Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Thursday, April 29, 2010

ronggeng sampai goreng!!!!!!!!


Aduhaiiiiii....setelah berfenat lelah dr pukul 9.30 pagi td....sampai Isyak tadi baru jejak rumah....fuhh fenat toksah citer laa......tapi puiah hati dennnnnn!!!!! :)))))))
Hari ni we all ladies sumer berpakat mau gi survey cotton satin kat BALAD.....tu plan asalnye.....tapi dr cotton satin bertukar ntah apa2 dah paih tuh...hishhh....bukan cotton satin tu yg dapat...tapi benda lain....adusss...hancusssss tau!
Kat sini kain ela dia mmg superb laa.....mmg sangat lawo...ada mcm2 jenis....rasa2 mcm kat Malaysia sekarang ni tgh 'hangat' dengan cotton kan....tapi mengikut pemerhatian kitaorg..cotton sini tidak laa sama ngan cotton kat sana...sini punya lembut & design dia...fuhhhhhhh....juling U biji mata U , bukan biji mata i.....tapi kitaorg dh masuk banyak2 kedai siti..bukan cotton yg kitaorg beli.....terbeli plak si chiffon & satin nih....tengok mcm menarik sgt!
Pic ni saya cilok kat Nadia punya FB......sempat dia snap tuh! hehehhe........ada mcm2 warna...tapi kami dua org end up beli warna putih yg kat bawah nih....BORIA GITU!!!!!!
Semua ni SR20/meter, so terus tangkap yg satin tuh 2 meter , yg chiffon tuh 2 meter.....kitorg plan nak buat kebaya ngan chiffon tuh n satin tuh jadi kain dia......leh pakai raya....pehtu buat kumpulan nasyid sebab makteh boria ngan Siti...depa beli design English Rose .......cun jugak tapi saya xminat rose...sorry!!!!!
All pics sekitar kedai kain tuh..ni one of my fav shop...al-firdous ...dia pun dh kenai saya anak beranak....so kompom dia bg discount lebey2.....hehehehe.....
Dah macam buat kedai sendiri kitaorg ..... :p

Dah setel kat Balad ( abis beli kain sempat tarik selai abaya utk saya & both balqises = rege dia sgt menakjubkan sebab murah bebenor ) kami amik cab to Mall of Arabia plak......since spring sale lom habis lagi....baik gi terjah sana.....tengok apa yg best2 lagi....selalunya kat sini...kalau weekend SALE dia luarbiasa sket dt weekdays...so kalau terjah mall dia weekend haaa.....hambik ko.....mmg byk laa SALE dia...........kdg2 rege sampai xmasuk akai....


Kat situ masing2 dah penat....lapar pun ada...kami solat2....rest kejap then terus makan n sambung pusing2......sampaikan si raisha tuh terliuk lentok tiduq...sian dia...bayangkan dari pagi dia tahan tiduq dia......sempat gak kami singgah debenhams...SALE 50% tapi lagi syok kalau time WINTER / SUMMER SALE....leh cecah 75%....kompom juling laaa biji mata U , tapi kali ni biji mata i pun juling gak! :p Tapi saya xbeli apa sgt pun...coz tu ari dh beli dah....sempat singgah ORANGE beli 2 towels kat balqises...towels dia sangat laaaaaaa cantekkkkkkkkkk ok  dan yg penting MURAH ( saya suka collect towel)!!!!!!!!

Dalam kul 5 gitu...hubby called kata dah sampai situ ( dia bertolak dr ofis terus singgah situ ) , then kitaorg sambung pusing2...then terus challoooooooooooooooooo....balik umah!Sampai umah....masing2 fenat.....mandi manda tukaq pyjamas....makan2....layan balqises buat homework , while hubby dah lama dozed off...then lepak2 jam ngan budak2 nih...tau2 jer sumer dh terbongkang....tinggai saya jer sorg2...
niat di hati ak sambung layan ADAMAYA lagi nih....kalau rajin & tak pengsan leh laa sambung balik!
So wokey laa u alll......take care...
Salam Jumaat
:)))))

5 comments:

Diamilikku said...

mcm nak suh kak farah beli kain lagi..tapi bila fikirkan kain yg kak farah beli dulu tu pun tak terbuat lagi...so al cancellah...hahahahahah

@cu SaYaNg said...

mommy,nak pesan abaya satu boley?

Naddiea said...

kak farah,shepah pun sama cam sone.kain aritu x buat2 baju lagi.harus jadi baju raya tahun ni.lepas bersalin kasi kurus badan then buat baju baru,heheehe...

kak,heaven sungguh bershopping kat sana.awat la m'sia x sale gila2 camtu sampai 75%????kalo ada mmg la weekend ja pi shopping.

aramis2177 said...

Sone:laa...ya ka tak tempah2 lagi? iskk..iskk...tp if nak lg pesan kat kak farah bgtau jer.....no hal! :p
datin pyah: ok2....no hal..nanti aku cari!
shepah: ni sorg lagi..xtempah lg? huhuhu.....takpa..leh buat baji raya tahn nih! :)))

Quran said...

Hey,it's a very interesting post i relay like it it's very funny but niat di hati ak sambung layan ADAMAYA lagi nih....kalau rajin & tak pengsan leh laa sambung balik!

So........Thank's