Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Sunday, November 2, 2008

row - row ur boat in the mall.....

LAst Friday ...seperti hari2 yg lain..kami xpi memana pun....
dengan keadaan saya yg lemah gemalai nih...rasa malas nk kuaq2 ( bab ni hubby sangat suka..i tau!!! ) makanya kami spent hari itu dengan melepak di rumah.....
saya gagahkan diri memasak serba ringkas......kononnya malam tu nak ajak hubby pi dinner kat Manhattan Fish....lgpun memang hubby ada plan nak gi cari kasut dia....sian laki aku nih...kasut dah lama xbertukar.....asyik beli utk anak2 je...
dalam ptg mcm tuh pakteh sms kata diorg nak pi pasar ikan......nak pesan apa2 tak?
Saya bagai orang ngantuk 'dibaling' bantai busuk..terus mengorder....huhuhhuhu....sekarang kitaorg dh susah nak gi pasar due to hubby yg selalu balik lambat dr keje.....kul 8.30 mlm baru sampai...8.30 mlm sini tu umpama kul 9.30 mlm di Malaysia....ada setengah org dah tiduq gamaknya...coz skrg ni maghrib pkl 5.45 ptg ( or mlm should i say ) , isyak kul 7.30 mlm gitu....so dia sampai dah dekat 9..bayangkan laaa....azab bini kat umah nih...huhhuuuhuh

Owh..berbalik ke pesanan yg saya pesan kat pakteh...dlm pkl 6 camtu dia pun sampai balik n kami pun amik laaa barang2 yg dipesan...saya pesan sotong 1 kilo , udang 1 kilo n ikan kembung 1 kilo n sayur bayam seikat. bawa brg masuk umah semua...siang2 & basuh2 sumer sesiap....tetiba tekak rasa mcm tingin sangat nak makan ikan kembung masak pindang n bayam goreng belacan...bila saya cakap hubby dia kata best gak tu...sambal udang petai semlm ada lagi nih.....waahhhhhh...kita makan kat umah je lah yer.......huhuhuhu...
pong pang pong pang saya bersilat kat dapuq....siap laa dinner...... ( dalam tak larat tuh ) makan2 sumer dlm kul 7.3o mlm gitu.....( arghh...melepas manhattan fish saya ) so dlm kul 8 lebih tu hubby ajak kuar jap...harus laa dia yg ngajak kan...org tgh pulun nak cari kasut kan....maka siap serba ringkas.....kami terus pi Red Sea Mall.....sampai sana pusing tingkat ataih....tingkat bawah...area selatan , area utara...xplak jumpa kedai kasut yg dicari......frust sudah lakiku ini....last2 si balqises ni pun agak kepenatan depa ajak naik boat nih....( boat ni dia ronda pusing2 dlm mall tuh ) 
So kami pun layankan lah...ok gak leh relax2 lam nih.....hehhhehehee

Wahhhhh...awat xtau dlm gambaq ni muka saya mcm buh tepung gomak..padahal mana ada pakai apa pun...ni sure lighting nih........
Balqises enjoying their ride...depa kata " kalau kita naik ni dr td pun xpenat jalan kan daddy!"
wakakkakakaa...betullah...dah laaa jalan2 kosong xdapek apa pung!dah abis satu pusingan dia ronda.....saya ajak hubby pi makan ice cream kat Haagen Dazs ....sejak preggie ni suka nau makan ice cream..xtau laa pasai paa...tp kalau dapat makan ice cream mcm best jaa..ilang loya saya....huhuhuhuh ( sebab tu saya rajin buat ice cream milo sendiri kat umah~best woo ) 

Haaaaa...lam pic nih xdak laaa 'cerah' mcm tepung kan.......td tu mmg lighting tu....oohh ye....eventho berat saya turun...tp tang pipi tu xyah cakap laa kan...mmg kompom xkan turun punya...sok2 jgn sampai jd mcm 'TWEETYBIRD" sudah..kepala besaq badan kering....ohh no! tidak..tidak..jgn aminkan kata2 itu...huhuhuh...

Si faihana yg suka merayau xtentu hala..while humairah enjoying her Vanilla Coconut ice cream....si kenit ni meronda sana sini....dia ni memang ala2...keteger ( ketegaq sket nih )!!!!

OOhhh....kesimpulan hari tu ialah....no kasut for daddy!poor him!nanti kita cari lagi naaa!saya ada amik video masa ataih boat tuh...tp terbesaq plak videonya...lebih 100MB...tgk laa kalau saya ghajin saya edit buang mana yg xmau...kalau lepas...saya upload...!

p/s to Sone: nanti kak farah buat tag sone na.....mencabar tuh!hangpa leh laa gheja muka cun melecun..kak farah duk umah jaa..baju toksah cakap selebet..and ada yg tersensor lak tu....huhuhuh

1 comment:

shaf said...

aku suka tang term tweety-bird tu.. aku pun ngandung muka bulat x ingat.. nasib baik dah surut la ni..tu la dulu harus banned semua gambaq utk disnap..aku x suka.. hahah