Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Monday, November 10, 2008

kelas belajar arab = makan - makan!

Last Saturday, we all ada kelas bahasa arab with Kak Salmi....held at Kak Noor's house....then kami pakat2 potluck masak sorang sket.....
Antara ahli majlis yg datang Kak Aida , Makteh , Kak Dayang & anak2 , Kak Laili & anak2 , Kak Harishah & anak , Kak Salmi as the teacher and ofcoz Kak Noor host of the day......


Heeeee...ni lah dia nota yg dah sesiap diprepare oleh Kak Salmi..so senang laa....ohh..siap ada homework yea!hehehhehee.....
The Class started at 10 am..abis dalam pukul 12 noon gitu.....so pas kelas tuh harus laa yer, perut memasing kelaparan....ni posing dulu b4 nak makan nih...hehehhee...bau kari kepala ikan kak noor dah menusuk ke hidung dah.....phehhh....memang sedap!!!!!
And the food that were served that day......ada kari kepala ikan , ayam masak halia with mushroom , daging goreng kunyit , sayur campur , kerabu tomato , sambal belacan & ulam - ulaman.....wahhhh...memang puaih hati saya makan hari tu....setelah berhari2 perut xmakan benda berat...hanya biskut2 kering......tapi hari tu.....dah terasa mcm kat malaysia plak.....hikhikhikhik...
Kitaorg lepak2 kat umah Kak Noor ni sampai pkl 5.....sampai laki dia balik keje....siap ada seisi makan buah jambu cicah garam belacan yer........sambil gossip2..itu penting tuh!wakakkakakkaa....Anak2?ooohh rumah kak noor ni 2nd floor..umah saya 3rd floor....jadi sumer anak2 kami suh main kat umah saya...sementara mak2 nak bergossip.........hehheheee.....
Cant wait for next class....next Wednesday plak.....umah Kak Aida kot.....!best..best....

5 comments:

ieza said...
This comment has been removed by the author.
ieza said...

farah....macam menarik jer..jambu cicah garam belacan...terliur la pulak

zuraini said...

puan aramis...nampak hangpa selim melim la.
kami nak teka ni...hangpa mesti buat kerabu tomato kan.

yatie rahman said...

sronok kan ada session mcm nie esp part makan la..hehhee

aramis2177 said...

Ieza: Huhuhu.....kat sini susah sgt laa nk jumpa magga putik...jambu n epal hijau jaa yg selalu kami buat cicah..tu pun dah sedap sgt....jambu dia pun xmcm jambu kita..besar2..sini kecik jer...ntah jambu jenis apa ntah...jadik lerrr!

Zue: huhuhuhu...selim melim?effect gambaq tuh!hahahaa..tp tekaan hangpa mmg betui..kami incharge sayuq hari tu.....hehheee

Yatie: mcm tu laaa...nak buat apa sangat....sekali sekala berkumpul mcm ni best!bersosial..sambil makan2....hehehee..geng2 husband jeles jaa....huhuhuhuh