Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Monday, May 12, 2008

Mari melawat kawasan....

Semalam ( ahad ) was a bz day for me and hubby....mana tak nya.....seawai kul 9.30 pagi dah kuaq dari umah nih....tapi hanya kami berdua ...balqises tinggai with tok mama n tok abah....
Pepagi tu kami menuju ke Alamanda Putrajaya , nak kena pi tapau 3 ekoq ayam panggang coz hubby ada reunion ex-UTM mates dia....coz depa buat potluck so memasing kena laaa bawa makanan sorang sikit kan...alkisahnya kami ni yg hari2 sangat sibuk n xpenah nak lekat umah..jadi kami tapau laaa ayam panggang 3 ekoq kat RasaMas tuh...huhuhu..kes ngelat nih!!!!and oleh kerana pas reunion tu kami nak attend wedding Epin (one of hubby's best buddy ) so aku dikerah oleh hubby pi cari present utk merpati sejoli tuh di carrefour..( sungguh selama nih aku tak tau carrefour ni bukak seawai 8 pagi - weken jaa laa ) huhuuhu....so mana yg menarik tertarik di mata aku..aku rembat laaa....hahhahaa....kes last minute punya pasal...aku rembat jaa set casserole yg sangat cantik dgn bunga2 di tepi....boley laa kut...huhuhuhu

So lepas selesai sumer aktiviti di Alamanda tuh..kami terus cabut ke Jalan Kent ,rumah salah sorg geng reunion dia tuh laaaa.....mamat tu jadi host....sampai sana around 11.30...ok laaa....the food sangat laa banyak....and semua yg mai tuh most of them kawin sesama sekelas...depa ni budak2 Civil Engineering...huhuh.....aku duk melangut jaa laaa..since x laa kenai sangat depa tuh....semua duk pakat bawa anak - anak....this is our first time join the reunion....tu yg malu2 kucing lagi....ok laaa kan...peh2 ni kalau ada lagi dah kenai.....
Masa reunion ni kami pakai baju sempoi2 jaaa....


though pastu nak ke wedding plak...yelah kan...takkan laaa nak aku pakai baju kebaya ke reunion itu..harus kawan2 hubby kata lorat sungguh bini dia nih...huuhuhuhu....so kami bawa laa sepersalinan baju lain.....after reunion tuh..kami shoot to Highway Utara - Selatan....coz wedding Epin nih buat kat Golf & Country Club Bukit Beruntung...punya laa jauh...so singgah R&R Sg. Buloh.....berenti rest jap , minum2 and tershopping plak kat Al - Ikhsan situ....huhuh...kan sekarang diorg ada sale....sungguh tidak well planned laki bini nih tau..org berenti R & R suh tukaq baju jer....sapa ntah suh shopping.....and harus aku mengepau hubby baju N*ke satu!!!!Tq yang.....

Sesudah tukaq baju.... kami teruskan perjalanan ke Bukit Beruntung....
Mujuq ada poster nih ..kalau x..mau sesat gak cari jalan.....

Tahniah to Epin & Nadia......Semoga berbahagia ke akhir hayat!!!

Sungguh sepadan pengantin nih..hehhehee.....akhirnya ko kawin Epin...mujuq laa ko buat kenduri masa Juntox ( hubby ) ada..kalau x, xmerasa laa kami nasi minyakmu...huhuhuh....
After the wedding tu kami meneruskan perjalanan ke Paya Jaras , rumah parents Abg Rizal
ada keje skit with Kak Yus & Abg Rizal...
Ni uniform kami yang terakhir....baju ijau itu ialah baju yg aku pau dari en rashidi terchenta ini....tq yang!






Lepas selesai di Paya Jaras , called Fieza and janji jumpa kat One Utama, ajak diorg dinner kat Shogun....huhuh..harus untuk aku makan salmon banyak2 before berangkat ke jeddah nanti....
so around 7 pm sampai sana....





Makanan kat Shogun ni mmg best laaa....superb i must say.....makan laa sampai kenyang...bukan takat salmon n japanese food saja..macam - macam ada....mmg berbaloi sangat laa.......




Ni patut discount nih ..kami dah promote baekk punyaaaa nih.....hehheheheee...
oopppsss..pas makan - makan tu...kitaorg jalan - jalan kejap kat OU tuh...n termasuk plak kedai N*ke...and aku lagi sekali mengepau en rashidi.....oke laa tuh.....dia pun dapat sandal.....mami yg pilihkan.....walaupun bukan mami yg bayarkan....dadi kan.....!!!!tq2 lalingku......


1 comment:

Ghazi said...

haa..tenkiu auntie farah dgn uncle juntox! Ghazi dah pki kepiah tu..huhu jubah pn cntik..tpi kna tggu sket lg bru leh pakai kot..tq²! naty ghazi amik gbr pki kepiah hehe...

P/s: ummi dh pasan td sume pki nu shoos..hehe..kasut mommi cun!