Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Thursday, May 15, 2008

am so touched.......


Hmmmm..at the mo.....saya rasa sangat hiba....why???sebab saya baru sudah baca of of my fren's blog...http://sephiasayang.blogspot.com/ She's my classmate,roomate, housemate kat UTM dulu...and sama2 KMK di Kulim dulu....
Hmm..though kami jarang - jarang dapat jumpa....but we always updating each other....and alhamdulillah sebelum aku berangkat ke mari..aku sempat gak jumpa dia.....TQ so much piah for the chocs n pashmina yg sangat cantekkkkkkkkkk itu!!!!!aku sayang hang!!!!

Piah....,
hang jgn laa sedey....semlm masa ckp fon kat klia tuh aku tau hang teriak..though masa tuh aku xbaca lg pun blog hang....tapi aku tau suara hang ....hmmm......dugaan yg datang tu kadang2 nak bg kita jd lebih matang...lebih dewasa....aku tau hang kuat....sebab tu Allah bg ujian tu kat hang...hang sabaq laa banyak2...sesungguhnya org yg sabaq tu balasan dia sungguh besaq....hang percaya lah Piah....aku tau...berat mata memandang...berat lagi rasa yg ditanggung dlm hati empunya badan...aku sebagai sahabat..teman...xmau hang susah2 hati...aku kenai hang seorg yg ceria2 gitu.....mcm aku citer kat hang mlm tuh....hidup xseperti yg kita sangka.......mcmmana HEBAT kita merancang ALLAH yg menentukan titik akhirnya.......hang pegang laaa kata2 nih.....kalau betui si dia milik kita.....mcm mana ribut ganas menyerang...mcm mana badai taufan melanda.....kalau dah jodoh ...dia tetap hak kita....kalau sebaliknya.....kita harus redha piah...dulu aku pun bukan laaa org yg senang terima berita - berita yg HEBAT mcm kes hang nih...aku tau hang masih igt kan..citer " aku , dia n 'engkau' tuh "( kalau xigt buzz aku ! )....dulu aku pun suffered....kecewa.....and sedey...tapi bila dipikiaq2 kan......and life must goes on...and hari2 lalu akan mendewasakan kita piah...tanpa kenangan - kenangan and peristiwa - peristiwa yg mcm nih....pasti hidup kita agak bosan piah...pasti hidup kita takde maknanya piah.....pasti hidup kita xbewarna warni.....takkan hanya suka????hang rasa - rasa, kalau org yg xpenah rasa sedey itu seronokkah hidup dia??TIDAK Piah....xlengkap hidup dia...semua dlm hidup kena ada Ying Yang...kena ada positif n negatif......teriakk laaa piah kalau itu yg mampu buat hang ketawa lagi......menangis laa sepuasnyaa piah kerana esok belum tentu kita masih mampu menangis piah.....

Piah....
Hidup ni sangat pendek utk kita sesia kan hidup kita.....dengaq laaa lagu " Andai Ku Tahu - Ungu" ....kalau aku dengaq lagu tuh pasti buat aku duduk terpk..apa lagi yg aku xpenah buat sepanjang hidup aku......sementara masih ada hayat di badan.....buat laaa apa saja yang hang nak buat piah...jgn belenggukan diri hang dgn masalah nih...aku tau 90% perasaan hang...tp percayalah wahai piah sayang....hang PASTI n MAMPU lakukan nya......teruskan hidup hang...jgn menangis lagi........aku selalu n senantiasa mendoakan kesejahteraan n kebahgiaan hang piah.......kalau rasa nak chat ngan aku...buzz jaa aku kay....insyaAllah aku ada......
Sahabat adalah untuk selamanya piah.....
salam sayang dr aku ......


5 comments:

Mohd Syahar said...

selamat memulakan hidup di tempat baru kak :D

kalau ngadap rumah Allah tu, doa2kan utk saya sekali ya :D

aramis2177 said...

insyaAllah Syahar.....doamu akan akak pjgkan....insyaAllah!

shaf said...

alhamdulillah.. hang dah selamat sampai.. aku doakan segalanya berjalan dgn lancar...

chiko said...

entry hang ni tuk piah ka..? awat hang tak email je dia.. hikhikhik!! gurau na.. piah, hang jgn marah aku na.. aku takut!!

@cu SaYaNg said...

oit fizah...hang jeles la tu sebab ada entry khas utk aku...hahahaha