tajuk....senang....all in one gitu.... ;p
Let's start with...
The last day of 2010 - 31st Dec ( FRIDAY )
Walaupun hari Jumaat tuh cuti tergempaq sebab menang bola....,tapi orientasi untuk Tahun 1 di SEK.KEB. PUCHONG UTAMA (2) tetap berjalan seperti biasa....so daddy yg dah memang apply cuti carry forwardlah cutinya itu....dah sesiap pagi tuh....saya cuma bawa raisha saja sebab risau dia mau minum susu ke apa and kebetulan plak dia dah pun bangun....cuma Humairah saja yg duk umah kebetulan tok mama & tok abah ada sini....

So orientasi start kul 8.30am...sampai ja cek nama dia kelas mana..then terus pi tuju kelas dia....bagi dia duduk semua.....

Lepas tu parents kena masuk dewan dengaq ceramah sat, tp kami xmasuk sebab dewan dah full ..so kami duduk kat kantin saja....sambil2 isi borang yg macam2 nak kena isi tuh....


Saya serahkan tugas tuh kat daddy....sambil2 saya bagi raisha breakfast kat situ....lepas selesai semua isi borang kami patah balik pi kelas dia then beratuq pi bayaq yuran sekolah terus......selesai semua...cikgu kata dah boleh balik.....aikkk.....cepatnya....
So dalam pukul 10++ kami dah pun selesai orientasi yg xmcm orientasi tuh......Lepas settled orientasi kami terus pi umah NekJah&AtukYem.......sempat lagi pekena mee goreng NekJah.....lepak2 sat sampai kul 12 lebih....salin2 baju Faihana & Raisha....kami terus bertolak ke KLIA....sebab mau jemput makteh & kawan2 yg seangkatan ngan kami masa di Jeddah yg jugak balik for good.....so sampai sana lebih kurang kul 2pm....tunggu2 punya tunggu.....almost 3pm baru dapat jumpa........
muka masing2 excited sebab lama xjumpaaa....rindu bangat kat diorg!!!!
Selesai tuh terus balik umah makteh kat puchong ni jugak , lepak sana sampai maghrib then kami pun balik.....mandi manda..lepak2....badan pun letih yang amat...anak2 pun dah ketiduran...kami laki bini yg memula plan nak layan dvd ja....tetiba ralit duk layan2 laptop tgk web itu web ini,...tau2 ja dah dengaq berdentum dentam bunyi fireworks.......Oh, dah new year......so tu lah our new year celebration......saya pun xpasti saya tiduq kul brp sebab teman hubby nak tgk movie, tau2 saya yg ketiduran dulu! ;p
Ehehe...that's how we spent our last day in 2010.....


1st Jan 2010 ( Saturday )
Bangun pagi yg tak berapa pagi dengan tiada apa2 plan lam pala....cuma pada sebelah malamnya saya & hubby ada dinner yg harus di'attend'.....so pada siangnya...kami duk umah saja.....sambil2 kemas umah & lipat2 baju sket.....had a late breakfast...then menginjak ke tengahari....bawa anak2 pi umah makteh...sebab saya mau pi amik baju tuk dinner saya....sumpah dah almost 3pm pun saya belum ada baju/dress apa mau pakai pi dinner yg bertemakan 'shimmer & glam' itu.......niat di hati ada gak mau cancel pi dinner tuh sebab masa pi umah makteh dia xbukak2 pintu....yelah kan...org tuh confirm2 jetlag lagi....confirm tiduq xsedaq punya....tapi alhamdulillah akhirnya dia bukak pintu dah bg baju yg saya pesan tuh....so sampai umah almost 5pm.....janji ngan elly yg bawa kawan dia untuk make up saya for the dinner tu pun kul 5pm...aduhai...mmg kelam kelibut sungguh.....elok2 ja cecah kaki kat umah elly pun called na saya terus ready utk dimakeup.... ;)))))


