Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Sunday, July 6, 2008

dinner di Abd. Rahman Rest....

Last week i told hubby, my tummy were craving for something spicy and anything to do with lamb....waaa..sangat mengada - ngada ini perut okeh.....huhuhuhu...tapi sini lamb sangat murah....even kalau gi pasaraya nk beli meat....lamb lagi cheaper dr some of meat yg di import tau.....and daging dia takde bau hanyir tau....sangat lembut ok....and saya mmg laa gila makan..esp lamb ini...huhuhuh..so we went to this fancy rest ( tq to encik Rosli - hubby's fren ) dia yg suggest suh makan sini...memang xsesia...everything were SUPERB..from the food, the ID inside the rest, the price...mmg worth it...it's a LEBANESE restaurant actually....and kebetulan the waiter kat situ mostly from catering tempat keje hubby..so diorg layan BAEKKKK PUNYAAAA.....siap ada yang belanja starter.....belanja dessert....huhuhu..kitaorg hanya order main dish ajer.....tu pun kenyang yg amat..



the starter yg dibelanja oleh Mr. Isa.....salad tuh actually pickles....and kalau gigit carrot tuh rasa dia sebijik macam makan jeruk betik tau...huhuhu....ilang rindu nak makan jeruk!!wakakakkaa......the roti tu tu kena cicah dengan hummus ( not hummer aaaaa ) yg warna putih tuh....sedap sangat....


yang ni pulak juices...yg hijau tuh KIWI juice....and yg merah tu pomegranate  ( buah delima )



daddy had Scallop Steak.....siap dh makan tuh baru ingat nak amik pics...ni kes dah kebulur nih..huhuhuhuh

 huhuhuh..next time korang datang sini kitaorg bawa makan sini ok...sangat dekat ngan rumah...xsampai 10 kilos ok.....yezza.....best - best!!!

the dessert which also sponsored by hubby's friend..Mr Isa.... tq2....sangat - sangat manis ok....saya jamah skit ajer....



muka dah kekenyangan nih.....hahahahhaa......oopsss...nampak tak pinggan dah licin tuh.....


Tengok balqises ni...duk kunyah chicken wings...sampai licin tulang temulang itu....uhuhuhuhuh



this what i had....looks yummy huh?Lamb Chop.....banyak kan portion dia....tapi licin gak masuk perut mak nih.....huhuhuhuhuhu..tapi sumer lemak naik ke pipi.....iskkk!!!!


and this was ordered for kanak - kanak ribena itu.....sedap....siap tapau bawa balik tuh , buat breakfast esoknye......heeeeee........

welll......overall..the restaurant mmg worth it untuk pegi lagi sekali....
ooppss.....jgn terliuq yer tengok makanan2 nih....kat tempat u all pun sedap gak makan....hehhehehee......!!!!
u can click at my phobucket album or my fotopages for more pictures....

7 comments:

linda+ghazi said...

waaaaaaaaaaas sedapnye! terus lapar okeh..dh le gas tadek..amir lak keje uwaaa..menanggung derita tgk gbr² neh..hohoho

aramis2177 said...

linda....
huhuhuhu...siannye laaa..gas abih?iskkk.....xper..alasan yg sgt kukuh utk pi dinner kat luar mlm nanti...hehehhehee.........

as said...

wow...so yummy !!!!!!!!!hahaa.....x pa,nnti kami sampai la jeddah nun kat hampa.....bleh la no belanja kami makan...kuikuikuikik.........

TiNiE said...

wei farah..aku seb baik tak menat lamb lamb ni...tapi nampak begitu menggiurkan...kalau aku tingin jenuhlaa...sini dahla lamb mahai..aku ni baru balik dari burger king..bawak pp gals tulaa..tapi pas makan terus balik..tak larattttttt....

mama_danish said...

hhmm..hhmm..ngidam ka farah?
kot la kannn...hikhik

aramis2177 said...

As :
Yezza....mai2 laa sini..nanti kami bawa pi...dekat jaaa...hehheeee....sedap woo!

Tinie :
hang xmkn kaa lamb2 nih?iskkk...amat laa rugi...awat?xlalu kaaa?aku ni mmg gila makan lamb....mujuq so far darah xnaik....kalau dak..uwaa...ruginyaa!!!!

Jai :
xdak ngidamnyaa....tu laa kami kata perut ngada2 tuh....hahahhaa....ngidam selalu.....xpenahnya xngidam.....hari2....tu yg juntox kata melampau bini dia nih!hahhahhaaa.....jgn salah sangka yg bukan2 yaaa......huhuhu

Diamilikku said...

ya ampuun kak farah...sedapnya...
nasib baik sone dah tak preggy..
kalau tak jenuh kak farah kena post mai....hehehehe..
tingin sangat nak pi ke sana..
nanti ada rezeki insya allah..sampai jugak..
kak farah jadi tour guide ehkk...

hug n kisses untk balqises