Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Saturday, May 17, 2008

Friday - hari jalan - jalan

OOppss...before apa - apa....mlm ni saya akan edit entry yg sungguh berterabur nih.....skrg ialah masa utk menyediakan dinner....
menu mlm ni ialah:

Nasi putih
Sotong masak asam
Kurma telur
Serunding daging
Cream caramel - manisan


Salam....
Semlm Jumaat ialah satu - satunya hari cuti di sini so kami pun apa lagi....amik kesempatan ajak daddy n pakteh ( for ur guys info - my uncle also keje same company with hubby , so kami 2 family di sini...) so kononnya pagi jumaat tu bangun awai gak laa....nak sesiap nak kuar...sekali hubby sound..nak pi mana awai2 nih....sini kedai - kedai bukak after prayer's time.nak - nak pulak jumaat , so confirm laa kedai akan bukak after solat jumaat..which is...pukul 2 ke atas....




















makanya....kena laa aku n makteh prepare lunch dulu before kuar....so semlm....we decided nk makan pulut with ikan masin n serunding.....huhuuhuhu..jgn tak tau...kami bawa beras pulut banyak....huhuhu..kalau dah org kedah tu kan....mmg xtinggai laa beras pulut nih....so dekat 5 pot tanak pulut....elok2 jer hubby , pakteh n zairy balik semayang.....kami pun makan dengan lapaqnyaa......sedap sungguh makan pulut kat negeri arab nih...hahahhahahaa......licin 5 pot itu!!!
after makan tuh kami sesiap nk kuar.















...mula2 ingat nak pi IKEA ( xsampai 10 mins pun dr rumah..syoknyaa )....















Cari 2/3 benda yg belum complete kat rumah tapi sampai sana...kosong jaaa parking lot nih...hubby tanya..rupanya dia bukak kul 5 ke atas...hampehhhh...so kami decided nak pi jalan - jalan kat tepi Red Sea....maklum laaa....tahap2 'jakun' lagi kami yg baru 2 hari sampai nih.......ok laaa....ramai pulak arabs nih duk picnic kat sini.......Arabs like to picnic wherever there's spot of shades..bawah signboard pun boleh tau......haru sunggu diorg nih.... kami pakat gelak ramai2... muahahha...
















Kami terus pi Al-Balad....this place sort of our Petaling Street where u can find so many tourist here..and u can get cheaper price compared to mall.....aku sempat sambaq 2 helai 'arbaya'- black dress yg depa selalu pakai tuh...corak dia macam - macam laaa....sangat cantek ok...tapi hubby kata ada lagi yg jenis mahai2.....kat butik - butik....mau cecah seheai rm200 ke atas..fuyooo....itu harus tunggu nanti2 laaa.....huhuhu...buat masa sekarang...cukup laa ini....tu pun rasanye mcm dah lawa sgt.....

after balad tuh...kami pun dengan keletihan....patah balik ke IKEA tuh....uishhh....besar gak laa IKEA dia tuh......tapi rasanye harga barang kat IKEA double price dr Malaysia punya.....so kami capai laa apa - apa yg patut then beratur utk bayaq.....time nak bayaq jer sekali lagi kena tunggu plak..coz dh masuk maghrib...kena laa pulak tungguh dlm 10 mins coz cashier tuh sumer pi solat..... then dapat bayaq jaa....kami sempat beli hotdog kat situ utk lapik perut...at that time already pukul 8.30..perut pun dah minta di isi.....terus balik..on d way tuh singgah tapau Chicken Mandi ( mmg nama makanan tu ....bukan aku yg xmandi yer ) then sampai rumah terus makan.......masing - masing dah kebulur......huhuhuhuh...lepas makan je sumer masuk bilik tdo.....hahhahhahahhaaa...at that time almost 11......semua keletihan......
hahahhahaaaa... overall......ok laaaa utk 2 nd day di jeddah nih...hehehhehehhee

3 comments:

Harni Safarina said...

Ooo..dah sampai Jeddah ye.

Semoga semua selamat k. Jaga diri baik2 kat tempat org..

linda n ghazi said...

waaa sana pn ada ikeaa! harus jd tpt singgahan selalu kan..aish mcm bekecamuk sket waktu niaga ni ek..pelik jgk..hihi..tp tu le..kna ngikut je la kan..naty farah hafal..buat timetable..pastu leh round dgn makteh lak..hehehe...

@cu SaYaNg said...

if hg nak tau, org sana mmg suka shoping mlm...sbb sejuk.tu sbb kedai dia bukak ptg