 Kat dinner tuh ada macam2 la hadiah...lucky draws , best dress for man/woman....the most loving couple laa...so mcm excited plak kami...who knows we could win something kan....
 Masa dia announce top finalist for best dress tuh...tup2 ada plak nama saya....aiyoooooo.....serius dalam best tuh gabra plak..sebab dh lama tak naik stage.....hehhehe....dah plak dia suruh plak buat catwalk kat ataih tuh nak tentukan top 3....saya pun dengan berkata tunjuk ajaq dari faihana & humairah....dengan selamba + ketaq lutut buat catwalk ataih tuh.....tetiba masa dia announce kata dapat 2nd place...waaalllaaaa..terkujat den....biaq betoi...tema dinner tuh shimmer & glam....shimmer & glam kah i???? huahuahuahua......
At the end of the dinner..sempat la amik2 pics sana sini....lepaih tu terus balik....xleh nak lepak lama2 sebab raisha kompom dah kehausan yg amat sebab xdapat bekalan susu dia....
Oh, update pasai dia...saya dh start bagi dia rasa2 minum susu dalam botol...and as expected....dia TAKMO......minum ala2 jer....iskk..budak ni...camna la nak bg dia putus BF nanti! 
Well...that's on the FIRST day of the new year.....

2nd Jan 2011 ( Sunday )
Around 10am gitu...i got a msg from Adie yg tgh bersukaria balik bercuti from CPH...Since last December planned nak jumpa dia...tapi xde masa yg sesuai...so pagi tu dia sms tanya free tak....saya yg mmg free pada tghari...ajak terus dia jumpa....So lepas discuss mana nak jumpa semua...atlast we all decided pi The Curve and had lunch at The Marche.......

tq darling sebab dtg jumpa kami!!!!!muahhs...
Actually ni lah first time kami jumpa face to face....before nih we all cuma communicate thru online saja.....so bila jumpa tuh kami dah macam kenal lamaaaaa...hahahha...xhengat punya borak....dari kul 1pm till 4pm kat situ....gilossss.....budak2 nih plak main xpuaih2, ayaq bergelas2 depa telan....siap xmo balik..kalau la umah dekat dah lama korg boley main sampai malam tau...senang mommy nk gossip ngan aunty adie! hihihihih.....
balqises with handsome aiman!!!!
Hope to see u guys again....mmg kalau ikut hati xpuaih tau borak ngan ko.....insyaAllah..who knows kan ada rezeki kita di 'jemen' leh la berjiran ngan ko! ;p
p/s: tq aunty adie for all the books! we love them !!!!!!!
raisha & alyssa......

Lepas lepak2 ngan adie...kitaorg kena gerak ke Saujana Utama plak....Shue ada buat Hi-Tea...adeh....perut masih kenyang camna nak pi melantak byk2 nih...tp bila sampai umah dia....mak dia masak mee rebus ....WALLLLAAAAA.....melantak lagi la kami....tak tahan woooo.....balqises plak mcm xmakan ja kat marche tuh....makan siap sampai hirup kuah ngan pinggan2..iskk....mujuq tau mommy dah kenai aunty shue ni dari darjah 1...kalau tidak...aiyoooooo!!!!!!
teman irma makan....saya pun makan lagi...iskkk....
Lam setengah jam lepas tuh irma & family pun sampai...makan dan makan lagi...borak dan borak lagi......sampai kenyang gilaaa......anak2 plak semua ralit layan cartoon....
ni tak cukup semua nih...not in the pic were alesha & aliff ( irma's ) yg xduduk atas kerusi tuh...they were on the other sofa.....

Disebabkan almost 7pm so saya amik kesempatan mandikan raisha sesiap....since the whole day dia sudah main2 & sempat nap kejap je masa jumpa adie tuh..so confirm mlm nanti sure dia tidoq awai....
Tq la shue oiii bagi kami 1st class service! ;p
dua orang anak dara yg kekonon mcm dh besaq sgt!
We all semua berangkat pulang dalam pukul 7.45pm....The next day tu 1st day of schooling so saya xnak balqises ni tido lambat and ngantuk the next day....harus pulang awai to make sure everything was ready!!!!
TQ so much shue sebab buat hi tea nih tho the rest tak showed up...takpa2..yg penting kami kenyanggggg!!!!!! oh, tq gak sebab tapaukan buah betik tuk humairah...xdan sampai umah dah abis betik dia! love u lah darling!!!!!



1 comment:

Lady Lavender said...

patutla dah lama tak bersiaran :-).
p/S: kita dah follow blog 3 anak dara comei ni :-)