Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Tuesday, November 4, 2008

'our little hero'

Saja nak update on our little HERO nih haa....dah makin besar dia....dah makin laa buaih....
hobi dia...
suka sangat laa tangkap kaki or tangan orang...
kadang2 kalau saya tgh tiduq bawah blanket..ada laa nanti gigi tajam dia tuh mai gigit...iskkk..iskk.....kadang2 kalau xsedaq tuh tersepak gak dia.....huhuhuh..sian laa si tykie ni.....
Dia sangat laa manja ngan saya.....kalau ngan hubby dia manja cara lain....kalau ngan hubby dia suka geget2 ..main kasaq...elok laa tuh kan....nama pun anak jantan...main sama jjantan harus gitu......abis tangan hubby calar balar dikerjakan dek si tykie nih....gigi dia dah sangat tajam skrg nih.....kalau ngan saya...dia suka lentok2 badan....nak suh org usap dia...huhuhuuh...
kalau ngan si kakak2 dia si balqises ni plak.....dia suka sungguh laaa main ligan2 ( kejar2 )
Balqises ni plak ngades lebih....wak wik wak wik menjerit sana sini.......lagi laa syok si tykie nih.....huhuhuhu....

hari mandi dia ilah hari Jumaat..so dlm tghari tuh dia pun dah tau dia nak kena mandi...paih balqises mandi2...dia plak yg akan masuk bilik ayaq...sedia utk dimandikan....sangat adorable ok!!!!!
well stop for now!saya mau baring2 dulu yea!take care all!

7 comments:

ieza said...

ala comeinyer la si tykie hang tu...

mummy sofia zahra said...

ala farah, comeynye cat tu. sofia pun sebuk nak bela cat juga bila tau balqises dah ada. malas ktorg nak layan.

Anonymous said...

he3 cat, cat gak tp ko tgh preggy. awal pregnancy mana leh 'baek' giler ngan cat. dis is ur 3rd time kan, so shud know la. parasit cat tu really bahaya for ur bb. hati2 erk..

mana gosip ko ni. xsabar nak tau ni. psl cuti ke.. hehehe.. nk dtg sini ye..

liza, nana tgk2 je cat tu tp dia xde minta coz dia tau aku ngan lan xnak kucing.. hahahh

aramis2177 said...

hahhaha..mmg si tykie tu sgt comei!heehehehe...
Kak liza & fieza.....korang pun tau kan cd mmg suka kucing , farah pun sama...so turun laa kot ke si balqises ni....sumer sayang kucing...huhuh..
yeap2 fieza..aku tau pasai kuman kucing tuh..nama dia Toxoplasmosis.....selalunya kat taek kucing tu yg xleh pegang...yg tu mmg aku xbuat pun..mmg keja cd tuh..huhuhuh....satu lagi kalau kucing2 liar /outdoor cat yg bnyk parasit tuh...so mmg yg tu aku jauhi....mcm tykie ni pun..aku takat pegng dia once a while.....xselalu..risau gak..mana laa tau kan though dia xpenah langsung kuaq umah.....aku just prevent jaa la kan..huhhu..thanks anyway!

salzahari said...

farah,
sal dulu 1st pegnant baby ninggal..time tu MIL mmg byk bela kittens n tahu jerlah taik kittens kalau lmbt basuh pun berbau 1 rumah. so suspect sbb jangkitann toxo.w/pun not tests being taken upon that dan mmg i never handle the kittens. 2nd pegnant,campak sume kucing luar.. alhamdulillah, sihat sejahtera;)

aramis2177 said...

Sal:
Tq for sharing the infos' insyaAllah saya akan lebih berhati2.....for now mmg saya jarakkan laaa dgn kucing tuh....sumer hubby yg handle.....
Thanks again..

shaf said...

kucing kau ni sangat comei..muka dan mata dia nottie..kucing garfield xde belang(budak2 kat kondo aku bagi nama ni) aku tu sudah sgt gemuk dan malas main..kerja tido, makan..ajak naik kereta...

kalau nak main anak kucing, terpaksa aku gi visit cucu ku di blok sebelah