Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Thursday, April 22, 2010

another 1 mth to BIG 1!!!!!

YAY...today she's 11 months......oh....just another month she's going to be ONE!!!! Rasanya mcm baru jaa lagi bersalin kat dia.....cam still duk ingat2 ja sakit bersalin kat dia...still duk tingat2 ja nasi beriani yg depa jamu kat spital lepas beranak kat dia....iskk..iskkk..tau2 dh nak setahun budak tecik nih.......


Her milestones @ 11mths:
- Mulut dia leh tahan kuat membebel tak tentu hala.....yg paham " mamamamamma" , "ediiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii" ( hopefully tuh mommy & daddy la kan! ;p )
- Gigi bawah dia dah ada 2 batang...kat atas lak ada 3 batang.... ohhh dia penah menggegettt sekali puting susu......adussssssssssss..........menjerit gila mak dia nih...mujuq tak tertampaq jaa...kalau dak mau meraung gak budak nih! 
- Sangat laaa lasak ngalahkan baby boy ......paling mencabar ialah waktu nk bg dia tiduq....huwaaaaaaa......mmg kena tunggu dia betui2 ngantuk baru leh bawa masuk bilik..kalau dak...toksah mimpi laaa.......
- Telinga minah ni betui2 telinga lintah....kalau time dia nk tiduq tuh tetiba terdengaq suara kakak2 dia duk sokseksoksek......coiiiihhhhhh.....terus dia bagun duduk...pehtu ngan excitednya terus nk terjun katil pi join kakak2 dia.....haishhh....
- Dah boley berdiri ngan sendiri ..tapi tak mau berjalan lagi.... " badan saya berat laa mommy....tapak kaki lak kecik..camna nak imbang badan laa mommy!"
- Dia sangat suka ikut apa orgbuat.....cepat jaa dia tiru..... buat la apa pun..pehtu mesti dia tiru gak... 
cth: pi ketuk pala kat pintu....kompom dia pi gak ketuk apa dia kat pintu..... sungguh xtipu!

Banyak laa lagi....tapi saya nak cepat sebab nak pi mandi...weken ni mau mengabiskan masa kat Mekah....so before i end..tatap laa puaih2 muka budak ini yaaa.....




6 comments:

Diamilikku said...

kak farah...............
gambar last tu dah nampak dah muka kakak2 dia....ala la la comeinya raisha nak masuk setahun dah ehhh...

pssttt jelesnya tgk body mommy yang kurus bershape ittew

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

gambaq yg last tuh dah nampak koi nak macam kakak2 dah.
raisha baru gigit sekali puting, eza ni x tau dah brp puluh kali kena gigit..la ni ja kurang. mmg pernah tertampaq gak la tp tampaq ringan2 ja la.

chiko said...

owh! bdk ni mmg paling comeiii.. camne dia leh gemok cam aku ye.. boleh bpasangan ngan nana yg dah montel gak skrg ni.. hehehe

kamalnzura said...

farah...betui..sat aja masa berlalu...so bleh la raisha adik lagi..muahaha....

farah, danish dulu 1thn 3bln baru jln ...lmbt wooo...sbb bdn berat gak kot..hehe

@cu SaYaNg said...

kuat membebel sbb ikut hang..hehehe

aramis2177 said...

korg: yer2..betui laa...last pic dia tuh mmg dh nak macam muka kakak2 dia....