Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Thursday, April 8, 2010

toothfairy????????

Aduhhhh.....apakah tooth fairy itu wujud????heh...ofcoz laaa TIDAK!!!!!!!
Tapi apakah malangnya sejak2 kami sumer sudah layan citer 'toothfairy' lakonan THE ROCK itu maka sumer org lam umah nih kena sakit2 gigi....haiyakkkkkk!!!
Citer pasal gigi nih..we just found out that both balqises nih ada special case sket ngan teeth & gum diorg nih....we went to see dentist about their teeth just for check up and nak cabut gigi Faihana yg dah goyang nih....tapi the doc found out that gigi diorg nih ada problem sket and the result for that day...Humairah kena cabut 2 teeth and Faihana kena 3....sian anak2 mami....tapi sian lagi poket daddy...coz 1 tooth cost SR50...so kira laa...5 batang gigi all costed SR250...phewwwwwww!!!!!mahaiiii okehhhh......tapi for their own sake.....buat2 tak tau sudah laa kannnn!
Back to the problem, it was that...both their soon permanent teeth will come out BIG than their baby teeth now...so ofcoz the place yg sedia ada tuh xcukup utk permanent tooth tuh nak duduk.....so the doc suggest suruh buat panorama ( bukan panorama gambaq yer...tapi XRAY) coz nk tgk mcm mana condition gigi2 diorg kat dalam tuh yg belum tumbuh.....
As for Humairah , she will turn 7 this April 16th and she already got 4 permanent teeth and Faihana who just turned 6 last March only got 3 permanent teeth....
So selang 2 days after the check up...we went again....utk buat panorama tuh.....tgk gambaq panorama tuh naik seriau pun ada...cam akaq kayu jaaa.....the nurse said to Humairah...
" Oh...u got so many teeth inside!!!!!" mak aiiii....saya yg dengaq saspen gila...biaq betuiiiii!
Tapi bila consult ngan doc tuh dia kata depa kena buang 2 to 4 of her teeth utk nak bg space for the permanent teeth dia keluaq elok2 .....Aiyoooooo...siannye.....ikut sapa laa anak2 oii.....mami gigi okeh jer..xde plak tumbuh pelik2.....Iskkk....Yg Faihana punya siap ada gigi tersalah rotate dr dalam lagi.....Doc said ni sumer normal....coz mmg gigi2 nih macam2 hal kat dalam tuh....iskk..gigi ooo gigi...
So tadi we went again to see the doc...coz dia terpaksa remove 2 lagi gigi from Humairah.....so far dia dah hilang 4 batang gigi susu dia dikerjakan oleh doc tuh dalam masa xsampai 1 week.....oh...be strong dear! Mujuq depa ni tahan sakit..muka selamba ja lepaih tuh....Faihana punya xleh buat apa lagi coz dia baru 6...have to wait till she's 7......so from now...doc will observe diorg nye pertumbuhan gigi 3 bulan sekali......xkisah laa...janji elok sudah......mujuq they gave us discount .....huhuhuhu.....
Update sket pasai Raisha...
Dia dh ada 2 batang gigi kat bawah and kat upper ada another 4 coming out soon...dah nampak putih2 dah..tunggu nak keluaq jaa......owhhhh..mami yg saspen takut kena gigit p*ting!!!!
As for mommy plak.....sakit nak tumbuh gigi bongsu nih xabih2 lagi since 2 weeks ago......haih.....tensen sungguh......nak makan pun seksa.... :(
And for daddy plak....duk komplen sakit gigi nk pi tampal....so our family appointment with the dentist will be this Friday.......hai laa Dr Jihad.....baik ko jadi dentist utk family kitaorg je lah.......

5 comments:

Diamilikku said...

sama la sone pun..sakit gigi jugak..huhuhu...

@cu SaYaNg said...

kena badi Toothfairy la tu..hehehe

chiko said...

same wit me here. aku pun tgh suffer psl gigi bongsu ni. but aku dah g dentist tgk la dapat 3-4ari ni camne..alaa baca je la blog aku nnt, gerenti aku hapdate!! wink2.

suzzsuzie said...

ha..ha....smalam bdk2 tgk toothfairy kali ke 8 dh kot...ojim pun sama..gigi dia dentist tgok feb hari tu ok..cantik..tiba2 last friday tercabut dua btg...x sakit lgsung...

suzzsuzie said...

aih..mggu ni sumer ckp psl gigi..ojim tgh suffer psl gigi gak..2 btg gigi depan tercabut tiba2...feb lpas dentist ckp gigi dia cantik..sumer dh kna badi tooth fairy..konpem